Möte med dåtid

När solen gömmer sig och man ratar altan, strand och brygga……då kan man ju alltid shoppa istället. Hehehehehe, någon som känner igen sig? I Florida ägnar vi sena kvällar åt shopping, när sol och bad har fått göra sitt so to speak, men det där funkar ju inte här hemma precis. Nope, här får man suga ut det gottaste vareviga minut det bara är möjligt för solen att visa sig. Eller, åtminstone är det så denna rektorskan vill göra i alla fall. Nåväl, denna veckans tisdag bjöd på moln men härlig värme och vi var plötsligen tvungna att fara till stan. Idag igen. Jisses! Vi som inte varit i stan sedan i julas typ…..

2016-07-01 17.45.20

Måndagens rek av TV behövde följas upp med en mätprocedur på hemmaplan. Och han lämnar ingenting åt slumpen min man, ingenting. Han är inte som rektorskan som lite snabbt höftar och stegar och måttar med ett ögonmått som enligt vissas utsagor lämnar en hel del att önska. Nä, fort och fel kan man inte anklaga maken för. Så efter en procedur som jag helt överlämnade åt det manliga släktet i vår familj, var vi redo att igår fara till stan och beställa rätt TV. Givetvis blev det också lite Pokémonjakt på byn och så letande efter den där drycken som är så god. Om jag hittade den? Nope? Inkommer under nästa vecka sades det. Jag får väl hålla utkik i storstaden nästa vecka och köpa på mig ett lager hem helt enkelt. Mitt där på staden sprang vi på Gabbes kompis Calle med familj och vi snicksnackade lite. När jag slänger ett getöga runt mig tror jag mig nästan se i syne – Calles farbror, som jag inte träffat på massor av år, stod plötsligt där. Såååå mysigt att träffas. Ibland känns det verkligen som om tiden har stått stilla och samtidigt flugit fram på samma gång. Fattar ni vad jag menar? Så många minnen och så mycket man vill fråga och berätta och….man bara snavar på orden och hoppar från det ena till det andra i konversationen. Det kan väl inte vara åldern som gör att dåtiden blir så himla spännande på något sätt?

2015-08-19 14.35.26På hemväg stannade vi till på bästa Mio-butiken för att checka ny soffa till TV-rummet. Egentligen hade vi bestämt oss för att göra iordning det rummet redan förra sommaren, men då vi fick byta ventilation i huset valde vi att avvakta. Låna pengar är inte vår grej – vi sparar. Av just den anledningen blir det lite i taget. För två år sedan blev det nytt tak och ny altan, förra året ny ventilation. I år blir det nytt tv-rum. När TB sedan flyttar för att plugga (antingen i höst eller nästa) skall det bli en lite större omflyttning i huset. Och jag vet att det kanske är old fashioned men jag tycker det är något visst med att spara till saker som ska göras och köpas, inte bara låna upp och quick fixa. Det är väl en effekt av åldern det med kan jag tro……

2015-08-02 11.08.55Nä, någon soffa blev förstås inte beställd igår. Vi måste ju hem och mäta. Hehehehe! Vi provade runt och hade egentligen två olika upplägg klara för oss, men när vi kom hem och checkade rummet så var helt ense om vilket vi skulle ha. Av just den anledningen lär vi behöva åka en runda  igen. Imorgon! Idag har jag nämligen skickat make med sina tre adepter Ola, Anton och Tor till Barsebäck för att spela golf, checka svingar och fila på detaljer i spelet. Gabbe och jag ska till kompisCissiCilla med familj och gosa med deras lille valp, sedan hoppas vi på fint badväder i eftermiddag. Ett par timmar i sol och i det blå vore magiskt.

Kram Mia

 

 

 

 

4 thoughts on “Möte med dåtid

 1. Mia, fint med en frände, jag har känt mig så fruktansvärt gammalmodig och ensam som inte vill ta lån, utan spara först. Bor i eget hus, ny bil i våras, två avbetalade studielån. Såå sköööönt!
  Kram

  • Så skönt. Våra studielån är också avbetalda och inga lån på bilarna. Huslån förstås, men lånar helst inte på mer trots renoveringar. Känns bäst så…..
   Skönt att vi är fler av den sorten….Kram

 2. Samma här….självklart först spara, sen handla! Det är vi stenhårda med, och gör allt för att lära barnen detsamma.
  Minnen…..älskar att träffa ”gamla” människor från tidigare i livet och prata minnen… Så du menar att det är åldern 😉
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *