Begravning, resfeber och EM-fotboll

Vilken dag! Det där med känslor lite all over the place är sannerligen på gränsen till ett understatement denna lillördag. Jag tänker att jag har rört mig i det vida spektrat idag och att det där också är en utmaning att ta sig igenom. Vaknade till ett digert dagsschema och efter en inledande morgonmeditation på altanen kände jag mig redo. Lämnade Gabbe på JW Summercamp (vilke underbar vecka alltså. Det där kräver ett eget inlägg en annan dag) och for till blomsterbutiken för att hämta blommor till dagens absolut i särklass tyngsta uppgift.

2016-06-22 13.53.58

Tidigt på förmiddagen tog vi idag avsked av vår älskade lille Max (makens kusin som 40 år ung förlorade sin kamp mot den där skitsjukdomen ni vet). Det blev en vacker dag, trots allt. En välregisserad begravning i kyrkan med massor av folk, många tårar, fantastiska blommor, ljuvlig sång av Sofia Loell och en strålande sol utanför. Rektorskan fick det stora förtroendet att framföra mamma Maddes och syster Emmas brev till Max och trots att  jag var lite nervös inför uppgiften, kändes det gott i hjärtat att kunna göra något för dem i denna svåra stund.

Detta vackra Pridehjärta prydde kistan i kyrkan. Sååå mycket Max, som värnade enormt för acceptansen för allas olikheter. Max var killen som verkligen avskydde maktmissbruk och överhöghet – killen som strävade efter det egna, genuina och individuella. Det blev en varm och kärleksfull eftersittning med massa prat, lite skratt, många minnen och så smörgåstårta och vansinnigt goda biskvier. Rektorskan norpade åt sig stundens absolut i särklass yngsta deltagare (lilla Junie snart 4 veckor gammal) och fick in värsta bebisgunget där i famnen. Vilka kontraster, vilka perspektiv…..glädje och sorg, närvaro och saknad. Precis så som livet är…..Tack snälla Emma och Martin för lånet, Junie är verkligen ett bedårande barn av sin tid. Sååååå mysigt….

2016-06-22 12.33.21Hämtade sedan hem en överlycklig Gabbe efter campen, fixade lite ärenden, käkade pannkakor och hälsade på lilla mor och far. Därefter fotbollsträning (jepp, ni läste rätt. Den killen äter, sover och lever fotboll…..), AW på Åvallen med korv och bröd, dricka och glass. Under tiden var mami och handlade det sista till färdkosten och sedan for vi hem.

Kvällen har inneburit ett packningsbonanza av sällan skådat slag. Och just i detta kritiska läge här på Näset kan man lätt konstatera att resfeber har uppgraderats till reseångest 2.0. För somliga alltså. Ja, eller helt ärligt….för rektorskan. Puh!

2016-05-01 14.44.59Mitt i allt detta spelas det också EM-fotboll, vilket har fått en kraftigt nedvärderad roll tyvärr. Till viss del förstås för att vi snart är på väg, men också för att det är så ebarmligt dåligt att jag nästan får spunk. Jag sörjer inte ett skvatt att Hamrén vandrar ut idag, ej heller att Kim Källström väljer att sluta (är det verkligen sant att han slutar?). Isaksson och Zlatan är mer känslofyllt, men samtidigt är det så tydligt att det är dags nu. Dags för det nya Sverige….snälla säg att Janne Andersson fullföljer sin filosofi från Norrköping och satsar ungt och utan fixstjärnor.

2016-06-09 16.00.39Nu sista handen vid packningen, soporna, städet och trixet. Huset står redo för våra gäster som ska bo här medan vi är borta – Välkomna Ola och Annie och tack för hjälpen förstås. Dags att vila ögonen en liten stund för att inatt styra kosan mot Kastrup för resa via Europa till Florida. Estimerat framme torsdag eftermiddag lokal tid (er kväll). Gissar att vi hörs framåt fredag då vi installerat oss och fått koll på all teknisk utrustning. Hoppas ni vill hänga med på sommarens äventyr….

Puss o Kram

10 thoughts on “Begravning, resfeber och EM-fotboll

 1. Härliga du, vilken dag.
  Önskar dig en skön semester med all den shopping, god mat och bad den kommer att innehålla. Stor kram

 2. Ja, då är ni på väg, hoppas ni får en urskön och avkopplande semester.
  Ånyo blir jag påmind hur olika vi människor tycker. Vi är helt överens om Hamrén, däremot kommer jag sakna Källström, en trevlig och gudabenådad spelare som enligt mig Lagerbäck förstörde karriären för, bl a genom att bryta ner hans självförtroende. Det kom ju en del andra besked som inte var så kul, t ex att Sebastian Larsson ville fortsätta. Hoppas Janne Andersson har en annan åsikt, Sebastian har ju aldrig tillfört något. Begriper inte varför han fick så mycket speltid i gruppspelet.
  Som sagt kram och ha det bra.

  • Hihihihi, ja där ser man. Jag har främst hakat upp mig på Källströms gnällighet jag, därav min önskan om hans slut. Kram

 3. Så gott med en bebis där, mitt i allt det tunga… Vi har vår tråkiga dag kvar, nästa fredag.
  Ha nu en alldeles underbar semester!

 4. Vilket fint hjärta, begravningar är så motsägelsefulla. Så vackra men samtidigt det värsta som finns!
  Å jag önskar er den bästa av alla resor, koppla av och njut i nuet vännen❣
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *