Särad benföring

Vi började tidigt i år. För att vi kan. För att vi helt enkelt är ganska effektiva. För att vi är anhängare av devisen: Structure gives freedom! För att vi ser vinsten av ett organisatoriskt och strukturellt förhållningssätt i tillvaron. I en lätt föränderlig vardag, där det oväntade inte sällan blir till ett slags normaltillstånd, anser rektorskan det krävas att man tar alla tillfällen i akt att styra upp det som för tillfället är möjligt att styra upp.

2016-05-13 09.16.45Just därför består slutet av varje vårtermin gärna av en särad benförig so to speak, dvs med en fot i vardera läsår. Medan vi har fullt upp med att rodda ihop pågående så passar vi också på att preppa för kommande. Det kan tyckas märkligt med tanke på den arbetsbörda som ändå råder, men valet är ganska enkelt måste tillstås. Om man kvalitativt vill skapa något riktigt bra krävs det att tanke och bra tidsramar samspelar.

Idag lades sista handen vid den stora ramen kring nästa läsårs schemaläggning och nu återstår endast lite småpyssel med detta (superbra jobbat Syster Nettan, Jos och Cissi). Organisationen är lagd, spikad och kommunicerad – nyanställningar fixade. Beställningar på g, planer  under uppförande och fokusområden i idéstadiet. Allt detta samtidigt som vi försöker samla ihop detta läsår, avsluta allt och lite till samt planera för allt lattjolajbans som ska ske nu de sista skoldagarna.

Så inte är det konstigt att man är helt snurrig i kupan ibland. Jag har galet mycket planerat för den kommande tiden, men jag har läget under kontroll. Än så länge! Idag gick jag hem tidigt för att ägna mig åt dokumentrevidering. Sååååå skoj, not! Men som jag brukar säga till eleverna, somliga saker måste man bara liksom ta sig igenom. Ju förr desto bättre. Så got to go raringar…..lite jobb till och sedan ska jag unna mig att kolla AIK-matchen på TV ikväll. Särad benföring och split vision it is…..

Kram Mia

4 thoughts on “Särad benföring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *