Periodiserat leverne

Jag kan ha nämnt att rektorskan är en riktig periodare, kopplat till lite olika varabler här i livet. Antingen är jag i en riktigt god motionsperiod eller också är jag i en minst lika god soffhängsperiod. Vissa perioder slukar jag böcker och i andra hinner jag knappt öppna ens den mest lättlästa blasktdining, likväl som jag periodvis är väldigt fokuserad på att äta rätt kopplat till mitt magtrassel och vissa perioder är jag sjukt ofokuserad (och spenderar därmed en hel del tid på toaletten). Eftersom vi excessar i vårt fotbollsnörderi så inrättar vi vårt leverne efter så viktiga ting som olika ligors säsongsupplägg samt viktiga landslagsmatcher, vilket i sig ger mer fotboll live från april till oktober och övriga månader mer på tv eller streamat.

2016-03-27 17.48.52

Gabbe post påskdagsträning. 11 stycken tappra krigare dök upp och slet järnet i nästan 90 minuter. Trött kille meddelade efter träningen att han minsann aldrig hade sprungit så mycket på någon träning innan. Och nästa helg drar Allsvenskan igång. Wiehoo! Något annat som helt uppenbart också har dragit igång är familjens andra stora intresse, dvs golf. Välkommen vår…..

2016-03-28 11.07.22

Maken och TB har varit igång ett tag och dessutom spenderade ju maken några höstveckor i Arizona samt TB sitt jullov i Spanien. Gabbe däremot meddelade förra veckan att han minsann inte avser att spela golf förrän det är shortsläge. Dock tog suget överhand denna soliga Annandag Påsk och off they went. Innan klockan slagit 11 var de på väg till banan nästgårds och hem kom de vid 16.30. Kvar blev jag med två vovvar.

2016-03-28 14.27.42-2

Så nu är den där hemmaperioden (nov-april) över för denna gång och familjen Happyvardag går in i sommarmode. Det innebär att somliga spenderar massor av tid på golfbanan och mami får en ansenlig mängd egentid. Perfekt win-win måste tillstås. Efter många månders gemensamhetshäng är det nu skönt att fylla tiden med det som vi gillar bäst för att sedan sammanstråla på hemmaplan framåt kvällen. För rektorskans del handlar det där om långa promenader, långläsning och långa stunder i solen. Idag passade hon dock på att fara till återvinningen (igen, jag vet. Vi är riktiga lumpsamlare), shoppingtur och så vidare till lilla mor och far. Jag hade lovat dem lite hjälp med prylar och kläder under påsklovet och kände att dagen idag var perfekt. Hittade två riktiga solstrålar och vi hade några ljuvliga timmar av ristandet av plädar och sängkläder, prat och skratt samt botaniserandet av mor och fars vår/sommarkollektion kläder. Nu har de koll på läget och lugnet har lägrat sig för dem. Väl hemma utsatte jag mig för en avancerad form av altanhäng och kände hur solen värmde nobban. Lovely!

Nu är make och kids hemkomna – Gabbe supernöjd med sina spel efter att idag ha greppat klubban för första gången på ett halvår och TB, ja TB sänkte sig och följer sin plan mot singelhandikapp. Jätteroligt med tanke på att han startade på handikapp 35.3 i augusti och nu har 16.1. Tvätteriverksamheten är i full gång (som vanligt) och det är hög tid att preppa lite käk. Jag tänker mig lite pestogratinerade musslor, en het scampiwok, en frasstekt Quesadilla, lite varma nachos med topping och så lite sval dipp, ost och kex. Lite lagom så här när det är dags att fira in påsklovsdagarna.

Kram Mia

6 thoughts on “Periodiserat leverne

 1. Tror de flesta av oss har lite olika saker vi periodar med;-)
  Just nu är det Anthon Berg ägg 😉
  Å organisera och rensa gör jag ju med lite maniskt i perioder;-)
  Å nu ska vi ta ett litet kvällsmål här 😉
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna
  PS: Tur man är olika du, för kräkas vill jag inte att du ska göra;-)))

  • Hehehe, nä inte jag heller men jag är så sjukt opraktisk. Jag är verkligen teoretiker och plugghäst av värsta slag – har tummen mitt i handen i allt. Hehehehe! Kram

 2. Jag gillar periodare, det påminner så om mig själv 😉
  Så länge som vi har levt genom barnen och deras idrotter, antingen stog man bredvid fotbollsplaner i ur och skur eller så satt vi och svettades i simhallar runt om i landet (nåväl, sydlandet). Det har givit oss föräldrar också så mycket, nya vänskaper och glädjen att få dela förluster och vinster och allt annat med sina barn. Idrott är lycka!….. Å där tappade jag tråden och kommer inte alls ihåg vart jag ville komma med denna kommentaren….mer än att jag är grymt trött efter en natt med mycket dålig sömnkvalitét….bla bla bla. Tror jag hoppar i säng i stället..
  Kram J

  • Hoppas så innerligt att du får sova bättre inatt raring. Perioder är bra fint – jag gillar det med. Att vara nöjd med vissa saker och sedan förändra. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *