Allt det där som sker innan…..

….är ju så enormt viktigt. Man kan lätt förledas att tro att det går lika bra utan gedigna förberedelser men sorry to say……likväl som ”Structure gives freedom” så ger goda förberedelser goda förusättningar. Det kan låta medelålders och trist och ….och….alldeles förfärligt tråkigt. Men som ni vet så blir allt precis det vi gör det till, därför har vi på Svettpärlan ägnat en hel vecka åt att förbereda oss för att på bästa sätt möta varendaste liten individ vid årets Skoläventyrsstart.

2016-08-19 12.42.30Vi tror på det varma, det vackra, det genomtänkta och det genompratade. Vi tror på gemenskap och tillsammans. Vi tror på att se möjligheter istället för hinder och att därför alltid ta en positiv utgångspunkt för vårt skoläventyr. Vi tror på att allt kanske inte är det roligaste alla vet, men att vi ska göra allt vi kan för att göra varenda liten grej så rolig som möjligt.

2016-08-19 12.43.12Vårt mantra är förstås att ”Kunskap är coolt” och på den vägen vandrar vi varje dag i varje vecka i vart skolår. Som rektor ger jag mina medarbetare tid till det som är det viktigatse av allt – nämligen att sätta barnet/eleven/individen i centrum. Vi minimerar allt runtikringarbete och vi fyller aldrig värdefulla ferietjänstgöringsdagar med vistelse på annan plats än skolan. Vi är där vi verkar och vi ägnar oss åt skolövergripande planering, arbetslagsdito samt enskilt arbete efter önskemål från personalgruppen – ett klart vinnande koncept skulle jag vilja säga.

2016-08-19 12.44.54Jag är lyckligt lottad som omger mig med människor som liksom jag älskar skolan som livsvärld. Som älskar barn, kunskap, lärande och gemenskap och som gärna antar en och en annan utmaning. Här är finaste Nettan som tillsammans med Ninnie imorgon tar emot 26 godingar på första dagen i åk 1.

2016-08-19 12.43.32Och även om vi alla dansade in på Svettpärlan i måndags med semesterhjärnan aktiverad så lämnade vi bygget i fredagseftermiddag sååååå redo. Från ett mer eller mindre organiserat kaos, i såväl teori som praktik, till ett härligt kosmos. På bara en vecka….

2016-08-19 12.38.06Mysdelen av biblioteket är iordningställd och inbjuder till många härliga läsupplevelser, alla klassrum väntar på väskor, ongar och fröknar, klädkrokar är namnade, böcker ligger i högar och pennor väntar på att bli skrivna med. Vi är laddade med massa olika projekt, nya idéer och skojiga upptåg. Rektorskans skolstartstal är skrivet, skolstartsglassen ligger i frysen och vi har beställt sommarväder förstås. Imorgon firar vi att vi får uppleva ännu ett Skolstartsäventyr, nämligen läsåret 16/17.

2016-07-22 17.48.00Även på hemmaplan sjunger rektorskan förberedelsernas lov. Lördagskvällen tillbringades med världens bästa Jena på besök och det blev en salig blandning mat och dryck, prat och skratt, minnen och anekdoter. Vi somnade sent….väldigt sent och helt ärligt vaknade jag också väldigt sent denna söndag. Liiiite trötta ögon idag men vips satte hon fart kärringen. Huset städades under gnol och sång, jättedisken Allan fixades undan och sista handen vid skoljobbet lades. Nu är väskorna för morgondagen packade, kvällens middag preppad (smörstekt ryggbiff med potatisklyftor, vitlökssmör och pepparsås) och tvätten hängd. Lägg därtill att mor och fars månatliga ekonomi är fixad, alla papper organiserade och och deras handling gjord. TB har vilodag (så välbehövlig), maken tränar med några av sina adepter och Gabbe laddar som bäst för fotbollsträning.

Ikväll vaknas det tv-fotboll, allmänt slapp och kanske, kanske hinner jag påbörja min nya bok. En underbar helg gör att jag ler med hela kroppen, hjärtat och själen. Älsk på det….

Kram Mia

 

8 thoughts on “Allt det där som sker innan…..

  1. Varje gång jag läser om hur du skriver om skolan så vill jag bli ett litet barn som får gå i din skola. Det låter så fantastiskt! Tror jag ska ta mina barnbarn och flytta ner sen när det är dags ?
    Vilken bok blev det nu? Jag läser Sophies historia av Jojo Moyes… So far so good!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *