Vi hade i alla fall tur med vädret. Också!

Galet fantastiskt, underbart mysigt, helt ljuvligt samspelande! Vad mer kan man begära liksom? Maj började med bästa vädret och avslutningen var minsann inte sämre, så ej heller starten på juni. Jag är nästan i  chock känner jag…..Denna vecka har vi alltså haft skolövergripande tema och de flesta dagar har varit utomhusbaserade, varför vi alla har kört en avancerad form av soldans. Titt som tätt och nästan jämt helt enkelt! Lyckosamt? Ja, visst!

2016-05-30 09.29.47Ni minns starten i måndags va….

Och så tisdagens alla härliga utomhusgrejer på olika håll i kommunen – vattenpolo, paddling, orientering, golf och så niorna på hemlig tur till Liseberg. Härligt väder för samtliga inblandade minsann.

Onsdagen vandrades det Blekingeleden för somliga och andra hade OS kopplat till olika ämnesspår. Fortfarande i strålande solsken.

Torsdag och Svettpärlans egna OS på Västra Mark. I strålande solsken och höga 20 grader. Somliga blev betänkligt rosaröda ju längre dagen led.

2016-06-02 11.48.33Massa härliga grenar, underbar kycklingssalad till lunch där ute i gröngräset och så lite vattenkrig på det.

På kvällen bjöds det på betygs/lärarmiddag för åk 9. Finklädda godingar, engagerade pedagoger som förberett med dikter, bilder, sång och bildspel, en ljuvlig 3-rätter (Toast skagen, Oxfilé Provencal och Cheescake på hallonspegel), ett helt FAB spex, sång och bildspel samt prat och skratt.

Så här ser de ut våra fina ongar. En av de vackraste kvällar ni kan tänker er, dessutom!

2016-06-03 10.28.40Så avslutade vi veckan med vår traditionella egna Nationaldag, vilken firas på bästa Åvallen (Gabbes klubb RAIFs hemmarena). En underbar aktivietetsdag där alla bestämmer hipp som happ vad man vill göra – stafetter, kubb, beachhandboll, fallskärmslek, konstgräsfotboll, kubb, sportident, sola, chilla, fika eller bara strosa omkring. Underbara nya konstellationer bildas…..

2016-06-03 11.36.48Vi avslutar sedan dagen med livemusik av bästa Grahnarna, dans och massor av gott gung. Att det inleddes med Peps: Oh, Boy vilket vackert väder….det var ju bara bäst på något sätt. Kockarna kom med grillade hamburgare och vi bara njöt där i solen. Och ja, somliga blev rätt rödfnasiga idag också. Tänk vilken annorlunda temavecka det hade blivit om vi hade haft mindre tur med vädret…..

2016-06-03 20.43.35Fredagen fullbordades, efter en snabbtur hem, dusch och lite käk samt packning, med att hålla träningsläger för Gabbe och hans härliga RAIF06. Samling på Svettpärlan kl 17 för inkvartering och sedan blev det träning, dusch och sedan fredagsmiddag som maken fixat. Det bjöds på hemlagad kebabtallrik och alla lät sig väl smaka. Därefter drog grabbarna ut på mer fotbollsmys och vi andra slog oss ner och snicksnackade en stund. Ljuvlig temperatur denna fredagskväll. Också! Jag verkligen älskar detta väder…..

Nu har vi landat på hemmaplan några timmar. Alarmet på för att in till grabbarna och fixa frulle imonbitti. Min förhoppning är att kunna jobba undan lite på förmiddagen, för att sedan fixa fika, lunch och avsluta lägret med att spela föräldramatch mot grabbarna. Jag gissar att vi alla kommer att vara bra möra imon eftermiddag. Vilken tur att vi är lediga även måndag denna vecka…..

Kram och nattinatti

 

2 thoughts on “Vi hade i alla fall tur med vädret. Också!

  1. Det ser ut att vara ett övertag på antal killar i klassen? Jag har alltid gått i klasser med ca tre ggr så många killar än tjejer, och bara bara positiva erfarenheter av det.

    • Ja, i många klasser har vi fler killar än tjejer – I Gabbes klass är de exempelvis 15 killar och 11 tjejer. De tre senaste årens intag har dock varit lika, dvs 13-13. Lite kul faktiskt. Jag är ju också lite av den åsikten – många killkompisar. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *