Delar av sommaren…..

….flyttar nu ut.Hur sorgligt det än må vara att säga adjö, så känns det här ändå som det mest naturliga av alla steg. För att vara helt ärlig har den fått bo kvar länge ändå, det måste tillstås. Med ett ljuvligt sensommarväder näns man ju knappast ens tänka tanken höst.

2016-07-05 12.14.52-1Dock körde maken smygpremiär på höstens intåg här i veckan. Trots ljuvliga 20 grader i solen på dagarna, så kryper tempen snabbt ner under kväll/natt och tidig morgon varför maken helt sonika plockade bort bästa sömnmedlet ever, nämligen AC:n i sovrummet.

2016-06-02-17-39-42

Inte är den snygg där den står, men effektiv det är den sannerligen. Numera räcker det dock med öppet sovrumsfönster på natten. Startskottet för höst in huset innebar att helgen nu skulle visa sig vara räddad. Det ena ger ju gärna det andra och vips skulle en massa idéer kring omflyttat ögongodis förverkligas.

2016-09-24-08-15-07Lördagsmorgonen startade dock med en skön promenix längs med havet. Lite småkyligt vid uttripp 07.40 men framåt 08.30 var det mycket behagligt. TB drog på golfträning med j-laget, maken var först på fikadejt med kompisAndy och sedan tränade han med sin adept Anton medan Gabbe tog chillmorgon och mami städade färdigt huset. Världens bästa svärmor hämtade sedan upp Gabbe och mig för en lördagstur med tillhörande fika i stan. Någon valde istället en pizza (och vi är ju sjukt glada när han äter så) Sååå mysigt!

2016-09-24-13-24-43Eftermiddagen bjöd sedan på en skön stund i solstolen samt undanplock av trädgårdsmatbord och stolar – altanloungen får hänga kvar ett tag till eftersom det ser ut att bli fortsatt fint väder in i nästa vecka. Veden ligger fint i vedboden (sedan länge) och altandynorna stuvades undan redan förra helgen. Huset är höstat, alla badhanddukar snurrar som bäst i tvättmaskinen i detta nu och sommarens korgar och badväskor har fått flytta ut i garaget. Nya höstgardiner och duschhanddukar klickades hem (tänk vilket klickfinger jag har va) och några småidéer måste få bäras omkring ett tag till innan ett eventuellt förverkligande. Och där väljer jag att sätta stopp för höstandet. To-do-listan innehåller förvisso en hel del mer, typ:

a. rensa garage och lasta bil till tippen

b. plocka in altanloungen

c. byta årstid i såväl klädgarderob som skodito

d. plocka fram stora tamburmajoren med jackor

….men det där avser jag att vänta med tills det blir betydligt svalare temperaturer även dagtid. Just nu avser jag att fortsätta njuta sommarvärme med shorts, solklänning, tischor och flipflops samt sträcka ut mig på altanen. På många sätt gäller det att hålla hösten stången.

2016-09-24-08-16-35Dags att ta en skön promenad i kvällssolen och sedan preppar vi för lördagskäk de luxe. Somliga ska käka Oxfilé Provencal och somliga ugnsbakad lax. En mustig rödvinssås, lite ost och kex och röra samt kanske en Campari&Juice som föråkare till maten. Vi fortsätter njuta, var så säker. Hoppas du gör detsamma!

Kram Mia

 

6 thoughts on “Delar av sommaren…..

 1. Hallå där :))
  Jajeman, partypinglan still going strong so to speak 😉
  Varför snåla i livet när man kan gå all in och ha så roligt man bara kan tänker jag :))
  Sen sover jag ju som sagt som en kratta, typ några blundar, borta, så den där tuppisen jag tog när jag kom hem igår var sååååå välbehövlig 🙂
  KUL att jag kan inspirera!! 🙂 Känner at jag fått nytt flow nu och det är så skönt!
  Har liksom inte haft nån inspiration och tiden har bara inte räckt till….
  Nu är huset städat snart från topp till tå, har källaren kvar imorgon och en del stryktvätt, toaletterna sen banne mig är jag på banan igen 🙂
  Har med slumrat till en stund i solen idag, jisses så gutt:)
  Ha en fortsatt fin kväll nu!
  Kraaaaam Anna

 2. Man kan ju undra varför det inte finns snygga mackapärer som man behöver i ett hem. Vi måste ha en avfuktare i tvättrummet, ingen snygg historia men ett måste för att pinna runt i sur-luktande kläder…
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *