När man överöses av jätteblarror av fågelbajs!

Har jag sagt att april är nyckfull? Jag menar, här på Näset har det uttrycket sannerligen konkretiserats denna lördag. Vi startade dagen (ja, rektorskan inledningsvis i alla fall) lika tidigt som vanligt. 05.27 slog jag upp mina små ljusblå – pigg som en mört. Tvingade mig själv att ligga kvar i bädden, surfa runt på mobilen, läsa ett magasin och bara sådär skönt morgonmeditera. Klev upp och rantade iväg ut med vovvarna på en morgonpromenix. Lite kylslaget inledningsvis och jag bannade mig sjäv för att jag glömde vantarna, men redan på hemväg hade solen hunnit ikapp oss och värmde skönt i nobban.

2016-04-23 08.19.03

Vackraste lilla dungen,straxt utanför vårt hus, mitt i Puttes Backe skiner av vårkänsla. Underbart! Jag kan inte låta bli att bli alldeles hänförd.

2016-04-23 08.19.07

Där mitt i backen ligger vårt svarta hus. Jamen det där är ju en självklart med vår lagtillhörighet. Dresscode black gäller i alla lägen. Hehehe..Bakom oss bor Putte ,som äger Puttes Backe, och mitt emot oss (bakom den fotograferande rektorskan går vår smala väg och sedan ligger havet där glittrande vackert. Underbar morgon. Tog genast itu med mor och fars månatliga ekonomi och den tog sin lilla stund denna månad. Puh! Därefter långa lördagsfrulle med blaskläsning och sedan en skön dusch, innan jag öppnade upp altandörrarna och kröp upp i solstolen. Så välbehövligt!  Maken och TB for till golfbanan och Gabbe och jag åkte för att hämta hans nya träningsoverall samt lightshoppa lite. Fnissade eventuellt lite gott åt det faktum att vi lämnade ösregnet bakom oss på vägen hem och mötte en klarblå himmell här på Näset .Väl hemma drog vi på oss jobbakläder och stack ut i trädgården. Jag vann ju 8h trdägårdsjobb, men nu börjar det klia i mina ickegröna fingrar. Åtminstone kändes det där som en självklar idé inledningsvis. Plötsligt skriker Gabbe till där på studsmattan och menar att en fågel bajsade en jätteblarra mitt på studsmattan och innan jag hinner svara skriker han, om möjligt, än mer vettskrämd att nu kom det i hans hår. Innan vi vet ordet av öppnar sig plötsligen himlen. Med en massa stora vita äckliga jätteblarror av fågelbajs! Hehehehehe, nä inte direkt. Plötsligt snöar det ömsom disktrasestora flingor och ömsom stenhårda hagelkorn. Det är då man tror man drömmer. Mardrömmar!

Ja, april it is. For sure. Den 23:e för att vara mer exakt. Det där årstidsbytet i klädgarderober och bland skor har väl aldrig känts med malplacerat typ. In och plocka fram fika, hoppa i torra kläder och så tända lite ljus. Mysigt! 20 minuter senare skiner solen igen, från klarblå himmel. Just idag är det dessutom exakt två månader till semesteravresa till Florida för oss. Nice…..

2015-07-22 16.55.28

Maken och TB kom hem från golfbanan, vi bytte om och gick ut en sväng till i trädgården. Jag gillar verkligen kroppsarbete i lagom dos, men som trädgården ser ut är det verkligen inte lagom dos. Håller tummarna för att vi mycket snart får ta del av vår vinst. Längtar!

2016-01-03 16.57.52

Nu är vi åter iförda myskostymen och vi har landat framför tv:n för att kolla Prem League. Ikväll ska vi grilla högrevsburgare till 2/4 och för övriga blir det limemarinerad grillad tonfiskburgare istället. Mums! Tänker mig lite goda potatoes dippers till och så förstås ost, kex och röror. Ikväll sägs det att det är final i Ninja Warrior samt en kanonmatch så….Lördagen är räddad folket. Hoppas ni har en skön helg!

Kram Mia

6 thoughts on “När man överöses av jätteblarror av fågelbajs!

 1. What?!?! Snö… Nä, det har vi iaf sluppit.. Men regnskurar har det kommit.
  Så i em har jag tillbringat min tid i källaren och rensat bland kläder och bytt garderober.. Nyckfullt känns det ju som onekligen… Kanske för tidigt..?
  Nåväl, nu är det gjort och jag har definitivt med sommarkläder än höst o vinter.. Så nu när vi tryckt ihop våra garderober med (eftersom vi flyttade ner tre till nya hallen) känns det inte så angenämt.. Världsliga problem…
  Pju, vad trött jag är… Snart dax att dra täcket över huvudet..
  Kram Anna

  • Skönt för er – här snöar det idag med. 2 dm ligger det i Ronneby och massor av bilolyckor. Bläh….Kramen

 2. Haha kunde varit fågelskit… När vi var i Porto var det en måsfågel som släppte en jätteskit mellan lökarna på lilla madam…gissa om vi var tre som asgarvade medans hon höll på att dö!!!
  Lite snö här tidigt i morse tydligen, enl brorsan som tillbringat natten på akuten med sin fru (inget allvarligt, bruten fot) men det hade tinat bort när jag vaknade. Skönt!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *