Man ska inte ropa hej…..

…..för tidigt. Det ska man då rakt inte göra, det vet man ju. Sen gammalt liksom. Rätt otursförföljt det där ”hejet”. Precis som att stampa på en avloppsbrunn med bokstaven ”A”. Vem vill ha avbruten kärlek liksom? Det är ju det A:et står för, det vet ju alla! Idag var jag på väg att skapa otur minsann. Redan på vägen hem från jobbet denna fredag hade jag lite på känn. Ni vet det där fredagsgladpirret som kan ta över ens kropp. Jag kände när det kom, sakta krypandes under veckan som gått då sak efter sak har bockats av från den mentala listan, somligt ramlar på  plats och lovinställningen börjar ta form. Känslan av att lovet kommer som på beställning, att man är redo och att läget är under kontroll. Lätt att man vill ropa hej kan jag meddela. Livsfarligt!

2016-02-19 14.17.43

Efter att ha plockat ihop för sportlov, haft ett fredagseftermiddagsmöte på habiliteringen (tusen tack alla inblandade, superbra!) och slirat inom jobbet för att hämta upp sista prylarna, snicksnackat med personal och föräldrar, kikat på lovinfon och hämtat hem helghandlingen så småsjöng jag i bilen på vägen hem. Hejet hängde på läppen kan jag meddela. Jag till och med tänkte att dagens blogginlägg skulle heta: ” En bättre fredag”. Komplett livsfarligt! Det skulle jag komma att märka inom kort…..

2016-02-16 08.30.14

Note to selff: Do not say hello……Icke heller bör man öppna upp mailboxen sådär random heller en fredagseftermiddag. Har jag också märkt. Fick ett lätt tokspel och formulerade ett svar som förmodligen inte lämnar någon oberörd. Kors i jisses dar! Pulshöjande effekt på dirren, vilket i sig inte gör något för rektorskan med såväl låg puls som lågt blodtryck. När syster yster härmodagen for runt jobbet och skulle kolla våra blodtryck (bra personalservice tycker jag) och rektorskan kommer nerspringandes från plan 3 till plan 1 och hävdar att idag, idag har jag nog högt blodtryck för jag känner lite hjärtklappning och då landar på 106/60…..då vet man varför man har lätta svimningstendenser titt som tätt.

Snabba maildebriefen med bästisMaria, för att sedan få ett telefonsamtal från TB att bilen (ni vet den som brann i generatorn i tisdags och som hämtades lagad och klar igår eftermiddag) plötsligen hade börjat lysa och indikera på motorfel och sedan stanna vid rondellen på hemväg. Det är då man vet….for sure….att det inte är en bättre fredag egentligen. Och att man aldrig skall ropa hej…..

Trötta hundar, fotboll på tv (what a surprise! Just nu Levante vs Getafe och sedan Juve vs Bologna. Vi specialstuderar Progba förstås), mat och fredagsvin. Hallå hej sportlov, det är väl ändå inte att ropa hej eller?

Kram Mia

6 thoughts on “Man ska inte ropa hej…..

    • Den brukar ”laga sig själv” är en helt underbar inställning fina du……Undra om jag vågar tänka så någonsin….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *