Onsdagsglutten – Välkommen till Prästgården!

Påsk och kyrka och prästgård hör ju nästan lite samman, inte sant? Därmed tänkte jag bjuda in er i ett fantastiskt hus här i närheten, nämligen prästgården här i byn. Så smakfullt, så mycket space, så lagom långt till rektorskan (bara sådär några kilometer över fälten). Välkomna!

Bakom skogsdungen sådär rakt fram i bild ligger havet och där bor alltså rektorskan. Här mitt bland böljande fält och ängar ligger vackraste prästgården.

Infart

Visst är det vackert? Jag älskar den där känslan som infinner sig inom mig vid anblicken av huset, trädgården, grindarna. Dock måste jag tillstå att det är lite för mycket färger inblandade för min smak. Jag skulle vilja ha huset cremevitt, med grå detaljer och fönsterfoder samt grått staket och cremefärgade grindar.

Entré till salongen

Jag fullkomligen älskar dubbeldörrar – så vackert!

Salongen med vy mot bibliotek och matsal

Generösa ytor, mycket generösa ytor helt ärligt! Och så mycket vitt förstås. Kakelugnen är underbar där den står, likaså den  breda dörröppningen med rummen i fil. Rektorskan är mycket svag för rum i fil, just saying!

Kök

Det där köket hade jag definitivt trivts i. Öppna ytor, känslan av kontakt med övriga rum och så generösa arbetsytor är ett mycket stort plus.

Sovrum

That´s my bedroom. For sure! Ser framför mig en specifikt sorts hyllor till vackra skor som måste exponeras, vackra scarfsar och lite hattar och annat skoj…..

Uteplats

Och så den altanen, ja tack! Underbart mysigt träddäck med olika sittytor – rum i uterummet so to speak. Vem vill inte ha ett härligt spabad att krypa ner i året runt?

Vy Baksida

Slå till  vetja…..Tror inte man blir besviken! Påsklovslillördagen, fast helt ärligt känns de   flesta lovdagar som lillördag eller hellördag tycker jag. Påsklovstisdagen ägnades åt att sanera TBs rum, rensa ut prylar och kläder samt skrubba och skura. Underbart härlig känsla. Av bara farten hanns några rum till med. Dagen avslutades sedan med motion medan Gabbe tränade. Så jäkla nöjd att jag tvingade mig ut, trots att jag var så otroligt osugen och sliten efter en dag i städandets spår.

Lillördagen har bjudit på fortsatt rens av diverse utrymmen, städning och så lite blandade jobbeting. En storhandling också för den delen hann jag med imorse. Och iscensatte världens tillställning på Maxis parkering. Oh jesus…..eller vad sägs om detta:

”Känslan när man snabbt öppnar bagageluckan, tar en kasse och vid snabba anblicken får syn på Rory och Yoda, illvrålar skrämd från vettet rakt ut på Maxis parkering och faller sedan ihop i en hög i ett magknipsskratt utan dess like. Tack alla ni som släppte det ni hade för händer och skyndade till min undsättning. Det finns hopp om mänskligheten. Och förlåt för att jag bara låg kvar, totalt oförmögen att få ur mig ett enda vettigt ord mer än ett flodhästfrustande. #nihittarmignumerapåstlars

2016-02-05 21.38.14

Lite grått och mulet här idag, till och med lite regn faktiskt. Inget dock som hämmar mina golfspelande familjemedlemmar. Själv håller jag mig nära den sprakande brasan, med en skön bok, två goa vovvar som sällskap  och lite överblivet påskgodis. Ikväll kommer fina vänner hit en stund och vi ska frossa lite i Floridaplaneringen. Längtar…..

Kram Mia

 

4 thoughts on “Onsdagsglutten – Välkommen till Prästgården!

  1. Du är väl helt underbar…den första som blir rädd för såna där mjuka saker 😉 tack för garvet i dag!
    Vad ska man säga om prästgården…njutning i varenda bild.
    Kram J

    • Ja, alltså sjukt rädd men jag skyller på att det var det hastiga i blicken. Idag handlade jag på Willys istället…..Puh! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *