Kapplöpningshelg

Ja, nu är det inte så illa som det låter. Uttrycket kapplöpning klingar ganska negativt i öronen tror jag och jag är ju verkligen inte den som förespråkar att man ska sätta på sig skygglapparna och rusa genom tillvaron. Varken mot specifika uppnåendemål ej heller i kamp om klockan och tiden. Men ibland, ibland är den där ikapplöpning nödvändig för mitt välmående, så är det bara.

Förra veckans hotellhäng med skönt utomhusbad, följdes upp av en hemmahelg de luxe med otroligt få planerade saker. Jag verkligen älskar att få släppa allt ibland och sticka iväg för tillsammanstid och lika gott tycker jag det är att bara vara hemma och ha flyt i tillvaron. Veckan som följde efter vår lilla utflykt blev minst sagt hektiskt och därför har helgen ägnats åt ikapplöpning. På bred front.

2016-04-09 19.48.29

Hemma på Näset. Det ser ut som om Gabbe gör sig redo för ett idyk, men vi sa bestämt nej. Förvisso var det en ganska ljum lördagskväll nere på Rävskär, men det är långt ifrån badtemp. Vackert så att det så att det förslår dock, eller vad sägs?

2016-04-09 19.43.42

Lördagens städning av hus, omflytt av ögongodis och lilla fruktsalladen av möbler följdes upp av en tidig söndagsmorgon med en massa skoljobb. Morgonpromenix och frulle innan det blev en tur till återvinningen, kompletteringshandling och golfshopen för att checka golfskor till Gabbe.  Fortsatt skoljobb vid hemkomsten och så stora stryktvätten. Bläh, ingen favvis för rektorskan precis.

2016-04-10 15.07.34

Nu laddar vi för fotbollsträning för Gabbe, TB är på golfbanan och maken preppar söndagsmiddagen. Här helgrillas en salviakyckling och det doftar enormt gott. Som tillbehör blir det varma ugnsgrönsaker, ris och en orientalisk sås – något för alla olika smaker med andra ord. Ikväll gissar jag att jag kommer att hålla väldigt låg profil här i soffan. Känner mig lite snuvig, lite stel, lite trött helt enkelt. Det bådar ju gott för en hel jobbevecka….not!

Nåväl, känslan av att vara hyfsat ikapp överskuggar allt annat och ger ett gott skimmer åt tillvaron. Jag gillar att starta upp en vecka med lite kontroll över hushållet so to speak. Förvånad någon? Nä, trodde inte det heller.

Fina söndagskvällen till er alla. Kram Mia

6 thoughts on “Kapplöpningshelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *