När kroppen får bekänna färg

Tyvärr måste det erkännas att det känns…..Känns att man inte är 25 längre. Attans med att …..Man kan leva länge på gamla meriter, det kan man, men vips tjilevips så har man tydligen passerat gränsen för kroppens bäst-före-datum. I alla fall är det så det känns allt som oftast nuförtiden. Tyvärr……

2016-06-26 07.52.02Jag vet inte hur det är för er, men i huvudet är jag fortfarande 18 och med en kropp som svarar på minsta lilla vink från mig. I huvudet springer jag fortfarande lätt som en gasell och jag orkar precis hur mycket som helst. I huvudet svarar kroppen bra på allt fys som den utsätts för. Vet ni vad det absolut värsta är? Det är inte det att jag börjar bli till åren kommen. Det handlar inte alls om att jag prompt måste uppnå några gränsvärden, tider eller målansatser. Det handlar inte ens om att jag ser mig i spegeln och ser en annan jag. Nä, det är att jag på fullaste allvar, iförd träninsgutstyrsel , så lätt förleds att tro att jag ska kunna, orka ja till och med vilja. Och så sätter kroppen P för det där. Minnet av en tid då jag kunde utföra en träning utan att få en nära-döden-upplevelse är extremt närvarande varje dag nuförtiden. Varför i herrans namn uppskattade jag inte det där bättre? Hur kan det komma sig att jag tog det där för givet?

2016-07-28 10.38.53Idag var det plötsligen dags för Duo-pass med bästa JW Coaching igen – en tudelad känsla det måste erkännas. Det finns ingenting, jag upprepar ingenting, som skulle kunna påminna om comfort zonen i denna träning och ni som känner rektorskan vet att comfortzonen…..det är jag pesonifierad det. Det där är fördelen med lite söta morgonpromenader och en och en annan lightlöprunda i min ensamhet. Det är comfort och det är gölligt – lättlurad är visst mitt mellannamn helt uppenbart. Puh!

2016-07-21 11.04.04-2Nåväl, idag blev det en dejt med Mr Tabata (helt ny bekantskap. Som jag måste erkänna gjorde ett bra första intryck. Fråga mig gärna imorgon också) och långa timglaslöpintervaller. Låt mig nöja mig med att konstatera att jag var extremt nöjd efteråt. Allt är verkligen bättre efteråt. Jag gjorde mitt bästa, tyckte rent av att jag hade ganska fin koll på tekniken och jag slet hund. Känslan av att mjölksyran hade tagit över herraväldet över min kropp var påtaglig. Jag kan gissa att den stod som en gloria omkring mig. Oh holy Moly, det må vara hänt att jag har en välutvecklad kräkreflex, men dagens upplevelse går över allt annat jag känt. Jepp, erkänner utan omsvep….jag är verkligen inte alls vältränad. Inte någonstans uppenbart. Helt ärligt vet jag inte ens om jag när en tanke om att bli det heller. MEN……jag älskar idén att bränna fett. Så jag lär fortsätta. Snällt och beskedligt med den stränga men ack så kunnige coachen Jensa. Jag kan verkligen inte alls drista mig till den självdisciplinen nämligen. Ett sådant pass i veckan är egenltigen toppen…även om jag kan erkänna att det är en form av hatkärlek.

2016-07-25 15.29.00-2Innan det blev tal om det där ovan hann vi med en soffbeställning (jepp, maken har mätt och måttat på riktigt i tv-rummet. Inga Abraham Vinklers här inte), lunch, altanmys/golf och så lite trädgårdsskötsel. Den där självgående gräsklipparen som kan anses vara Guds gåva till mänskligheten, den blir någohelt annat när vajern gått av och den är så långt ifrån självgående det går, Gah! Vilket jäkla slit för en redan fysad rektorska. Så extremt tungt att dra den över en stooooor tomt. Med skönt utförslut på ena hållet och ett väldigt oskönt motlut på andra. Belöningen efteråt var ett dopp i böljan den blå (och efterföljande  dusch eftersom algerna var på intåg). Idag har fasen kroppen fått bekänna färg. Sanna mina ord….

2016-07-25 19.39.40-2Nu är timmen sen, kroppen väldig tung (helt klart tyngre än vanligt. Är det muskler som redan väger mer än fett eller är den så omöjligt att styra att den känns som en påse potäter?) och den stora frågan som upptar mitt sinne…..hur ska jag få ihop en heldag i finklänning och klackaskor imorgon. Det vankas bröllop vid havet för min vackra brorsdotter och ja…….Finklänningarn hänger på rad här. Och nä, jag har inte bestämt mig ännu. Jag tänker alltid att jag ska köpa på mig en garderob för att slippa fara åstad och köpa nytt när man minst önskar. Tyvärr skulle det visa sig att jag istället drabbas av beslutsångest. Icke likt mig…..inte alls. Jag gissar att morgondagens benstatus får avgöra skovalet och så får jag matcha klänning efter det där. Deal!

Nu natta kudde och se om benen kan ligga still inatt. Hoppas på ett under inför morgondagen. Kram Mia

 

4 thoughts on “När kroppen får bekänna färg

 1. Fast du jag tycker du ser randande fräsch ut hörrödu!
  Å vem vill vara 18 igen..? Not me!
  Pratade med min granne häromdagen som är sköterska på akuten. Vi kom att prata om just träning och hon berättade vad många läkare sa.
  Denna hets som är just nu med monstertävlingar hit o dit är egentligen inte alls hälsosamt för kroppen. Några löprundor per vecka á 4-5 km och styrka till det är hälsosamt.
  Å det tror jag på, jag springer inte längre än så (vad vet jag, jag mäter inte) och jag mår bra av det.
  På något vis är ju lagom faktiskt alltid bäst :))
  Å jag vill allt veta vilken klänning det blir! 😉
  Natti o kramar

  • Lite så tänker jag med. Alla dessa swimrun och Ironman och annat som skall göras…..inget för mig. Jag rör på mig det som funkar för tilfället. Och tack, så söt du är. Jag tänker att det fräscha kommer från att man mår bra både psykiskt och fysiskt. I övrigt har jag inga bekymmer med att acceptera vare sig ålder eller kroppens förgänglighet. Jag trivs jättebra i min ålder nu….
   Kram

 2. Träning ja…. Jag gillar också en lagom nivå, inga ironman här heller. Men det jag ogillar skarpt är att så fort man tvingats till en paus pga sjukdom eller annat så åker man tillbaka till botten direkt och får börja om. Jag är mästare på det, att börja om alltså.. Får till en bra träningsperiod h sen blir det avbrott pga sjukdom, så börja om igen…..och så rullar det på 😉
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *