Gnälltisdag

Har ni det? Gnälltisdag alltså! En liten sammanslutning av somliga på jobbet (moi inräknat) har infört gnälltisdag. När måndagen, i ruset av helgen, är gången tillåter vi oss att gnälla av oss för att sedan ta full fart mot nästa helg. Fiffigt va? Gnälltisdagen kan stå för nästan vad som helst skulle jag kunna tro, men för egen del är det ett sätt att hälsa på den där irritationen som ibland gror och frodas i ens eget sinne. Gärna över småsaker, bagateller, petitesser som jag allt som oftast annars kan ta kommandot över och vifta bort. Energitjuvar, glädjedödare, tjurskallar, latmaskar, ögontjänare, gnällspikar (som man känner sig själv och ni vet allt det där…), livets alla små och stora jävligheter, motgångar, svåra passager och som sagt petitesser – allt kan få sig en släng av sleven so to speak. Här vilas det minsann inte på hanen. Jag körde en snabbvisit av PMS-häxan redan sen måndag kväll och sedan vevade det på. Man skulle kunna förledas att tro att rektorskan blir riktigt högljudd och vilt gestikulerande, provokativt vandrande omkring på jobbet  och hemma, men… Mestadels sker denna gnällexcess istället i det tysta. Det är liksom lite mer min grej liksom.

2016-04-12 15.40.03

Så idag har jag gnällt lite över mina tidstjuvar. Det är många och mycket som gör anspråk på rektorskans tid och så länge jag själv jobbar undan mitt eget på kvällar, nätter och helger så är det ganska lugnt. Då hinner jag parera allt annat, men….Men det är naturligtvis inte hållbart i längden för mig att alltid diska undan mitt eget på extrem obekväm arbetstid och att allt som oftast ställa mig själv åt sidan för att andra och annat. Jag veeeet allt det där. Icke desto mindre har jag den tendens att blil inbegripen i väldigt många processer helt enkelt och det där är långt ifrån enbart arbetsrelaterat. Det där handlar om min personlighet. Och visst är det smickrande att på många sätt vara spindel i nätet, men jag blir väldigt trött och arg på mig själv då jag åsidosätter mina egna behov av motion, vila, arbetsro. Så idag gott folk, idag har jag roat mig med mental gnällbonanza mot mig själv.

2016-04-12 07.04.06

En annan gnällspik eller dramaking är killen på bild. Milou är nyfrissad och fryser knäna av sig. Han vill helst inte kliva upp på mornarna och när jag idag tvingade ut honom fick jag detta onda ögat sedan. Invirad i filt och med värmd vetekudde över sig tinade han upp i soffan igen. Sötnöt…..

2016-04-12 07.29.24

Annars har det varit en riktigt bra dag för att vara gnälltisdag. Jobbmässigt kan jag inte skryta med några stordåd idag, inte ens en endaste  liten strykning av punkt på to-do-listan men på hemmafronten fick vi besök av firman som ska utföra min trädgårdsvinst, nämligen Jotac. Nu är uppdraget/önskan kommunicerad, så nu hålls det tummar att det snart blir gjort. Längtar!

Dessutom fyndade jag en ursöt (tycker jag då) klänning i vår lilla personalloppis. En splirrans ny klänning från Åhléns – svart (naturligtvis) med små vita dots, snygg skärning i midjan och lite v-ring i halsen. Den satt toppenbra, till en kaffepeng. Älsk på den där loppisidén alltså.

2016-04-12 16.09.54

Sol på Näset och mina pojkar tog kompisLarsJohan med sig ut på golfbanan. Maken hade ryggont, TB spelade stabilt och Gabbe var inte nöjd (inte sur och arg, men inte nöjd) – allt precis som vanligt liksom. Det skulle dock visa sig att han som inte var så nöjd och som visst gick sin andra niohålsrunda efter ett halvårs vila spelade på typ handikapp 24 (fast han har 36). Inte nöjd var ordet sa Bill……

Dags att bänka sig framför tv:n och Champions League. Rektorskan får dock duka upp arbetsmaterialet och köra en stund till innan sänggående. Morgondagen bjuder på mötesbonanza nämligen.Släpp gnället loss folket, om ni inte redan gjort det, det är ju tisdag. Imorgon kickar vi istället igång en skön lillördag. Utan gnäll…..Kram Mia

2 thoughts on “Gnälltisdag

  1. Nej, gnälltisdag har vi inte här. Här gnälls det de dagar det behövs istället 😉
    Idag är det ingen sol än, grävmaskinisterna började strax före sju, jag är glad att jag ska jobba! Sen hämta B1 och B3, bra att slippa skakningarna i huset och detta oljud. Men det blir bra när det är klart hoppas jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *