Sansa dig kvinna!

Rektorskan är minsann inte den som är den. Även om hon föredrar den mjuka och coachande framtoningen har hon inga som helst problem med att peka med hela handen, vara brutalt ärlig eller säga till på skarpen då situationen så kräver. Så även till sig själv ibland. Det har vid vissa tilläflllen i livet visat sig att de regler som hon har satt upp för sig själv blir direkt svåra att följa. Så där lite övermäktiga på något sätt. Det skulle rent teoretiskt kunna handla om allt möjligt i spannet träning-vila-jobb-mat-godis-aktiviteter, på den praktiska mer vardagsnära nivån reduceras det där oftast till inköp av olika slag. Har det visat sig.

Köpförbudet lanserades redan under jullovet (det var väldigt enkelt då jag låg till sängs flunsasjuk) och trädde i kraft lagom till vårterminens start i januari. Det riktade sig i första hand till diverse prylar som kläder, skor, väskor och hattar och….Och jag skulle så här med facit i hand vilja påstå att jag var riktigt lyckosam initialt. Inköpsförbudet grundar sig allra mest på den förestående resan till Florida i sommar och den shoppingspree som har en tendens att infinna sig ungefär i samma stund som rektorskan sätter sin fot på Floridiansk mark. Förbudet kan även ha ett visst samröre med den mängd saker som redan på något vis har flyttat hem till vår blekingska Happyvardag och som jag inte alltid känner mig helt skyldig till. Nåväl, det gick finfint initialt…..det sa jag va?

2016-04-04 18.47.27Det kan ha varit Stockholmsresan och besöket på Massimo Dutti som väckte min slumrande shoppingkärlek. Är jag rädd. Ty sedan början av april har det gått ständigt utför med rektorskan. Vart jag mig i världen vänder hittar jag små tips och idéer och ganska ofta (ganska ofta måste ändå vara ganska bra eller hur? Säg ja, säg ja, säg ja!) lyckas jag hålla mig själv i styr. EkenäsAnna lockade mig dock till några inköp (attans jobbigt med bloggare som  har samma smak som en själv) och medan jag liksom var i farten lyckades visst klickfingret aktiveras till en icke önskvärd nivå. Gaaaahhhhhh!

2016-04-20 14.37.17Visst står det rektorskan på de där kläderna (ni gör bäst i att svara ja nu)? Silkiga blusen och snygga marininspirerade chinos från bästa Lindex. Jag är kär liksom…..

2016-04-23 10.17.19Råkade (obs råkade) också klicka hem lite prylar från HM när jag ändå var i farten, men byxorna var på tok för långa för mina taxben, Chiffongklänningen kom med tältvarning och bootsen hade på tok för låg klack och fick därmed snällt levereras tebax. Ni märker att jag är lite bestämd och har viss urskiljningsförmåga även då det kommer till shopping. Bra där Mia! Dessa vita sneekers fick dock stanna kvar här på Näset. Passar utmärkt till kläderna ovan för lite leasure look och annars addar jag skorna på bilden högre upp till outfiten för lite mer festlig look.

2016-04-27 17.11.14Snart sommar (även om det verkar helt osannolikt att tro) och sjukt trött på bikinis som aldrig sitter på önskvärt sätt bestämd ejga mig tidigt för att satsa på baddräkt eller så. Och fröken All in köpte därför på sig både en tankini (även ett par svarta bikinnitrosor med vita prickar på) och en ny baddräkt. Satt som en smäck på en icke så smäcker 40+kropp kan meddelas. Bildbevis utlämnas dock ej. För övrigt får det vara nog nu.Så nu har sagt till mig själv på skarpen kan jag meddela. ”Sansa dig kvinna!” Nu gäller det handklovor på, lås på plånkan och att hålla sig borta från såväl affärer som nätshopping. Påminn mig gärna om det verkar som om detta faller i glömska…..

2016-04-23 22.59.53

Torsdag här i Happyvardag och ännu förnekar sig april icke. Det är kallt och blåsigt, ömsom regn och ömsom snöblandat. Det har utlovats bättre väder till helgen och det vore förnämligt om det där bättre dök upp redan imorgon, då Svettpärlan har heldag ute i Rosenholmsskogen. Håll tummarna folket…..

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Sansa dig kvinna!

  1. Visst är det galet vad det där klickfingret rör sig obehindrat?? Sitter just med telefonen och var såååå nära att klicka hem en…… cykel! Maken hejdade mig..puh. Ska åka till affären och titta på den på riktigt… Snyggt det du köpte i af ? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *