Onsdagsglutten – The Winery @Solna

Hus och inredning är så fascinerande på många sätt och inte för att jag på något sätt kan göra anspråk på att vara kunnig i detta ämne, men intresserad det är jag for sure. Jag kan inget om stilar och matchning egentligen, men jag älskar hus och inredning som väcker känslor. Jag älskar atmosfärer och såväl helhetsintryck som detaljbilder. Helgens resa till Stockholm bjöd på en helt ny hotellupplevelse för oss och jag har suktat efter just detta hotell sedan jag läste om konceptet innan öppning i höstas. Mina  vänner, kliv in på The Winery i Solna…..

2016-04-02 14.33.58

Hotellet andas nytt och fräscht, något åt cosy industriellt är nog min bästa förklaring. Det ligger perfekt där E4:an möter Enköpingsvägen och det är inte mer än 500m gångvägen till Friends Arena och Mall of Scandinavia.

2016-04-02 14.27.48

Rymliga rum, sköna sängar och lagom kliniskt rent och snyggt. Välfylld minibar, välkomnande atmosfär och sköna detaljer.

2016-04-02 14.40.38

Så genomtänkta miljöer genom hela hotellet. Jag bara älskade lobbyn med många härliga sittytor, en vinbar med ett vinotek och så en glimt in mot vinframställningen.

2016-04-02 14.55.20

2016-04-02 14.56.26

Ladda ditt vinkort och välj bland flaskorna i vinomaten – en smakslurk, ett halvt glas eller ett helt glas. Som en fantastisk form av jukebox på något sätt. Lovely!

2016-04-02 14.53.10

Rent, snyggt och lagom stort gym @Rooftop med skönaste utsikten. Såväl löpband som crosstrainer och cykel som vikter, maskiner och pilatesboll. Personligen höll jag mig på löpbandet.

2016-04-03 09.45.59

@ Rooftop hittade vi också en efterlängtad pool. Såväl Gabbe som mami har ju en galen längtan efter poolbad. Alltid. 6 garder i luften men 25 i vattnet var underbart. Kan gissa att en annan del av året där uppe på toppen är sjukt skön. Vid rätt årstid finns här också en poolbar sägs det….

2016-04-03 08.56.14

Frukosten serverades i restaurangen på  plan 1, nämligen i The Winery Kitchen. Man förnimmer nästan känslan av en fransk bistro, det är galet fräsch och mycket smakfullt på alla sätt. Ekologiska produkter, mycket frukt och grönt och väldigt snyggt upplagt.

2016-04-03 08.56.02

Eller vad sägs om Brämhults äpple eller apelsinjuice till frullen. Det är lyxigt och så vansinnigt gott.

2016-04-03 08.20.02

Vi provade aldrig restaurangen (mer än frullen då) men på hörnan finns ett mysigt ställe, nämligen Terrano Deli. Här kan man äta en pasta, en flatbread pizza, lite delis, en zuppe och förstås dricka urgott vin.

Ja, har ni inte redan bokat in er på en get away på The Winery så är det dags nu. Vi bokade via hotels.com och fick ett superbra pris för 3 vuxna och ett barn. Helt perfekt läge med egen  parkering och så  pendeltåg och buss bara ca 500m bort. Närheten till Mall of Scandinavia måste givetvis också nämnas. Om man dessutom ska gå på något event på Friends så är det ju supernära.

Fantastisk personal och en känsla av att bli uppassad, inte på något vis påpassad. Vi som gärna åker till storstaden ofta för att följa laget i vårt hjärta kommer definitivt alltid att boka in oss här hädanefter. Nästa resa ligger en månad bort och vi längtar redan. Längtar till hotellet som definitivt varken lämnar något att önska eller lämnar någon oberörd. Känslan dröjer sig helt enkelt kvar……

2016-04-02 14.54.35

Lillördag idag och rektorskan har haft ännu en hektisk dag@work. Många möten blir det och ett väldigt tidigt samtal med mindre rolig samtalston kickade inte direkt igång mig om jag säger så. Sådär efter en härlig hotellweekend blev det en automatisk koppling till min egen hotell-och restaurangera och kursen i PTB (Professionellt TelefonBeteende). Inte konstigt att det blir missförstånd här i världen tänker jag, när tillvaron nästan uppmuntrar till att man ska öppna munnen och tycka och tänka en massa. Nåväl, dagen artade sig ändå ganska bra och nu är jag på mellanlandning på hemmaplan. Om en stund vankas det möte i Gabbes fotbollslag med föräldragrupp (moi och bästa Cilla) samt alla goa tränare/ledare. Vi ska diskutera igenom träninsgläger, cuper, och poolspel under säsongen……underbart härligt att säsongen snart drar igång på riktigt. Vi längtar….

Kram Mia

6 thoughts on “Onsdagsglutten – The Winery @Solna

  1. Jadu Mia, nu blir vi av med sidenhalsduken när Allsvenskans bästa manager tar över landslaget. Bra för landslaget inte så bra för IFK Norrköping.
    Kram

    • Spännande att se vem som tar över i Norrköping då. Min favoritkandidat till uppdraget att leda Sverige var Jonas Thern….
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *