#TBT Throw Back Thursday – Frisyrer…..

Eller eventuellt bristen på frisyrer skulle jag vilja säga. Rektorskan har ju aldrig varit sådär girlish och det där med handlag med medikamente för hår, locktänger, plattditon och fönborstar föddes hon tyvärr utan. Alla dessa vackra frisyrer, uppsättningar och ja, helt ärligt…själva snitsen har helt enkelt alltid varit något av ett mysterium. Allt det här kan eventuellt också vara en total överflödig information för er eftersom ni helt uppenbart vet hur jag ser ut. Och det räcker väl egentligen för att dra slutsatsen: Hopplöst fall!

002

Sedärja, 6 år gammal och av den där berömda ”koslickluggen” finns bara en liten glipa. Det kan vara en av få gånger jag (eller mor Anita) lyckats få till lugg. Annars tror jag mest att jag såg ut såhär:

2015-10-01 15.21.52

Oh holy Christ! Execeptionellt fult barn.  Och vad i herrans namn har jag fått på mig dagen till ära? Fanns det ingen hejd på galenskapen….

Imported from Pixbox

Hallå hej 80-tal! Rektorskan i S3A. Lite mer volym helt klart. Man kan säga att jag genom åren kraftigt pendlat mellan volym och mer slickat barr.

2015-10-25 09.26.37

Med stora kliv in i 90-talet, där -89 blev -90 och jag hade hög lugg. Igen!

2015-10-25 09.16.56

Som sedan blev pippi-lottor men med samma snelugg. Jag i den utsökt apelsinfärgade klänningen tillsammans med gänget på min första jobbskola.

2015-10-25 09.43.42

Sen gick jag visst in i tofseran. Många år och många hårspännen samt hårband kan jag lova. Det där var under lång tid mitt signum. Snyggt? Nja…..

2015-10-25 09.38.43

Där ja, maken och jag på millenium och älskade Kalles bröllopsdag med Malin. Frissan fixad av kompisBodil och det var där grunden till gardinfrillan lades. Tack Boddan…..för allt, ty sedan dess har jag icke kunnat kassera denna. Gardinluggen har därmed blivit mitt nya signum (typ 16 år eller nåt).

2015-10-25 10.29.29

Typ sådär. BästisMaria och jjag på kurs på grekiska Samos 2003. Inte mycket till volym där inte, hehehehe…..

2016-01-29 21.23.33

Och nu, nu ser jag ju ut såhär ju……Om tisdag väntar en mycket efterlängtad förmiddag hos bästa Helena på Carlsson´s Klipperi och Lantliv. Tvätt, slingor och så klippning. Känns lovely om ni frågar mig! Om jag kommer att göra upp med gardinluggen en gång för alla? No way…..that´s my livlina!

David Persson och Hanna Westerholm är redo att sätta sig i heta buren igen. Efter en svettig avslutning vann Svettpärlans klass 5A länsfinalen mot Fredriksbergsskolan och är vidare i Vi i femman. Nu väntar ett möte med de 24 övriga länsvinnarna.

Har precis lyssnat på när dessa två härliga elever, David och Hanna, har representerat Svettpärlans åk 5 och Blekinge  i rikskvalet i Vi i femman. Suveränt jobbat, lugna, trygga, säkra och ödmjuka hamnade de på plats 9 av 25 i kvalet – nionde bästa klass i Sverige. Smaka på det! Jag är helt galet stolt över såväl dessa två som klassen och deras fröken Linda. Grattis älskade ongar!

Nu dags att preppa lite käk. TB är hos fina flickvännen, Gabbe är sjötrött efter att ha luftat mamma i fotbollsteknikträning och sedan hejat på femmorna. Rektorskans mage är urballad efter dagens lunch på staun så det får bli rostebröd och varm saft. Maken, ja maken får left overs. Hur mycket left overs kan det finnas egentligen? Låt mig återkomma i frågan…..

Kramen till er alla

8 thoughts on “#TBT Throw Back Thursday – Frisyrer…..

 1. Ha ha ha, ja du man har gått igenom lite olika frisyrer genom åren 😉
  Måste verkligen boka tid nu… Men min frissa är föräldraledig så det tar ju liksom emot va;-)
  Ja, det har varit en händelserik dag! Å nu blir jag tyst resten av kvällen;)
  Kram kram Anna

  • Drygt det där med frissor. Min gamla flyttade ju via Dhaka, Budapest och Köpenhamn till Helsningborg. Nu har jag hittat hem till en ny. Du skulle älska henne tror jag. Finns på vägen mellan ditt och Jämjö. Kram

 2. Man får ju säga att du blir snyggare med åren 😉
  Den grönvitrandiga klänningen känner jag igen, jag hade en liknande fast i rödrutigt…vad var det med smaken på 70talet? Och den korta 80talsfrissan har jag också haft såklart.
  Tack för ett underbart inlägg, ska se om jag orkar få ihop ett likadant… Älskar ju gamla foton!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *