Identitetskris?

Rektorskan slog upp sina små ljusblå denna påskdagsmorgon till ett skirt morgonljus i sovrummet. Plirade på klockan och utbrast glatt: ”Åh, äntligen tog jag sovmorgon!” Klockan visade 07.13. Jag morgonmediterade en stund i bädden, tassade upp och hoppade i lite promenadkläder innan vi drog ut Milou, Elsa och jag. Soligt, men ack så blåsigt denna söndag, ändå valde vi förstås vägen genom skogen ner till havet och så ut längst ut på udden. Inte förrän jag kom hem igen kom jag på att klockan visst bytt årstid och att jag egentligen inte alls hade tagit sådär fantastisk lång sovmorgon egentligen. Pensionärsvarningen fortsätter därmed…..

Lite morgontrix (läs hushållsarbete) och sedan for vi på uppdrag maken och jag. Hämta prylar på golfklubben, in till jobbet och så tebax till golfrestaurangen för leverans samt en fika med bästaste Giovanni där.

2016-03-26 13.27.51

Medan maken och TB svidade om och drog till golfbanan, passade Gabbe och jag på att köra undan lite skräp samt besöka den där härliga sportaffären vi var i igår. Redan efter några timmar insåg vi maken och jag att den där lagoverallen till Gabbe som vi hämtade ut igår, kommer att bli en kär kompis att dansa omkring i i tillvaron. Och efter en sisådär 20 år som förälder har man ju lärt sig ett och annat, så….In till bästa Team  Sportia och beställa en exakt likadan till  Väl hemma stannade Gabbe ute och körde lite blandade fotbollsskills och moves i trädgården, medan hans ömma moder plockade fram månadens räkningar och påbörjade sitt hemmaekonomuppdrag. Fantastiskt tråkigt! Men så otroligt skönt när det är ordning på torpet, papper bakom rätta flikar och pengarkontroll!

2016-01-16 11.29.33

Tvättmaskinen snurrar, torktumlaren likaså. Tvätt hänger på sträcket, stryktvätten är straxt under utförande och plädar etc hänger på vädring. Den något sena lunchen är intagen och det är alldeles straxt dags att svida om för den tidigarelagda fotbollsträningen denna påskdag. Och lika låååång som den långa fredagen kändes, lika snabbt har denna påskdag pipit ur händerna på mig. Från hundvallare och restaurangbiträde, via renhållningsarbetare, chaufför  och hemmaekonom till tvätterska och kock. Inte undra på att man kan få en släng av identitetskris då och då…..

Kram från en ledig rektorska

2 thoughts on “Identitetskris?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *