Zlataneffekten

Well hello, kanske har mellodimman skingrat sig något och insikten i att det på riktigt hände något magiskt igårkväll slagit till med full kraft. Världens bäste Zlatan spelade sin sista match för PSG och han blev historisk genom att dundra in sitt 38:de mål. Eiffeltornet glimmade i guld, Zlatans übersöta söner äntrade planen och plötsligen spelades ”Du gamla du fria” på full volym. Zlatan själv såg märkbart berörd ut, tog micken och talade till folket på lite Ibrakadabrafranska. Han avslutar därframme genom att med glimten i ögat säga: ”Hoppas klubben kommer fortsätta vinna men jag vet att det kommer bli svårt utan Ibra”. Älskar by the way att han pratar om sig själv i tredje person. Coolish!

Denna kille, denna man. Ni som läst hans bok vet. Vet att han var ”icketrodd på” och att han slet som ett djur för att nå sina drömmars mål. Inte för en sekund har han lutat sig tillbaka, förväntat sig att andra ska ta ansvar för hans ve och väl. Inte för en sekund har han satt sin tillit till någon annan än sig själv. Zlatan är glädje, glöd, fotbollskärlek, hard work&dedication personifierat. Zlatan är Zlatan och han förnekar sig aldrig. Här snackar vi inte någon välgörande verksamhet, någon curling eller någon tro på att rättigheter går före skyldigheter. Här snackar vi individens frihet. Här snackar vi individens insikt i att allt börjar och slutar med en själv. Här snackar vi eget ansvar. Åh herre Gud vad jag älskar allt det där……

2016-05-08 07.41.58

….och som jag önskar mig lite Zlataneffekt. Lite all over the place so to speak. Det är precis det Sverige och världen behöver. Unga människor som tycker något, tänker något, gör något och tar ansvar för allt det där. Unga människor (och för all del medelålders och gamla också) som inte nöjer sig med att överlåta sitt tyckande, tänkande och görande åt andra. Det finns nog ingenting som upprör mig så mycket som passivitet och ”flowerpot mentalitet” nämligen! Människor som inte nöjer sig med att rösta för solidaritet, utan att själva göra skillnad där de står och går. Människor som inte på allvar går på en valfloskel som ”jag ska få ett jobb inom 90 dagar, det har man lovat”, utan inser att om jag ska få ett jobb så är det mig arbetsgivaren ska bli intresserad av. Människor som inser att om det ska det bli bra i mitt liv så måste jag f-n kavla upp och slita hund själv. Zlatan är vägen, sanningen och livet……..Zlatan är kung!

2016-05-14 18.53.02Mina egna kids fostras naturligtvis enligt modellen ”tough love”. Jag kan gärna curla in dem i rätt vanor, rätt beteende, rätt bemötande men resten måste de göra själva. Jag skulle verkligen aldrig välja att föra deras talan, utan tvingar dem tidigt att ta ställning, sätta upp mål, verbalisera och skapa sina egna sociala nätverk. Min melodi är mer utav: ”Är det viktigt för dig, do it. Jag står här bakom dig och är redo att ta emot dig om du faller. Men jag kommer verkligen aldrig att göra jobbet åt dig.” På förekommen anledning valde Gabbe att ta upp vad han tycker om dåligt passningsspel och TB lyckades, efter sjukt hårt arbete, att spela till sig en sänkning idag. Två stolta söner över sina egna insatser. På riktigt! Utan hjälp. Utan en tillstymmelse till flower pot. All by themself…..

2016-05-15 17.52.29-1Rektorskan är minsann också nöjd och stolt. En tidig morgon bland städatiraljer och ett hus som känns så krispigt, en morgonpromenad med Milou och sedan långfrulle innan utfärd till paranteserna. Lite städning, lite fix med köket, lite handling, lite hämta pengar och så mycket prat och många skratt. Underbaringar till föräldrar, som precis som jag alltid har ställt höga krav, haft höga förväntningar och som minsann aldrig har gjort jobbet åt mig. Tacksam I am….annars hade jag aldrig varit där jag är idag. Hem och fixa lite sen lunch, rädda grannens bil från diket, stryka, duka, fixa räkningar och konton och så off we went. Gabbe hade träning i hällregn och jag tog skönaste Cilla med mig på en nätt lite tur i Rödebyterrängen på ca 8.3 km. Dyblöta och med värsta klifset i skorna men så vackert att det nästan tog andan ur mig.

2016-05-15 17.52.06Där träden bildar tak, där är det nästan magiskt vackert. Det skira gröna vackra och så dofter som fyller ens sinnen. Jag tror minsann jag håller på att bli religiös på kuppen denna vår…..Eller också håller jag på att bli gammal helt enkelt.2016-05-15 18.30.37-2Nu har vi njutit hämtmat och magen står på alla hörn. Pizza till boysen och en kebabsallad till mami. Tvättmaskinen snurrar, torktumlaren likaså. Brasan sprakar, disken är diskad och väskorna är packade. Dags att preppa för att lämna finaste Milou hos veterinären imorgonbitti (fasta gäller från nu) och sedan natta kudde. Ny vecka is coming up. Såååå taggad…..älskar känslan av nya utmaningar och nya möjligheter.

Puss o kram Mia

4 thoughts on “Zlataneffekten

  1. Förutom att han är kung på plan gillar jag två saker med Zlatan, att han har så grymt självförtroende och att han pratar om sig själva tredje person…. Bäst är nog den där förlovningspresenten som inte behövs, hon fick ju Zlatan ?
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *