Why try so hard…..

….to fit in, when all you really want is to stand out? Ja, mina vänner, den frågan är ta mig tusan så berättigad på något sätt. Varför ägnar vi generellt så enormt mycket tid åt att fundera kring och försöka vara sååå rätt, passa in i alla ramar och mallar samt försöka uppnå det vi tror att andra förväntar sig av oss? Hur kan det egentligen komma sig att vi överhuvudtaget ens funderar över vad andra förväntar sig av oss, när vi knappt ens kan formulera vad VI SJÄLVA förväntar oss av just oss själva? Varför i herrans namn bekänns det med munnen att alla minsann ska få vara så olika de vill, när sedan hela samhället kommunicerar en kollektiv norm som verkligen alla bör sukta efter att inrätta sig i? Annars är man liksom konstig på något sätt?

2016-09-18-08-01-26Det där har med att vara konstig har aldrig bekymrat rektorskan i alla fall, men visst hemfaller jag också ibland åt hur man normmässigt bör vara. Man är ju liksom inte mer än människa. Jag har nog dock ofta definierat mig som en väldigt ”lagom” människa som sällan sticker ut åt något håll, men jag har på sistone uppmärksammat att min omgivning lika ofta uppfattar mig som en stark person som tycker och tänker en hel del och som inte drar sig för att stå för det. Att jag har valt att gå min egen väg här i livet och göra det som känns sant för mig, det är en självklarhet. Jag drivs sällan av en önskan att passa in, men är högst uppfylld av att följa min egen idé om det goda livet. Där är vi extremt lika maken och jag och våra två kids har dessutom också utvecklat precis samma ointresse av att passa in. De är både väldigt bestämda i sin uppfattning om vad som är vägen, sanningen och livet och jag kan bara hoppas att det inte innebär att de trampar på någon på vägen. Inte för att jag tror att de egentligen när en längtan efter att just ”stand out”, men de har heller ingen som helst önskan om att ”fit in”.  Det där vållar förstås en del huvudbry längs vägen och det kräver helt klart en stor portion reflekterande för att hitta rätt i balansen. Inte sällan innebär det att man går på några minor och måste genomlida några svåra passager, men det är väl ändå det som också är livet. Man lär så länge man lever (eller så länge man har elever).

2016-07-23 19.00.18Läste idag en fantastisk krönika/ett blogginlägg hos Micke Gunnarsson. Om ni inte följer honom så är det dags nu…..pronto. Underbar kille, som jag lyssnat på ett flertal gånger som föreläsare. Idag handlade det om vikten av att byta ut en eventuell Bucket List mot en betydligt bättre och mer utvecklande F**kit list. Sååååå bra! Inte för att jag på något sätt har varken en uttalad, nedtecknad eller ens mental  Bucket List. Trots att jag nog kan titulera mig Listornas Drottning egentligen. No no, i det avseendet är jag nog sjukt duktig på att vara här och nu och inte alls planera för några avbockningsmål what so ever. Men en såndäringa F-word List…..den tilltalar mig absolut desto mer. Läs mer här:

https://mickegunnarsson.se/2016/09/26/fran-bucket-list-till-fkit-list/

2016-09-13-07-30-53En hemsk måndag som fick ikläda sig rollen gnälltisdag. En dag då självömkan knappt visste några gränser och där det var osannolikt svårt att bryta mig själv. Självömkan är sällan klädsamt, så icke denna gång heller, men…..man är ju inte mer än människa. Med åren har jag lärt mig att ha överseende med mina tillkortakommanden och idag vaknade jag som en new, improved me. Nice! Särskilt för min omgivning skulle jag tro. De var dock väluppfostrade nog att inte uttala det där högt. En betydligt bättre tisdag, om än något hektisk och nu är det redan dags för nattning av kudde. Ibland är tempot inte nådigt….

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Why try so hard…..

  1. En listdrottning av högsta rang här också, men ingen Bucket-list. Och den krönikan var väldigt bra, precis en sån man skulle hänga upp på kylen eller nåt annat (hatar lappar på kylen…) och läsa vid behov! Tack för att du delade med dig!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *