E-egenskaper

Alltså ibland undrar jag (ibland???? undrar säkert ni när ni läser vidare). Ibland undrar jag hur det står till på övre plan hos moí. Ibland undrar jag om det verkligen stämmer det där med att man ska vara nöjd med den man blev när, när man nu inte blev som man skulle eller nåt? Jag blir så sjukt trött på mig själv ibland. Och ja, bara ibland. Ganska ofta är jag faktiskt väldigt nöjd med mig själv, men när det kommer till vissa E-egenskaper så måste jag erkänna att jag är komplett hopplös.

2016-05-13 15.35.35Från leasure sommarjaget till full-speta-all in-rektorskan har aldrig varit en lyckosam transformering. Så ej heller denna höst. Alltid lika glad i hågen glider jag in i jobbtillvaron och innan jag vet ordet av har jag bara fyllt på med diverse arbetsuppgifter, måsten och, för att vara helt ärlig, hitte-på. Den från början låga puttrande växeln byts i en hast mot allt högre och snabbare diton och vips…..duracellkanin personifierad. That´s me!

Det värsta är nog att jag under en ganska lång period inte bara far omkring med andan i halsen, från det ena till det andra, medan folk i min omgivning bara stirrar på mig och att jag i samma då är så sjukt nöjd med mig själv, mitt tempo och mitt sätt att ta mig an tillvaron. Kan liksom knappt fatta själv hur underbart effektiv jag är…..

2016-09-19-19-47-58Och som på en given signal börjar jag trixa med lite allt som går i min jakt på effektivisering. Jomensåattde……hoppa över måltider är en självklarhet i detta läge. Inatt slog det mig att jag faktiskt inte ätit vare sig frulle eller middag sedan Korrövsitelsen (för 1 1/2 vecka sedan), utan nöjt mig med en lunch om dagen och möjligtvis en kvällsknäckemacka . Någon kväll slog jag visst till med två pizzaslicar. Alltså, det där är verkligen inte bra. Fy på Mia!

E-egenskaperna effektiv, envis och sjukt egensinnig måste tämjas. Igen! Pronto! Tror dessutom att det här kan gå under epitetet egenmäktigt förfarande. Så trött på mig själv.

2016-09-19-09-39-51Idag påtalade bästisMaria för mig att hon tycker att jag hittar på så knepiga hitta-på-projekt till mig själv. Tro det ja! Men hon har ju rätt. Jag är ju helskruvad. Men egenskaperna inlyssnande och reflekterande är några av de som fungerar desto bättre (särskilt efter att min älskade syster förklarat lite fakta för mig), så….idag har rektorskan ätit såväl frulle, som fm-fika, lunch och middag. Det ni! Dessutom unnade hon sig en stund i soffan med finaste svärmor vid hemkomsten 16.15. Utan ett uns stress dammsög jag sedan av huset, fixade tvätten (för första gången sedan i måndags) och preppade middagen. Make och TB lagade maten och sedan satt vi ner och pratade, åt och njöt. Kanske av en mami som inte flög omkring i huset som en osalig ande på jakt efter nya projekt. Hehehehe…..

Nu är det soffhäng som gäller resten av kvällen. Jag avser att bloggpromenera utan andan i halsen och sedan krypa till kojs med ett glossigt magasin från Florida. Imorgon är det äntligen fredag.

Kram Mia

8 thoughts on “E-egenskaper

 1. Jag anar att frun många gånger sitter i ett glashus då hon vackert förmanar andra att varva ner och ta hand om sig..?
  Kan nog stämma va?;-)
  Men ack jadå, det känns sååå väl igen, så lätt att tala om för andra att ta hand om dig och vila… Just nu har jag verkligen inget val då jag verkligen INTE orkar annat.
  Som min terapeut sa till mig med, då när jag skapar lite mer tid för mig själv, ja men då hittar jag ju på nya projekt och saker som jag då ju ”ändå” kan hinna med..? Antar att det med känns igen.
  Så let’s slow down, eller vad säger du;-)
  Gurglar saltvatten här efter tips från en läsare, blä så äckligt, men hoppas det hjälper iaf. Sov ju halva dan, och har bara legat i soffan så jag är inte riktigt sova för natten trött här än…
  Suss gott, och imorgon är det ju freeedag!
  Kram Anna

  • Jajamensan fina Anna! Jag är mästare på att coacha andra och glömmer gärna bort mig själv. Men….jag blir allt bättre på att inse det där innan det har gått föööör långt. Haft ganska chill dagar trots allt nu och vaknade nyss till skönaste solskenet denna lördag. Hoppas du är något piggare. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *