Solvarma minnen

Idag har den blöta, grå yllefilten lagt sig som ett tungt täcke över tillvaron, vilket för visso är mer än common sense för den här tiden på året här i den blekingska skärgården. Om jag har några problem med det? Icke ett smul, som mor Anita brukar uttrycka sig. Jag kan förlika mig med den typen av väder mellan september och maj utan problem, men gud nåde vad jag behöver sol de andra månaderna.

Gabbes kläder post egenträning. Mmmmm, en riktigt härlig utmaning att få rena. Just i detta avseende misstycker jag förstås inte om solen mot all förmodan råkar titta fram då och då även under gråfiltsperioden. Lördagens heldagsregn byttes mot en solig och ganska angenäm söndag. Sovmorgon, men vaknade rätt stukad i kroppen – ont lite här och var, olustig känsla och illamående. Bläh! Tog dock en skön söndagspromenad med finaste svärmor borta på Trumme. Och Milou, ja han älskar ju bryggspring den hunden.

Bara väldigt lite trix på hemmaplan kombinerades med en hel del soffhäng, brasmys och vila i mängder. Så himla väbehövligt helt enkelt. Jag är verkligen superduktig på att bara växla upp och fortsätta trots att kropp och själ viskar stopp. Tror kanske jag hann med en paus innan stora stoppskriket kom….

2016-02-05 21.38.14

Fredagstulpanerna, som var oroväckande slaka vid hemkomst från affären, lyckades rätta upp sig och bli superkrispiga. Normalt sett är jag ju ingen färgglad människa men rosa tulpaner är underbart tycker jag.

Avslutade söndagen med mysigt föräldrahäng medan Gabbe tränade. Tusen tack Carola och Cilla, blir alltid lika glad av att träffa er. Efter hemkomst, dusch och lite käk till Gabbe, plockade maken och jag fram varsitt glas vin, lite ost, kex och röra samt nya goda chips. Härlig smak av havssalt, lime och koriander – vuxet gott! Mums!

2016-02-05 19.03.01

Nu är måndagen genomarbetad och vi har hunnit landa i soffan. Regnet har trippelitroppat merparten av dagen och det är grått. Väldigt grått. Hoppas på en solglimt imorgon kanske…

Kram Mia

One thought on “Solvarma minnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *