Not my comfort zone

Om jag hade varit det lilla minstaste modern hade jag säkert benämnt vår söndagseftermiddag/kväll som datenight with my husband, men eftersom jag är hopplöst omodern så nöjer jag mig att konstatera att det blev en stund på tu man hand. Maken och jag, bara vi. Något av a rare moment for sure. Eftersom familjen Happyvardag delar ett intresse för golf (bara svalt för rektorskan men ändå) och framförallt fotboll tenderar vi ju att ständigt uppleva den delen av världen. Tillsammans. Mer eller mindre fulltaliga La familia.

2015-10-04 17.27.53

Söndag idag och en slapp sådan. Same procedure as yesterday – sovmmorgon, promenad (fick sällskap av finaste svärmor) och så långfrulle. Underbart! Ett fikabesök hos mor och far och sedan en djupdykning i värsta stryktvättskorgen ever. Puh! Note to self…..inte spara en veckas stryktvätt. Den blir så förbaskat torr. Lagom till kvällningen lämnade vi av Gabbe på fotbollsträning  och maken och jag styrde kosan mot staden. Det blev ett restaurangbesök för oss och jisses så skönt att slippa stå i grytor och kastruller. Vi nöjde oss med varsin pizza och lite iskall dryck, men helt ärligt….sjukt tråkigt utbud av öppna restauranger en söndagskväll. Mont Matre fullbokat (som vanligt), Nivå stängt, El Toro likaså. Hrm….

2016-02-21 19.59.37

Klockan 19 bänkade vi oss för en helt magisk konsert med Anna Ternheim på Konserthuset. Förstår att ni nästan blir chockade, konsert är verkligen utanför min comfort zone so to speak (har bara varit på 3 innan i mitt liv, nämöigen Rolling Stones, Madonna och Thåström). Men jag försöker liksom att vara tidsenlig och att flytta mina gränser. Hehehehe….

2016-02-21 20.24.47

Magiskt, melankoliskt med ett sound som påminner om något som sakralt möter Thåström. Skönt gung, ingen trallvänlighet what so ever och definitivt totalt avsaknat av nödrim. Jag satt där skönt nerkrupen i konserthusfåtöljen, tillät mig det där djupa andetaget från långt nere i magen och från första tonen omslöts jag av mörker, ljus, ord utan tidigare minen, ljudsekvenser och en röst som sänd från himlen. Svävade bort i hjärta, själ och tanke – som i en annan dimension. Avkopplande, rogivande och enormt meditativt. Några timmar senare tassade vi ut i den regntunga kvällen, behagligt avslappnade, fånigt leende  och med känslan som dröjer sig kvar. Känslan av att den där tjejen, den där Anna gör skillnad.

Jepp, sunday fun with my man. Underbart skönt att  nu hålla kväll här på Näset  OCH att veta att det INTE är jobbedag imorgon. Sportlov is coming up……

Kram Mia

One thought on “Not my comfort zone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *