Sweet life of mine

Men hörrni, visst är det väl bara helt ljuvligt? Den svenska sommaren levererar sannerligen och det här med sol och bad och leasure häng på hemmaplan är bara så helt underbart.

2016-07-20 13.45.45Jag älskar det där med bikini, solklänning och flipflops. Håret i ett enda virrvarr och blöta badhanddukar överallt.Vidöppna altandörrar, fåglar som kvittrar och en natur som sprider underbara dofter av olika slag.

2016-07-22 12.43.10Den blekingska skärgården bjuder på underskönt sommarväder och snart är vi nog helt kvitt jetlaggen också så…. Igår (torsdag) inledde vi dagen med att skicka TB på golftävling, make på golfuppdrag med sin adept och Gabbe och jag for på Duo-träning med bästa JW Coaching. Stekhet konstgräsyta kl 10, mycket vatten gick det åt men såååå hälrigt. Tusen Tack Jens, du kan verkligen din sak.

2016-07-21 11.04.04-2Hem och spendera eftermiddagen med några av mina goa Trion-brudar. Massor av prat, skratt, minnen, fika och så brygghäng och bad. Vi hann också med att dra upp riktlinjer för nästa års sammankomst med hela gänget. Spännande!

2016-07-21 13.59.10-3Framåt kvällningen drog vi bort till bästa Trumme GK för lite golfträning för make och Gabbe. TB som i onsdags placerade sig 4:a i singeltävlingen följde upp detta med en andraplats i partävling med bästa Putte under gårdagen och valde därför lite chill hemmahäng. Rektorskan strosade  mest runt på klubben, snicksnackade lite och var lite social. Väl hemma svängde vi bara ihop en krispig räksallad med lite nybakad baguette och avnjöt sedan den där med lite gott i glaset.

2016-07-22 11.03.37

Vaknade självmant denna fredag i arla morgonstund och tassade upp för lite skön morgonmeditation på altanen. Därefter fixade jag mor och fars månatliga ekonomi, skickade make och Gabbe till golfbanan, preppade huset (bäddade, fixade tvätten, bäddade altanen etc) innan jag tog cykeln bort till banan. Skönt att kicka igång en lite stiff kropp efter gårdagens träning. Iförd shorts (Ralph Lauren), tischa och sneakers från Tommy Hilfiger och varken övertröja eller regngrejor så långt ögat når. Såååå lycklig! Att sedan solen tog sådär lite extra på sina ställen är ju en helt annan sak.

2016-07-22 12.35.45Gabbe och papi spelade partävling och de gjorde det med bravur. Lite nervöst innan, men efter att Gabbe slagit två klockrena inledande slag på  hål 1 (driver och hybrid) och sedan sätter en 10 metersputt för birdie så släppte liksom det där. Underbar runda med bästa sällskapet av kompisSelma och hennes pappa, samt mami som caddie och farmor med i golfbil som åskådare. Till och med TB dök upp och stöttade de sista 5 hålen.

2016-07-22 16.42.46Hem och duscha av oss och sedan drog vi till kompisLasse för skönt poolhäng vid hans überfina nya hus. Helt ljuvligt. Mycket bad, massor av prat och skratt och så fika. Och så bad igen. Därefter bjöd Lasse på bästa båtturen i vår fantastiska skärgård.

2016-07-22 17.48.00Vi ömsom cruisade omkring och ömsom åkte vi snabbt och härligt så att vinden fladdrade i håret. Vi spanande på vacker natur, fina villor och förstås på vår stad på vatten.

2016-07-22 18.19.48Mitt i stan. Ni fattar va? Karlskrona är byggd på en massa öar (90 sägs det) och jag kan inte låta bli att nynna på låtstrofen: ”Stan är full av vatten”.

2016-07-22 18.05.59Så här bor en del, somliga enligt bilden ovan. Att cruisa runt staden sjövägen är vansinnigt vackert och helt underbart. Om ni någonsin kommer hit är det där ett måste…..

2016-07-22 18.21.30Här är vackraste Brändaholm – ett välkänt kolonistugeområde på ön Dragsö. Med saltstänk i hår och på kinder for vi sedan tillbaka hem till Lasses hus. Och precis som mor Anita alltid säger så: sjön suger. Det kurrade betänkligt i magen då vi for hemåt och satte igång med den sena middagen. Idag bjöds det på hemgrillade högrevsburgare till papi och TB samt ugnsbakad fisk till Gabbe och mig. Potatisklyftor, sallad och en sval sås till det. Mums.

2016-07-22 19.01.30Som jag älskar den här somriga semesterkänslan av att man inte behöver planera allt i förväg, att saker bara kan få bli och bara få hända. Jag verkligen älskar den människa jag blir i ett varmare klimat – tycker till och med  att jag är rätt skön själv. Bara det….

2016-06-02 17.39.42

Nu står altandörrar och fönster på vid gavel för att vädra huset och i sovrummet har vi knäppt igång vår älskade AC. Dags att vätska upp sig lite till, smörja kroppen med after sun och sedan natta kudde. Imorgon ska TB spela partävling, maken har ett tränaruppdrag och vi andra två avser att ha brygghäng här hemma. På kvällen bjuder klubben till grillkväll med stor prisutdelning och där bör vi ju närvara eftersom samtliga pojkar har pris att kvittera ut. Såååå mysigt!

Natti natti folket….hoppas ni ser till att njuta hämningslöst. Kram Mia

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Sweet life of mine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *