Bara vara, vara hemma…..

Samma visa år efter år. Längtan efter våren, solen, värmen och ljuset är tärande och lockar sannerligen fram rektorskans mindre avundsvärda små egenheter och utan att man vet ordet av och ingalunda har man sett tecken av den, så är plötsligen sommaren här. Det är som ett gigantiskt årstidsmonopol där man fastnar på höst och sedan går till sommar utan att passera vinter och vår. Märkligt! Vad som är än mer märkligt är att jag på fullaste allvar hyser allvarliga funderingar på att det aldrig mer ska bli något annat än åretrunthöst. Mörkt, kylslaget, grått och windy. Jag tittar på bilder från vår och sommar och drabbas av hjärtsnörp över att det kan ha varit sista gången det blev soligt, varmt och grönt. Är man klok eller?

2016-05-07 07.32.56-1Vaknade supertidigt denna lördag av godingarna på bild som inledde med värsta yogapasset. Vovvekroppar som sträcktes i olika positioner och så lite godmorgonkompispussar. Låg kvar en stund och tassade sedan iväg med de där skäggen på promenad. Underbart vacker morgon längs havet……

2016-05-06 07.46.03Efter några dagars intensivitetet (aktiviteter, handling, fixa trädgård, rensa garage, fara till tippen etc) planerade jag denna lördag för att bara vara hemma. Långfrulle med blaskläsning, städning av hus och så lite allmänt plock – allt i sakta mak. Sedan for vi och köpte ny grill, fyllde på gasen och fixade lite småärenden. På bästa Tools bjöds det på nygrillad vurre och lite härligt prat, väl hemma tog den trista delen med nyförvärv vid. Montering! På fullaste allvar! Varför? 250 högskolepoäng och jag kan för mitt liv inte klara av ritningsläsning. Vad säger det om min logik och mitt spatiala tänkande? Och nä, ni behöver inte svara på det alls…..det var mer av en retorisk fråga.

2016-05-07 16.19.22Efter detta äventyr krävas det ett glas vin. Hoppade i bikinin och satte mig i solstolen och bara kände hur livet återvände liksom. Fick minsann hämta sunscreen för att inte riskera den där grisskära brännan. Underbart härligt!

Nu ska grillen invigas med lite mixed grill. Till detta vankas det lite råstekt potatis, en somrig sallad, lite fetaostcreme de luxe samt förstås ost, kex och röra. Tänk att det återstår ännu en dag av ledighet där framför oss imorgon. Stort gilla på det. Hoppas ni har det underbart folket…..

Kram Mia

6 thoughts on “Bara vara, vara hemma…..

 1. Ja, det är märkligt verkligen!
  Idag var första dagen som det var riktigt varmt här. Igår blåste det en del så det var lite kallare… Men idag, riktig sommarvärme :))
  Å tror du inte lilla skruttfian hoppade i spat!! Galenpanna..
  Nähä… Jag är toktrött efter en intensiv dag så nu ska här snart sovas, för imorgon ska vi stå på loppis.
  Natti natt!
  Kramar Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *