Som om min själ har gått ifrån mig för att vara hos dig, så saknar jag dig

Sorgen har övermannat mig lite idag. Kastat sig över mig, vilket i sig kanske inte alls är så otippat egentligen. Inte för att jag ville vänta på den, men jag borde ha sett den komma. Jag vet ju såväl förnuftsmässigt som känslomässigt varför den knackar på just denna tid på året. De sista dagarna har varit lite shaky. Tusen tankar och känslor som virvlar omkring. Minnesbilder som ständigt fladdrar framför min ögonlock. Min kropp är ledsen, min själ likaså. Något fattas mig och det skapar en obalans inom mig, ändå ler jag, skrattar och lever fullt ut. Jag vaknade tyngd imorse, för vilken gång i ordningen den senaste tiden vet jag inte,  efter en natt med kastsömn. Ni vet sådär när man somnar hårt och vaknar av man kastar sig själv runt i sängen. Normalt sett sover jag alltid blickstilla. Somnar i en ställning och vaknar likadant, kanske bara något mer utknuffad på kanten av en älskad vovve. Men ändå, i samma pose. Jag verkligen ogillar snurrande kåldolmar i sängen och det kan hända att jag även känner mig nödgad att kliva upp och bädda om, sträcka lakan och fixa till. Inatt har jag haft mardrömmar de luxe och vaknade kallsvettig, fullständigt inrtrasslad bland lakan och kuddar, pyjamasbrallor och annat jox. Lätt hyperventilerande någonstans mellan dröm och verklighet. Inget angenämt! Sådär kusligt verkligt att jag inte kunde värja mig. Traumatiserad? Jag? For sure…..

2016-02-04 11.16.13

Hela dagen har burit en tunn slöja av mörker och sorg, eftertänksamhet och saknad. Förnuftsmässigt vet jag att dessa dagar är en förutsättning för att ta sig vidare här i livet. En förutsättning för bearbetning och perspektiv. Och ändå, ändå känner jag mig övermannad och sänkt på samma gång. Mitt i allt vackert som livet ger. Och ändå……

2016-01-03 16.57.13

Och ändå, ändå finns det människor jag saknar. Människor som var en viktig del av mitt liv och som har gått för att inte komma åter. När livet bjuder på berg- och dalbanefärd (och det har  ju sannerligen kategoriserat den senaste tiden) har jag en tendens att sakna dem mer än någonsin. Har det hänt att ni också dristar er till att önska: Ge mig tillbaka mitt vanliga liv? Jag vet att livet blir vad man gör det till. Att vi måste lära oss att vänskap och kärlek inte alltid kan levas fullt ut. Inte kan manifestreras. Att vi måste acceptera att människor och känslor tillhör olika faser i livet och att vi på sätt och vis färdas genom livet just genom dessa olika faser. Icke desto mindre vill jag idag kasta mig på golvet, brista ut i avgrundsgråt och verkligen vägra resa mig om du inte kommer tillbaka. Så urbota fånigt, jag veeet……

2015-10-25 10.52.05

Nä, livet blir aldrig sig likt mer. Och jag känner mig så trasig för en del av mig har alltid varit du. Du fattas mig. Du fattas oss. Jag saknar dig i varenda andetag, varje steg på vägen. Det är ofattbart svårt att acceptera att jag ska fortsätta resten av mitt liv utan dig. Idag besöker vi graven. Tänder ljus, gråter, minns och saknar. Ber om mod att glädjas åt det vi hade lyckan att få uppleva tillsammans med dig, istället för att sörja att det inte blir så mer. Ber om kraft att hitta balansen mellan att uppskatta det vi har här och nu och att bejaka att det som fanns före och det som komma skall inte blir mindre betydelsefullt för det. Ber om nåd att du alltid skall vaka över oss. Två år sedan livet snuvade oss på en älskad bror, morbror och familjemedlem. Älskade Lasse, allt vi ännu saknar, varje dag vi vaknar. Är den tid vi aldrig ska ses.

Som om min själ har gått ifrån mig för att vara hos dig, så förbannat mycket saknar jag dig….igår, idag, imorgon, för alltid! Jag älskar dig! Puss o Kram från Lillsyrran

8 thoughts on “Som om min själ har gått ifrån mig för att vara hos dig, så saknar jag dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *