Stolthet och rikedom

Idag brände alarmet av mer än lovligt tidigt kan jag meddela, då såväl TB som make hade som mål att spela singelgolftävling på sin hemmabana. TB med start 07.10 och maken 09.20. Rektorskan bistod med det hon är bäst på, nämligen markservicen. Väckning, frulle på sängen, framplock av rätt dryck, flaska och müslibars samt check-check av alla atiraljer. Maken behövde dessutom skjuts bort till  klubben samt leverans till klubbdoktorn. Och så lite viktig (anser jag då, mottagarna kanske dör tråkdöden. Vad vet jag….)coaching, pepp och lycka till. Vad skulle de göra utan mig????? Hehehehehe!

2016-07-20 11.41.19Väl hemma preppades det såväl inom-som utomhus. Bäddning, undanplock, disk och väckning av liten Gabbe och sedan bädda iordning härliga altanen. Sommar och sol är sååååå välkommet liksom.

2016-07-20 11.41.44Som jag älskar svensk sommar. När den behagar titta hit alltså. Altanhäng, trädgårdsdito, sol och vackra havet. Jag älskar vår blekingska skärgårdsidyll lika mycket som jag älskar vårt andra hem, Naples Florida. Efter frulle for Gabbe med finaste farmor till golfbanan för lite koll på tävlingen och så egenträning förstås. Gabbe gör tävlingsdebut för säsongen på fredag nämligen. Rektorskan intog förstås altanläge. Solstol, sunscreen, fläkten, solglajjor och en ny bok – här spenderade jag flera timmar och jag njöt så hämningslöst. Vilken rikedom att få uppleva allt det här. Också. Efter 3 underbara veckor av Naplessommar och nu härlig svensk dito. Jag är verkligen lyckligt lottad!

2016-07-20 12.45.15Eftermiddagen bjöd på badhäng hos Allra Käresta Syster (det där är minsann också en sann rikedom), lighthandling i lokala butiken och så en sväng till finaste paranteserna för leverans av rena lakan samt hämtning av underlag för den månatliga ekonomin.

IMG_0175Och golfen, golfen den gick fint tackar som frågar. TBs andra singeltävling sedan han började spela golf i augusti förra året. Och han scoreade. Bra spel (dock inte magiskt, utan helt klart chans på än lite bättre), sänkning och en 4.e placering i A-klassen. Wow, proud mum I am. Underbart skoj!

2016-07-20 19.12.58

Ja, jag är sjukt stolt över honom. Efter år av fotbollspelande och där jag kanske tyckte att han inte direkt fick den chans han förtjänade, blev han knäskadad förra våren. Rehab och så come back i början av juni – en bra 65-minuters insats ena veckan och sedan en übergrym 75-minutare nästa (klev av för knät vobblade). Lätt bäst på plan och det var många som hyllade det där efteråt. Häftigt, men ändå så här i efterhand kan vi se att det där egenltigen bara var ett farväl. Det konstaterades en korsbandsskada och tvek på att dte skulle vara en bra ide att komma tillbaka till fotbollen så småningom efter all föreskriven rehab. Skorna (alla paren) hamnade på hyllan. Jag kan inte säga att det prompt var ett tungt beslut (för det vet jag inte), men efter vår Floridaresa förra sommaren bestämde sig TB för att  börja spela golf – han slutade 7 år tidigare med 36 i handikapp. Idag skriver vi juli, drygt 11 månader sedan beslutet togs. Idag har han 9.6 i handikapp och är förmodligen långt ifrån slutet på sin golfresa. Jag är vansinnigt stolt över honom och hans sätt att gilla läget, fokusera och ta ut ny kompassriktning. Hard work&dedication är familjen Happyvardags ledord – kanske har jag nämnt det någon gång förut. Grattis älskade TB, ikväll firar vi dig.

Nu natta kudde. TB har teetime 06.39 imorgon för ny tävling. Maken har tröning med sina adepter och Gabbe har PT-tid med Coach JW, så även rektorskan. Har jag sagt att vi älskar idrott?

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Stolthet och rikedom

  1. Jag älskar svensk sommar, när det är sommar!
    Vad roligt att TB hittade tillbaka till golfen när inte fotbollen funkar längre. Det är ju roligt när de har ett sådant intresse av något.
    Kram J

    • Ja, jag är så glad för hans skull. Han kände ju liksom som om livet tog slut i och med knäskadan. Inte lätt när man har alla sina polare kopplade till det där med idrotten. Kram

    • Jag älskar också den svenska sommaren och om den bara kom för att stanna under en längre period så hade jag verkligen aldrig rest på sommaren. Jag är så glad att han hittat till golfen….trist när kroppen ger vika i någon idrott men skönt att hitta hem någonannanstans. Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *