Förföljd av väderkaos

Det råder väderkaos här i Blekinge, minst sagt. Vaknade denna söndag till hällregn och fick vakta på första bästa uppehåll för att ta mig ut med le dogs. Och vi hann runt hela rundan, dock ivrigt förföljda av ilsket bulliga Cumulus Nimbus som där i hasorna hotade med att släppa sitt innehåll över oss. Maken hade schysst nog tänt såväl morgonbrasan som en massa ljus när vi kom hem, så mysigt! Hoppade i myskostymen och fixade söndagsfrulle i en hast, sen blev vi sittande där vid köksbordet och småpratade både länge och väl. Underbart skönt med helgmornar!

2016-04-23 12.59.55

Det har snöat här i Blekinge idag också. Snö och regn och hagel omvartannat. Några mil bort fick de idag nästan 2 dm snö och ni kan ju gissa vilket trafikkaos som råder här himma. Jag menar, rätt många människor har ju bytt till den mer somriga varianten av däck så….7 stora bilolyckor inom loppet av ett par timmar rapporterade webnyheterna. Himmel…..

Rektorskan har denna dag ägnat sig åt en avancerad form av helg-to-do-lista. Jag älskar att sprida på gracerna så att säga och därmed ha flyt i tillvaron – vardag som helg. Idag stod det stora husstädet på programmet och under tiden passade Gabbe på att fixa läxor. Därefter lektes det hemmaekonom här i huset och jag roddade runt bland papper och pärmar, sorterade och satte in, skickade iväg räkningar, flyttade runt pengar och skapade allmän ordning. Underbart! Structure gives freedom (kan jag ha predikat några gånger redan. Hehehehe!). Gabbe och maken for på upptakt i golfskolan och själv drog rektorskan via återvinningen vidare till paranteserna. Idag stod det genomgång av deras månatliga ekonomi på programmet, hämtning av pengar i bankomaten samt deklaration. Puh! Hem och käka lite sen lunch för oss alla, duka bordet för kvällens middag och ladda om tvättmaskin och torktumlare.

2016-04-16 12.11.26

Alldeles straxt svidar vi om, Gabbe för fotbollsträning i bästa Raif 06 och rektorskan för att rasta benen med bästa Cilla (mamma till Elias i laget). Maken och TB fixar hämtkäk på lokala Thaien och så landar vi här hemma lagom vid 19.30 ikväll. Väskor är packade för morgondagen, bara lite tvätt att fixa fram till nattning. Effektiv och produktiv söndag – me like! Spännande vecka har vi också framför oss. Hoppas ni haft en skön helg folket,,,,

Kram Mia

 

4 thoughts on “Förföljd av väderkaos

  1. Vi hade en regnskur i går eftermiddag och på hemvägen idag sjönk det från 9 till 2 grader. Sol varvades med regn, snö och hagel…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *