Från en ytterlighet till en annan

Normalt sett brukar jag kategorisera mig som en, åtmintsone hyfsat, balanserad person. En  som har ganska lätt till skratt och som ser möjligheter istället för hinder. En person som har såväl en massa människokärlek, som överseende och tålamod en masse. En som inte hakar upp sig på minsta detalj, utan som gillar läget och är rationell nog att ta sig an den situation som hon ställs inför. Well, den bilden har kommit kraftfullt på skam denna julitisdag kan meddelas…..

2015-08-06 15.30.19

Om jag är snäll tänker jag att dagen startade på bästa sätt, men det är inte riktigt med sanningen överensstämmande tyvärr. Jag kände mig retlig redan vid sänggående igårkväll och om du då addar lite jetlag och hyperdålig sömn till det så får du en rätt oskön ekvation, tro mig. Nåväl, solen sken i alla fall…..kanske den enda av förmildrande omständigheter som finns att uppringa. Just saying!

Några måsten hängde där och dinglade över mitt huvud och när  så ett nytt, jäkligt trist och ganska fysiskt krävande sådant måste dessutom dök upp innan jag hunnit intaga morgonmaden, då jäklar…..Förvandlingen från en hyfsat normalt fungerande person till PMShäxan klonar sig med CruelladeVille var inom loppet av några sekunder ett faktum och låt mig nöja mig med att konstatera att det var brutalt. Bara just helt brutaljobbigt.

2016-05-13 15.35.35Iförde mig träninsgkläder och körde ett fyspass utan like. De icke rumsrena ord och uttryck som undslapp min lilla mun kom i ett tempo av sällan skådat slag och jag kan lova att om någon hade stannat till (vågat, gissar att jag var som en furie där i backen) hade den baxnat av det som yrde som skottsalvor runt mig i luften. Själv är bäste dräng blev enormt tydligt idag,,,,,Jag var någon så fruktansvärt arg att jag helst hade velat slå väldigt hårt och länge. På typ en sandsäck eller något. 90 minuter senare var jag inte lugn (det är futl att ljuga) men åtminstone hanterbar. Frulle klockan 12.15, iskalla duschen och sedan drog vi ett säkert kort ur rockärmen……

2016-07-17 17.11.38……bad hos allra käresta syster. Tack snälla för att ni tog hand om  oss. Solstol och mysigt snack bidrog till att låta andningen lugna sig något. Därefter gav jag mig på nästa utmaning på dirren. Lampbyte på bilen, drive.in-besiktning coh så tanka och fara hem. Allt gick toppenbra. Puh……så tacksam. Vid detta laget hade ilskan och irritation börjat lägga sig något och den efterföljande  vilan hemma, omsvidandet till golfkläder och sedan bort till Trummenäs GK i solen var helt rätt. Medan make och Gabbe tränade ramlade rektorskan mest omkring – minglade och snicksnackade lite här och var. Därefter sjönk vi ned på uteserveringen för lite gott i glasen.

Fick en skön stund med Nilssons och Skaftöfolket medan någon tränade klart. Solen sken, vi pratade och skrattade och det kändes som sommar. Hem for vi och så vidare in till stadens sus och dus. Mysigt! Hämtmat med en drink i baren medan vi väntade var som balsam för själen. Nu är vi färdigätna, allt undanstuvat och humöret åter på topp. Ytterligheternas dag välkomnar jag att försvinna och vad det gäller mitt lilla irritationsmoment så har jag redan tagit itu med det där.

Tror jag somnar som den person jag gillar mig själv som bäst. Det, mina vänner, det rä en ynnerst. Puss o Kram från Rektorskan

7 thoughts on “Från en ytterlighet till en annan

  1. Ibland är det bara ett måste till dessa dagar, säger som Pippi.. Hur kan du annars veta att du andra dagar är go och glad?

    Skämt å Sido, det är hemskt när de kommer.
    Tur den är över nu.
    Kramen om

    • Ja, så himla drygt men så skönt efteråt på något sätt. Och jag hade i alla fall inte gjort mig ovän med någon eller sårat någon. Dessutom hann jag mitt i ilskan komma till insikt om vissa saker som måste tas itu med och som kommer att bli toppenbra i nästa steg. Somnade gott, go och glad – vaknade dito denna lillördag. Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *