När man bara har en fot

Söndagsmorgon och ett alarm som brände av straxt vid 07, då är man inte supernöjd precis. Det bästa med lediga dagar är just om man får ha den där lååååånga startsträckan som inte är möjligt på jobbedagar. Just där var vi inte idag. Hopp i kläder och så ut på en morgonpromenix med Le dog. Svalt i luften, men solen på uppgång och vackrare än vackrast minsann längs med havet.

2016-09-24-08-16-40Klockan 08.40 infann vi oss sedan på Åvallen för ännu en av de där dagarna i fotbollens tjänst. Poolspel för RAIF06 och med ett besök av Holmgrens Bil med sin kampanj: ”Jag kör för livet”. 100kr/provtur, med någon av deras tre spillrans nya BMW, skänktes till Barncancerfonden. Maken och bäste Göran fick agera parkeringsvakter vid detta evenemang och ja, de hann också provköra förstås.

2016-09-25-09-37-13Gabbe var dock lite vingklippt. Söndagens stukning av en styck högerfot och med tillhörande svullnad samt rejäla blodutgjutelse har inte direkt läkt om man säger så. Men med ett fotledsskydd, en vilja av stål och en envishet som saknar motstycke skulle han bara vara med. Och med var han. Högst delaktig i dagens två segrar var han också. Kul att se att de saker vi feedbackar försöker omsättas i praktiken. Är man 10 år ska man sukta efter att ständigt lära sig mer och nytt……Och framförallt sukta efter att vilja spela fotboll, som i betydelsen förstå en spelidé, passa bollen, hålla sin position och göra sitt jobb på aktuell position. Att hitta passningsalternativen, läsa spelet och försöka balansera mellan att inrätta sig i kollektivet och att våga sticka ut och hävda sin styrka (det berömda laget och jaget). Så häftigt att se just RAIF06 där många bitvis verkligen försöker spela fotboll – inte för att de lyckas fullt ut alltid (då hade de ju varit unikum), men deras vilja, deras intention, deras fotbollsglädje går icke att ta minste på.

2016-09-25-12-40-43Högerfoten var och förblev relativt obrukbar för Gabbe. Han hade några suveräna högerforslägen, det måste tillstås, men där han helt enkelt fick använda vänstern istället. Den funkar rätt bra den med, men något kanonskott lossade han inte av idag. Inte alltid så lätt att bara ha en fot att tillgå (Gabbe varierar annars rätt frisk med sin höger och sin vänster) Efteråt var han sjukt nöjd över att ha kunnat slutföra två viktiga matcher med laget som han älskar och att han inte vek ner sig. Långdusch för detta härliga gäng medan mami hjälpte till med bollar och sopade alla omklädningsrum samt korridor. Snabba fotbollskorvslunchen och sedan hem för att kolla in AIK på TV. En skön första halvlek med härligt anfallsspel, avlöstes av trista bengalbranden på läktaren och mediokra 45 min i andra halvlek. Söndagen avslutades sedan med en haltandes Gabbe tillsammans med La Familia på bästa Mont Matre och 4 suveräna pizzor där.

Nu laddar vi för ny jobbevecka……

Kram Mia

2 thoughts on “När man bara har en fot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *