Tempolopp

Oh, himmel och pannkaka! Jag ska inte säga att jag hade glömt, ty jag var väl medveten då vi satte oss i bilen på väg mot Orlando, men helt uppenbart hade jag ändå förträngt en viss del av känslan. Orlando är inte Naples, for sure….2015-07-17 12.47.47Massor av människor, hysteriska bilköer, trångt, långa förflyttningssträckor……ja ni hör ju. Gigantiska i-landsproblem! Icke desto mindre är det gott att höra sina egna kids konstatera detsamma. Förra året dissade vi Orlando efter sommaren 2014 med sin syster och familj här – utav exakt samma anledning vi kände redan då vi anlände staden i förrgår. I år valde vi att hänga på Olofssons och vi var riktigt pepp, men….Nä! Orlando är verkligen inget för oss längre, som han sa Gabbe igår. Jag längtar hem till  mitt Naples.

003Olofssons var liksom vi väldigt färdiga efter en park och en vattendito, varför vi valde att avstå ännu en park som idag torsdag. Onsdagen spenderades på vattenpark och det var sjukt härligt (som det är med en 20-åring och en 10-åring)! Åtminstone ända fram till någon  hade osmakligheten att spy rätt ut i Lazy River. Väldigt snabbt blev alla uppkörda ur vattnet och den bacillskräckfyllda rektorskan mådde givetvis redan illa på dirren. Absolut ingen i vårt sällskap fick bada mer, ej heller gå på toaletten – varpå hemgång kändes mest naturligt. Heheheheh!

2015-07-10 19.41.06Kvällen spenderades på bästa restaurangen vi vet – Nona Blue! Så snyggt ställe, så gott käk, så underbar service. TB och Linda åt en suverän pasta, Putte provade grillad tonfisk för första gången (och jeep, han gillade det lika mycket som jag gör), maken åt Bajamex och rektorskan alldeles förstås Fire Cracker Schrimps med sallad och spicy sås samt en tallrik nachos, salsa och spenatdipp. Ljuvligt är bara förnamnet. Kvällen avslutades på terassen med ett glas vin, lite snacks och massa prat och skratt.

Nu är det tidig morgon i Orlando och solen värmer redan superskönt. Här ska det frullas, packas och dras hemåt Naples igen. Skönt! Idag tar vi nog inlandsvägen och möter en del av ett annat Florida. Helt suveränt, bara jag slipper lämna bilen. I don´t do bondgårdar, lantbruk och odlingar. Just saying……Ge mig sol, pool och ljuvliga dofter av sololja istället. På återhörande i Naples vänner….

Kram Mia

 

 

4 thoughts on “Tempolopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *