Kjolfredag

Vilken skön catch up jag hade igår em/kväll och effekten skulle visa sig vara än skönare idag fredag. Vaknade dock med grus i ögonen och lite trött skalle, skickade familjen till skolan och själv for jag på andra hållet ut till tandis. Dags för den kvartalsmässiga rengöringen av bissar. Me like!

2016-02-28 10.25.57

Jobbedag i raketfart kan jag meddela. Mitt mål är ju alltid att vara hyfsat färdig redan på torsdagen,så att fredagen får fyllas med småpyssel och idag var det där småpysslet lite all over the place liksom. Jisses, men klar till 13.15 var jag i alla fall. Inte illa pinkat kan jag säga….

Temat för fredagar på jobbet är ju: Kjol eller klänning så idag blev det röda julkjolen och så kattskorna på fossingarna. Lite lagom festligt och upplivande såhär i tråkapril. Ja, jag är verkligen ingen älskare av denna månad, inte alls faktiskt. Sådär förrädisk månad. Ser skönt ut inifrån och så kommer man ut och fryser knän och haka av sig. Inte ok! Tacka vet jag hellre en vindpinad november då man vet vad man har att vänta liksom. För övrigt föredrar jag ju annars mest juni, juli och augusti (och gärna där det är galet varmt) – om någon nu mot all förmodan har missat det där.

2015-10-06 18.59.49

Efter tandis, handling och jobb blev det en runda ut till paranteserna för matleverans samt årstidsbyte i mor Anitas garderob. Fika och pratstund och sedan for vi via svärisarna för att hämtade upp Milou innan vi äntrade hemmet Gabbe och jag. BästisJena har kommit upp från Skåneland, så maken och han är på en golfbana, medan TB är med sin favvoNO-lärare Lackis på en annan för dagens runda. The catch up igår innebar att jag bara behövde packa upp matvaror och så ladda tvättmaskin när jag kom hem. Lyxigt värre alltså. Nu chillar vi i solen på altanen och samlar kraft för lite middagsprepp inför kvällen. Här blir det hash brown med italian delis, crudolindad grillad sparris med nypillede reijer och bea, pestogratinerade musslor, ost, kex och räkröra samt bakad potatis med currykycklingröra för den som så önskar. Finaste svärisarna överlämnade en flaska italienskt rött från en av vingårdarna de besökte på sin senaste resa, så den ska dekanteras och luftas. Och provas förstås. Mums!

Happy friday på er allesammans! Må helgen bjuda på mys, lugn och återhämtning!     Kram Mia

4 thoughts on “Kjolfredag

  1. Ja Mia verkligen skönt att gå till tandläkaren och göra rent tänderna ordentligt. Jag går 1 gång i halvåret och det är något jag ser fram emot men det är inte direkt gratis. För ganska många år sedan sa en tandläkare till mig att jag hade djupa tandfickor och risk för tandlossning. Ingenting har hänt sedan dess, kan bero på mina regelbundna besök.
    Kram

    • Ja, det där regelbundna besöken är så viktiga. Jag har ju haft jättebesvär och är nu supernojjad med mina tänder. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *