Att förlora med stil

En fotbollshelg de luxe kan alldeles snart anses vara på  upphällningen. Vi inledde lördagen med Team Sportia Cup i Kristianopel – en heldagscup i behagliga 19 grader, lite blåst men inget regn. Det tackar vi förstås extra för.  Samling kl 08 och avslut kl 17.30, med väldigt begränsade möjligheter till inomhusvistelse (typ toalettbesök och kiosken), kan ju bli en rätt påfrestande historia i regn och kyla nämligen.

2016-06-18 10.25.58Härliga RAIF06 slog förstås läger och en god föräldra/syskonuppslutning bidrog till en hälrig stämning. Våra eminenta tränare matchade två jämnstarka (extremt jämnstarka skulle det visa sig) lag även i denna turnering. Det stöttes på såväl vinster som förluster som oavgjort under dagen och det är klart att humöret är som mest på topp vid vinst. Det finns liksom en självklarhet inbyggd i det där….men….

2016-06-18 15.54.23Samtliga lag gick vidare till antingen a- eller b-slutspel och i just a-slutspelets semifinal fick våra båda lag mötas. Inte ett drömscenario precis (hade varit bäst att mötas i finalen förstås), men i den där ringen på bild talade ledarna i klartext till sina adepter – vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Ringen samlades innan match och det beskrevs önskvärda beteenden kring hur hur vinst/förlust skulle hanteras. Direkt vid matchens slut samlades ringen igen och ledarna feedbackade killarna. Ett lag spelade sedan match om tredje pris och blev ivrigt påhejade av de andra, det andra laget spelade final och lag 1 hejade på dem. När dagen var slut hade lagen blivit tvåa och trea – ja, jag skrev ju det innan: Extremt jämnstarka lag matchades. Häftigt!

2016-06-18 17.19.56

Killarna skötte sig med bravur. De spelade bitvis fantastisk passningsfotboll och det var sjukt härligt att se killarna bära sitt lagnamn med stolthet samt hur de verkligen strävar efter att spela fotboll enligt vår spelidé. Stolt och nöjd och trött Gabbe. Han reflekterade och summerade sin dag och sin insats på ett fantastiskt sätt, innan han kröp till kojs efter några EM-matcher på tv.

2016-06-19 11.46.11Söndagen bjöd förvisso på sol, men en sjukt isig vind då vi äntrade en ny idrottsplats. För dagen stod poolspel på programmet och det innebar två intenisva matcher (dvs 4 x 20 min). Härlig inställning på grabbarna, men något trötta och stumma ben och där man kunde se att huvudet ibland ville mer än vad deras små kroppar egentligen klarade av med gårdagens cup i bagaget. Inget lätt motstånd bjöds det heller. Det blev förlust med 1-0 mot Mjällby, men vinst med 4-1 mot Olofström. Bitvis spelas det suveränt passningsspel och även dagen idag bjöd på ett mycket gott försök att följa vår spelidé. Inga sura miner, mycket pepp och härliga insikter hos killarna. De är sannerligen på god väg att både vinna och förlora stilfullt.

2016-06-18 17.09.39

2016-06-18 12.17.02

Härliga ledare som försöker guida sina adepter till att bli ett sammansvetsat team. Pärlan, Anders och Chrille på de två bilderna gör ett fantastiskt jobb. Som förälder kan jag inte vara annat en tacksam för att vi delar samma typ av ledarskapsfilosofi. Idrott är galet skoj. Idrott är fostrande och socialt utvecklande. Idrott kräver tydlighet och coaching för att alla ska må bra och utvecklas. Idrotten behöver också oss som bara är vanliga idrottsföräldrar (utan ledaruppdrag) genom att vi ger ramar och riktlinjer för vårt/våra vad som är ok (en acceptans med andra ord) i deras sätt att möta idrottens olika situationer. Det är förstås aldrig enkelt, men det blir heller aldrig svårare än man gör det. Tack RAIF06 för en underbar helg tillsammans med er!

Eftermiddagen ägnades åt egen handling, sopsortering, tvätt, handling och socialt häng med lilla mor och far, hälsa hem make och TB från golftävlingen i Helsingborg (där det också hade såväl vunnits som förlorats med stil. Me like!), packa upp väskor, mer tvätt, middag och nu lite EM-fotboll förstås. Innan nattning skall mor och fars månatliga ekonomi fixas, lite pengar flyttas och några mail skrivas. Några extremt intensiva dagar framför oss nu innan vi titulerar oss semesterfirare……

Kram Mia

 

2 thoughts on “Att förlora med stil

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *