Nedsläckning av systemet – pysventilen aktiverad

Helt ärligt, rektorskan har minsann inte förtagit sig denna sommar. Med 2 halvlediga veckor hemma, 3 veckor i Florida, 2 semesterveckor himma och så en hotellvecka i Stockholm så vore det stor synd och skam att beklaga sig.Jag är utvilad. Punkt! Men det måste tillstås att eftersom hemmakatten i mig måste tämjas så är jag mentalt lite tilltufsad i alla fall. Förvisso har jag blivit allt bättre på att gilla läget, njuta av nuet och faktiskt kunna ta kontroll över mitt kontrollbehov, men visst har sommaren till mångt och mycket handlat om att förbereda för  bortavistelse och efterarbeta bortavistelse. Lite halvstressigt, småroddigt och känslostormigt men sedan…..sedan väldigt leasure, underbart och skönt.

2016-08-03 18.53.55Nu är vi hemma på riktigt. Sista veckan innan jobbstart (maken började dock igår) innebär en enorm catch up lite all over the place. Igår hanns lite med, idag startade dagen redan 05.30 ned klarvakna små ljusblå. Ja, det är förstås varken någon av mina kids eller min make som väcker mig utan det är helt sonika pensionären i mig som ger sig till känna. Morgonmeditation på altanen och det var höstigt sval luft kan meddelas. Därefter tog jag itu med skoljobb de luxe, innan finaste maken väcktes och hyllades på sin bemärkelsedag. Han fyller 29 idag….det ni…..!

2016-08-01 16.02.35-1Dagen ägnades åt just skoljobb, tvätt, strykning, dammsugning, plock, telefonsamtal och mailkorrespondens. En runda till jobbet och snikade till mig godaste lunchen – potatisbullar med stekfläsk – mumselimums och sedan hem och  fortsätta the catch up. Finaste TB hade tagit Gabbe med till golfbanan  och jag fick fritt spelrum här hemma. Vad händer då…….total nedsläckning av systemet. Trots att jag inte alls kan beskylla jetlaggen längre så var tillståndet detsamma…..jag bara tappade det. Somnade sittandes i soffan mitt i skolplaneringen. Då känner man sig….hrm……gammal? trött? som en idiot? på fel plats? Jag blev nödgad att bara sno filten om mig och klappa ihop där i soffan – hallå hej dregelsömn!

2016-07-20 11.41.19Japp, där aktiverades pysventilen minsann. Jag är van vid mycket ledighet på hemmaplan och bara skrota omkring. Så har det inte varit i sommar. Det innebär förstås inte att det har varit en dålig sommar, tvärtom…..Det är väl bara så att rektorskan inte direkt är van vid denna aktivitetsnivå kan tro.

Nåväl, 20 minuters vila ögonen gjorde underverk och sedan drog jag igång födelsedagsmiddagen. Nä, vi hade inga gäster. Det där med firande är inte familjen Happyvardags starkaste sida so to speak..Så härligt att laga mat efter att ah ätit restaurangmat hur länge som helst dock, även om det bara var till  oss 4. Hela huset doftar nu av koriander, salvia och en Chicken Tikka. Ris till grabbarna, coleslaw till maken och så stekt blomkålsris med zucchini, morötter och selleri till rektorskan. Lägg därtill lite rostat lantbröd med chiliolja och en sval dijondipp. Mums! Sååååå gott (om jag får säga det själv alltså. Eller hade jag bara tur när jag lagade till detta kanske. Tur är ju såååå mer accepterat liksom).

2016-08-09 17.13.27Presenter delas inte ofta ut heller i familjen Happyvardag. Vi är mer folket som tillsammans bestämmer oss för gemensamma satsningar och inköp. Ja, barnen får naturligtvis presenter i en viss utsträckning men…..Helt ärligt! Maken och jag har levt ihop i 26 år, har haft delad ekonomi nästan hela tiden och då vet jag inte liksom…..Vaddå present? Som jag finansierar själv? Nä, jag är verkligen varken romantiskt lagd, ej heller speciellt swept away.Nej, jag vill inte ha vare sig presenter eller äventyr eller överraskningar. Och för guds skull, kom inte hem med blommor och annat för då kommer jag att misstänka det värsta. Jag lovar!

Förra året pratade vi om att fixa nytt tv-rum, men vi fick satsa pengarna på ny ventilation här hemma istället. Därför blev det lagom till makens födelsedag att köpa ny tv och ny soffa – något som matchar makens önskemål perfekt. Själv har jag inga som helst önskemål kring det där. Jag tittar nästan aldrig på tv och nyttjar därför varken tv-soffa eller rummet så….Det blev den stora varianten, ser nästan måttbeställd ut. Installerad och klar lagom till bemärkelsedagen, med AppleTV och allt. Den beställda biosoffan med 4 stolar, dryckeshållare emellan och fullt liggläge kommer om 2 veckor. Jag behöver inte säga att han är nöjd va?

2015-07-20 18.47.55En lycklig make är en mycket bra make, eller hur? Och om han nu fått bestämma hela tv-rummet förväntar jag mig att få ta kommandot över nästa års inredning efter renovering. Man får inte vara dum serru….då bllir man….x (lägg till önskat yrke, mor Anita sa alltid militär). Hehehehehe!

Nu har mörkret sänkt sig över tillvaron, ölen är uppdrucken, disken fixad och ögonen är trötta. Igen! Dags att krypa ner med ett av mina glossiga magasin och bläddra sådär försiktigt. I bästa fall somnar jag inte med tidningen över näsan……

Puss på er folket…..

 

6 thoughts on “Nedsläckning av systemet – pysventilen aktiverad

 1. Hallå du sköna böna!!
  Är med en riktig hemmagris och gillar inte att packa väskor. Men visst är det skönt att komma bort och få lite andra vyer emellanåt med.
  Men våren har inneburit så mycket packande så vi valde att det här blir en hemmasommar. O det visade sig vara ett mycket bra val för oss i år.

  Här har vi med delad ekonomi, men nog gillar jag att bli lite bortskämd emellanåt. Strunt samma om jag är med o ”delar” 🙂 Men min man tjänar en del mer än mig så det ”jämnar” nog ut sig. Min man är bra på att uppmärksamma mig på det viset och jag behöver det. Han får en he del cred när han bygger och blir ganska boostad av det, fast han har liksom inte alls det behovet som jag har. Men det kanske beror på att jag servar en hel del när han bygger, för jag fixar liksom inte det som han. Min händer krampar och gör ont om jag tar i för mycket.
  Ja ja… En himla massa svammel 😉
  Suss gott!
  Kram från en som börjar få liiiiite jobbångest… en dag kvar…en…

  • Hallå dito…..
   Vad mysigt att du uppskattar bekräftelse – man är ju så olika i det avseendet. Och jag värderar det verkligen inte, bara glad att maken och jag är lika. Det blir ju så mycket enklare då. Kram Mia

 2. 29…. haha, du har då raggat upp ett lammkött 😉
  Det är inte mycket romantik eller spontana presenter mellan mig och maken heller, däremot köper vi själva det vi vill ha när vi vill ha det. Eller nåt sånt. Tur att man är lika så inte den ena är jätteromantisk eller förväntar sig en massa presenter och blommor i tid och otid, och så kommer de aldrig ?
  Njuter av de sista lediga dagarna här också, imorn drar jag och stordottern till Falkenberg på dagspa. Kunde vart romantiskt om det var med maken, men han jobbar så vi har råd att roa oss ??
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *