Att ta det med ro

Som genom ett trollslag förändrades luften vi andas. Den i fredags ljumma, på gränsen till kvalmiga (tyckte somliga, dock inte jag. Verkligen inte jag….), luften ersattes under lördagen med en svalhet som inte märkts mer än tidiga mornar nu på sistone. Solen lyckades inte bryta igenom ett, till synes, ganska tunt molntäcke och det kom till och med några regnstänk. Men jag behöll solglajjorna på, det gjorde jag. Så lätt ger jag verkligen inte upp nämligen….

2016-06-09 16.00.39Jag klädde mig i byxor för nästan första gången sedan i början av maj, men jag nöjde mig med långärmade blusen och sandaletterna. Det var inte kallt. Luften höll sköna 18 grader, men utan en stekande sol blev det behagligt, som somliga valde att uttrycka det (personligen älskar jag en stekande sol jag). Då möter jag människor invirade i tjocka sjalar alt i höstiga jackan knäppt upp i halsen eller ve och fasa, i stövlar. Är ni inte rediga på en fläck människor? Vi ska bo i sådan outfit i massor av dagar framöver. Jag vägrar ta fram det förrän jag fryser knä och kinder av mig. Just saying….

2016-09-18-07-54-06Gårdagens härliga Kalmarbesök med shopping (PS4 till Gabbe, Sneakers till TB och så godis till La Famila hos Tokige Ture) samt bästa pizzan hos Mr Ernesto (min Fantasia del Mare med bläckfisk, pilgrimsmusslor och scampi var magnifik) bäddade in hela helgen i en njutningsbonanza av sällan skådat slag. Vid hemkomsten installerade TB allt till Gabbe, jag tog en walk in da hoods med Milou och sedan körde vi loss i TBs rum. Egentligen stod det endast byte av skrivbord på programmet men ni vet…..vet det där med det ena ger det andra. Några timmar senare var alla ytor och lådor, byrå och klädskåp samt hyllor renrensade, utrensade och sorterade. Så luftigt det blev……

Kvällen avslutades sedan i Lassesoffan med Turegodis och en vältempad Italienare. Mums!

2016-09-16-18-23-54Söndagsmorgonen inleddes med alarm ställt, då maken har dejt med en av sina adepter efter veckans tävling, inför nästa veckas dito. Det där inleds med genomprat och check av läget på hemmaplan, lite kaffe och praktiska punkter innan de far till rangen, övninsgområdet och banan för att slipa på detaljer. Själv tog rektorskan med sig Milou ut på morgonpromenix. Vi tog vägen genom skogen, ner till bryggan och så lilla meditationsplatsen där.

2016-09-18-07-56-40Förvisso bar vinden en hälsning om höst idag, det måste helt klart erkännas. Jag hade långa tights och en hood på, dock inga strumpor ännu. En liten ljusstrimma i horisonten, men annars ett ganska mastigt molntäcke denna dag. Och den sommarälskare jag är till trots, så tar jag höstens intåg med ro. För jo, hösten är verkligen på intåg. Och jag tar det där med ro. Jag har haft den bästa av somrar, kanske den längsta av alla somrar också. Att tillvaron transformeras behöver inte innebära mer än att man kan kika tillbaka på sommaren och minnas med glädje och sedan längta till nästa. Kanske kan man mitt i allt det där också uppskatta det höst, vinter och vår bär med sig.  I lite mer ombonat inomhusliv, tända ljus, brasa, mustiga soppor och grytor, spelkvällar, läsmys och allmänt slapp. Lite högre luft, raskare promenader och naturens skiftningar i färg och form. Jag tror jag är redo minsann…..

2016-09-18-08-02-01Samtalsämnena i Happyvardag just nu skiftar friskt från nutid via dåtid till framtid. Vi pratar igenom den fotbollssäsong som är under avslutande, vilka fler poolspel som ska deltagas i och vilka Allsvenska matcher vi vill hinna med att kolla på live. Golfrundor debriefars och vi backar bandet för TB med hans enorma golfutveckling denna säsong (från handikapp 36 i augusti-15 till handikapp 6 ett år senare). Galet bra! Vinters idrottssatsningar berörs för hela La Familia och jag tror vi alla är sugna, fast att vi ska tvinga somliga till en liten andningspaus först. Förstås pratar vi också årets underbara Naplessemester med härliga familjen Olofsson, alla minnen, alla foton, alla händelser – en semester som fick oss alla att känna oss nöjda. Mätta, nöjda och färdiga med Florida för ett litet tag. Ingen ny resa planeras och vi är alla ok med det (vi har sagt det där förr, men då har alltid någon av oss närt en längtan). Gabbe vill vara hemma en sommar efter att ha varit på långsemester i 5 år i rad – fatta, han var 5 år då vi spenderade en sommar på hemmaplan sist. Och vi som bor i mångas sommarstugedröm. Han vill ha pool i trädgården och ett säsongskort på Barnens Gård (3km bort). Det känns som att det där är lösbart!

2016-08-10-12-05-04-1TB vill också vara hemma, spela golf och förbereda för sin flytt i augusti. Han kom in på universitetet i Stockholm redan denna höst, men valde att tacka nej. Stockholm är en underbar stad men han vill helst till Lund med omnejd. Igår roade vi oss med att checka antagningsstatistik för hösten, kolla programutbud i Lund, Malmö och Köpenhamn och prata framtida önskemål både att plugga, men också att jobba med. TB är en skön prick. Han är grymt analytisk, perspektivistisk och väldigt laid back.Jag är så enormt tacksam över att han inte kastar sig huvdustupa in i saker och ting, utan vågar ta sin situation med ro och ge livet en chans att visa honom vägen. Han jobbar därmed ett år till som hjälpjag kring elever i behov av särskilt stöd och i år är han i åk 9. Det där är otroligt nyttigt – att jobba på riktigt liksom. Det är inget jobb man går till och bara gör det man ska och tror att man har planerat – jobbet kräver såväl uppfinningsrikedom, som fingertoppskänslan och en stor portion flexibilitet. Det oväntade har nämligen en tendens att hända heeeela tiden. Spännande utmaning med andra ord och han älskar det.

2015-09-19 08.06.23Så vi tar det med ro. Låter livet komma till oss och tar vara på de möjligheter som öppnar sig. Allt måste inte vara förtidsplanerat. Har jag märkt. Jag är ju annars en som trivs med att styra upp saker och ting, som finner trygghet i att ha färdiga planeringar och struktur. I takt med att barnen blir äldre blir det ju sååå mycket lättare att odla mantrat: to live by the day.

En skön söndag ligger nu framför oss. Jag har lite småtrix med jobbskrivsaker, tvätten och att förbereda kvällens mat. Gabbe har såväl golfträning som fotbollsdito och han får väl köra på lite halvfart med sin förkylning. AIK-matchen ska streamas hem, utedynorna ska stuvas undan och väskor ska packas. Imorgon far vi på kick off i dagarna två med jobbet. Skola/fritisd håller stängt, men bästaste svärmor håller ställningen med Milou och Gabbe på hemmaplan.

Kram Mia

8 thoughts on “Att ta det med ro

 1. Vad förvånad jag blir när ni inte planerar för Florida nästa sommar!
  Här vände värmen redan i fredags och igår var det ganska kallt. Men stövlar och tjockjacka?? Nä tack, det ligger gömt långt in i garaget ett tag till. Kommer att ligga kvar alldeles för länge antagligen 😉
  KramJ

  • Också lite förvånad, men jag tror att jag var lite drivande om hemmastay också. Jag är supernöjd med resorna vi gjort, men känner att det blir väldigt dyrt. Skulle vilja göra lite fler smågrejor, som liksom inte ska räcka för ett helt år om man säger så. Men fråga mig gärna i vår/sommar…..då kanske jag klättrar på väggarna. Kram

 2. Semestra hemma är inte dumt heller, bokade just 2 resor igår då det suger lite i restarmen, såg ett hotell i somras jag absolut ville till så, så fick det bli..åker om mindre än 4 veckor kramis och en resa på söndag.

 3. Hallå där!
  Alltså TACK!! Verkligen du kan verkligen strössla en med ord som gör att man känner sig fin <3 Tack!

  Vi hade ju en hemmasemestersommar vi och det var precis vad vi behövde i år.
  Dessutom är det svårt att få kassan att räcka till både altan och flygplansvacay nånstans sydligare… Men visst, I wish ibland :

  Å nu måste jag få min sömn… Borde eg se till att ligga i sängen vid tio alltså.. För jag är ju så urbota trött när jag ska upp.. Och vilka dippar jag har after lunch alltså… Jisses..
  Natti natt!
  Kramar Anna

  • Finaste Anna, det där med att strössla är något av en livsuppgift för mig. Härligt att det förgyllde din dag.
   Och hoppas du sovit gott inatt.
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *