Med sommarjaget in i jobbvardagen…..

……det var mitt sommarmål ju. Och efter två veckors jobb, men endast en vecka in i terminen, kanske det är på sin plats att nämna något om hur det går för rektorskan i denna utmaning. Hrm…..jo, tackar som frågar! Semesterhjärnan, vilken är mycket nära förknippad med just sommarjaget, är i allra högsta grad aktiverad. Har det visat sig. Bland annat visar det sig i antalet gjorda steg/arbetsdag då rektorskan snurrar omkring i skolan i jakten på att komma ihåg vad det var hon skulle göra egentligen. Eller vad hon skulle hämta. Eller vem hon skulle prata med. Eller helt enkelt vad det var hon tänkte eller på vilken plats hon skulle befinna sig på.

2016-08-22 09.17.09-1-1

Den där semesterhjärnan verkar också ha aktiverat en funktion som närmast skulle kunna benämnas som ”no stress”. Hon som normalt sett stressar upp sig över allt i tid och otid, som ser faror lura i vartendaste litet moment och som nästintill får fnatt då hon inte ständigt är inbegripen i det som står för dörren – hon verkar vara som bortblåst. Istället kommer jag på mig själv med att glida omkring i något slags makligt tempo, le lite sådär fånigt  och bara vifta med handen som ”äsch, det där löser sig alltid”. Mañana….mina vänner, det är väldigt mycket mañana över rektorskan now adays. Att växla upp och göra en tempoökning känns inte bara omöjligt, utan också ganska oönskat. Väldigt märklig känsla kan jag meddela, väldigt ovan dessutom.

2016-08-22 15.04.01

Jodå, jag har varit närvarande på jobbet dessa veckor. Det har jag. Och jag har till och med utfört såväl planeringar som möten och arbetsuppgifter. Utan att kontrollfreaksgeneralen har dykt upp och tagit över min existens. Inte minst av den anledningen måste jag därför anse mig ha en bra måluppfyllelse. Dessutom har jag ju också börjat läsa bok igen, vilket var förra helgens målansats.

2016-08-25 08.09.28-2

Även på hemmaplan lever vi fortsatt sommarliv. Solen skiner, vattnet glittrar, fåglarna kvittrar och vi har ljuvliga temperaturer. Vi utför minimlat med inomhustrix och fortsätter med golf, fotboll (det gör vi ju året runt dock), brygghäng, cykelturer, altanmys och förstås sena middagar, ännu senare kvällar innan nattning sker och trötta mornar. De två sistnämnda har ju dessutom en tendens att hänga ihop så….Denna vecka har vi dessutom hunnit med sköna kompisträffar, poolbad och annat mys. Och jag gillar det! Som jag sa till bästisMaria idag då hon menade att hon förvisso hade fler saker att göra men att hon ändå tänkte ta tidig fredag (som vi gör) : ”Allt behöver ju inte vara klart första skolveckan. Vi har väl iallafall hela läsåret på oss.”

2016-08-26 17.10.51

Så om ni tycker att jag är skrytsam nu så är jag faktiskt det. Jag är inte så lite stolt över mig själv och min allt bättre approach på att leva här och nu. Denna fredagseftermiddag var egenltigen fullständigt intecknad, men av lite olika skäl (randiga som rutiga) rann vissa projekt ut i sanden och jag hamnade hemma på altanen, iförd bikini, i min solstol. Gabbe fick hänga med världens snällaste Calle med familj till Barnens Gård, TB och maken for till golfbanan för en runda med FloridaPutte och kompisLasse och bästa svärisarna lämnade hem Milou till mig. Snällaste grannen kom in med en påse egenodlade solvarma persikor och jag valde njutning framför alla nyttigheter som skulle kunna tänkas existera.

2016-08-26 16.16.35-2

Nu ska jag preppa lite fredagskäk till oss. Det blir en avancerad form av restfest, där det kan dyka upp saker som potatissallad med grillat kött, paj med krispig sallad, pizzaslice, frasiga veggovårrullar med soja, nybakat lantbröd med ost, salame och röror. Och jag avser definitivt att njuta av ett glas iskallt vitt som en härlig kröning av måltiden. Augusti, sensommarvärme,semesterliv och sommarjag i en skön tappning kan uppenbart fungera även då jobbvardagen har tagit över vår Happyvardag. For sure…..

Ha en god fredag folket! Kram Mia

4 thoughts on “Med sommarjaget in i jobbvardagen…..

  1. Sommarvanan låter bra för dig! Fortsätt så!
    Jag är inte sjuk, oroar mig för Yngsta som är inlagd sen i tisdags, bebis vill ut, redan i v33.

    • Men åh, lite jobbigt förstår jag- Man vill ju så gärna att de ska vara färdiga. Min systers dotter föddes i vecka 32 och hon är idag 22 år och helt utan några men. Håller tummarna. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *