Onsdagsglutt en apriltorsdag

Ja, man kan ju minsann bli helt  vill om dagarna för mindre så det kanske inte förvånar så där välderliga att det blir en onsdagsglutt en torsdag denna aprilvecka. Alltså, det snurrar på i sådan fart att jag nästan blir helt vimmelkantig. Och inte för det, jag får massor gjort men dagarna har de senaste två veckorna haft en tendens att gå i varandra och kanske därav denna dagvillhet helt enkelt. (Alla bilder från Mårtenssons Mäklare i Åhus)

Flygfoto

Nåväl, jag tänker, känner och längtar sommar. That´s for sure! Därav har jag denna veckan tagit mig en liten tur till mitt favvoställe längs ostkusten, nämligen Yngsjö. Älsk på detta….

Utedusch vid entrén från havet, såklart!

En snygg entré när du kommer från havet…..annars ser huset ut så här:

Altansidan med stenläggning vid sovrummen

Stilrent, snyggt och väldigt anpassat efter naturen där bland tallskog och nära till hav. Jag älskar att vandra genom de där dungarna ner mot havet och möta känslan av att man befinner sig på betydligt sydligare breddgrader. Enda nackdelen är väl att huset egentligen är två huskroppar, som tyvärr inte är sammanbundna med varandra. Ena huskroppen består av gemensamhetsutrymmen och den andra är en sovdel, vilket är ett perfekt upplägg för den varma sommardelen av året, men kanske inte fullt så mysig när vinden blåser snål och snön yr en helg i december.

Planskiss

Dock är ju gårdskänslan helt magisk och kan helt klart väga upp det där för rektorskan. Jag bara älskar den ombonad som skapas mellan huskropparna.

Inne/ute kontakten är suverän!

Stora glaspartier, delvis överbyggd altan och så funkisstil – så rätt liksom!

Kök med matplats & överbyggd altan

Sovrum med altandörr

Hall med stora glaspartier mot innergården

Att bo nära havet, men ändå ha en egen pool är en mycket våt dröm för rektorskan. Vi som bara älskar att bada och valfriheten kopplat till aktuellt väder (och för all del gällande badtemperaturer i havet) är underbar.

Innergården

Helt FAB! Och det här! Också helt FAB!

Vägen ner till stranden

Jepp, sommarlängtan it is. Inte minst därför att bästisMaria ikväll stänger igen resväskan och imorgon far iväg på ett tvåveckorsäventyr till California. Sol, värme, golf, shopping, bad, god mat och dryck på en roadtrip längs Pacific Coast Highway. Åh….avis!

2015-07-17 12.47.47

Torsdagskvällen här hemma skall bjuda på en tur med snabeldraken, nedtecknade av morgondagens handlingslista, tvätteriverksamhet, middagsfix och så lite skoljobb. Imorgon är det äntligen fredag…..

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Onsdagsglutt en apriltorsdag

 1. Nä usch, det dör såg verkligen otrevligt ut….
  Ha ha ha Noooot!
  Jepp, samma våta dröm här kan jag säga då;-) Fast jag drömmer mer om ett spabad än en pool då;-) Sen har vi ju nära havet så det går ju faktiskt att uppfylla:)
  Måste bara spara en del till det däringa badet;-)

  Alltså… Det var nästan kusligt hörrödu!
  Vet du vad jag ska ha på mig?
  Jo, de här byxorna:
  http://www.hm.com/se/product/42193?article=42193-C
  Och den här kavajen:
  http://www.kappahl.com/sv-SE/kappahl/woman/alla-damplagg/367763/
  Den här dagen blir det klacksko till, annars funkar det lika bra med sneakers.
  Antagligen en randig topp till detta.
  Så poäng till dig måste jag säga, imponerande!
  Här är det städat och klart nu, så skönt!
  Sängarna renbäddade och det mesta av tvätten (utom den som hänger på tork;)) är uppstruken.
  I morgon kommer mor o far och sen på lördag är det kalas för min systerdotter.
  Ha en riktigt fin helg nu!
  Kramar Anna

  • Ja hahaha, det var precis sådär jag tänkte mig att du skulle se ut. Precis din stil och jag älskar den. Chic men inte töntig, fin men inte överklädd. Bra val raring! Kram Mia

  • Lite så tänkte jag med, men sen kom jag på att de kanske inte fick bygglov på annat sätt. Annars kan man ju bygga igop via en glasad korridor eller nåt käckt. Kramen

 2. I Yngsjö var jag mycket som barn, vi hade en kompisfamilj där så vi var där en del och hälsade på. Jag älskade havet mest 😉
  Det var i Yngsjö jag fick testa (alkoholfri) cider med dextrosol i…det var ett gäng där som sa att man skulle bli full av det…. Men inget hände mer ön att flaskan rann över när man stoppade i dextrosolen!!
  Kram J

  • Ja hoppsan, vilka minnen! Första gången jag var där tänkte jga enkom på Yngsjömorden och kunde knappt sova. Men havet, havet det är något alldeles speciellt. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *