Fotboll, helgjobb och ljuset

Innan man visste ordet av var det visst söndag här i Happyvardag. Vart tog helgen vägen egentligen? Ja, inte har det varit i ett tradigt vevande i kastruller eller diskbaljor, ej heller bland smutskläder och tvättmedel. Tvärtom….Vi inledde fredagen med ett livsbejakande 25-årskalas och kröp till kojs med största leendet på läpparna. Lördagsmorgonen bjöd på finbesök av farbror Kulan, som numera är bosatt i Thailand, lagom till långfrullen och sedan hade vi ju heldagscup med Gabbes fotbollslag. En lunch på Torggrillen, kioskhäng och som avslutning en pizza på lokal, vilket osökt innebär minimalt med hemmatrix. Innan vi nattade kudden igårkväll var jag och  lämnade av TB för en 5-dagars vinterutbildning i Sälen med den klass han jobbar i. Positiva härliga ongar och så tacksamma föräldrar gav mig ett minst lika stort leende vid sänggående.

Nä, inte har vi förtagit oss inte. Söndagen fick dock innebära en tempoökning av sällan skådat slag för att uppnå optimal veckorstartskänsla hos rektorskan. Vaknade tidigt, morgonmeditation i sängen och så upp och skoljobba i Lassesoffan ett par timmar. Därefter stora söndagsstädet av huset, byta lakan, ladda tvättmaskin, hänga tvätt, ladda torktumlare och så vika torr tvätt. Diska, rensa ut kylen, fara till återvinningen och så en liten sväng till lokala butiken för att skicka iväg ett paket, kompletteringshandla (bra att göra efter kylskåpsrens) och posta brev. Promenera Milou, sortera papper och checka konton samt fixa några viktiga mail och stryka. Puh! Nu är klockan 15 och jag känner att jag har varit rätt effektiv faktiskt. Helgjobb. Check!

Idag skriver vi den 31 januari 2016 och gårdagens heldagsregn har ersatts av ljuset, solen och lite fågelkvitter. Det ger hopp mina vänner. Hopp om våren, hopp om livet, hopp om energipåfyllnad. Vi är på väg på rätt håll…..Och som ni ser på bild, det krävas inte mycket för att Mr Gabbe aka Mr All in snabbt acklimatiserar sig till andra temperaturer. Dagens egenträning i trädgården bjuder på rätt avancerad teknikträning såväl med som utan M-station samt skotträning förstås. Iförd shorts, förstås. Man får liksom vara glad att han har långärmad tröja, kunde lika gärna ha varit tischa också. Med tanke på rådande underhudsfettdepåer så borde det där inte vara möjligt…..men…..

Gabbe längtar sjukt mycket efter att inomhussäsongen ska bommas igen och att den hårda försäsongsträningen på konstgräs ska ta vid. That´s my son! Rektorskan älskade den hårda vinterträningen, riktig gristräning på grus. Kyla, påbylsad, smutsigt, tungt och bökigt….Gårdagens inomhuscup var den näst sista för säsongen och det gick riktigt hyfsat för våra killar. Utan att de spelade tillnärmelsevis den fotboll de kan spela. Fantastiska fotbollstränare som plockat ut två jämnstarka lag (märktes tydligast av att ena laget åkte ut mot Jämshögt i kvarten och det andra laget mötte samma lag och åkte ut i semin. Båda lagen med två bollar om jag inte missminner mig). Riktigt bra arrangerad cup, med magiskt bra domare. Unga killar (typ 18-20årsåldern) med glimten i ögat, kärlek till såväl fotboll som sitt uppdrag och som tog varje tillfälle att tillrättavisa, förklara och visa så att grabbarna skulle göra rätt. Och det var många regler och snabbt spel som gällde så….De tom hjälpte till att knyta skor om så behövdes. Man kan ju inte annat än bli superglad av att se sådant. Härlig stämning i hallen, ingen hets men förstås en hel massa vinnarskallar, tunga förlusttårar och ilskna miner på sig själva då det missades. Det är ju så man lär sig…..inte genom att vinna allt som man ställer upp i och vara totalt överlägsna. Trots att det ibland hängde på en mycket skör tråd toppades inget av lagen en enda gång. Jag är superstolt över tränarna i RAIF06. Här både vinner och förlorar man tillsammans. Det är inget dutt och daltande, men heller inget management by fear. Det är pedagogiskt och väl genomtänkt och så pekas det med hela handen då det behövs (och det gör förstås). Att se Gabbe interagera med lagkamrater och andra betydelsefulla vuxna (läs tränare, ledare, coacher, andra föräldrar) och utvecklas genom detta är fantastiskt. Lagidrott is da shit…..

2015-09-26 14.47.41

Ja, inte är det så här varmt och ljust ännu, men vi väntar och längtar. Nu blir det lite söndagskäk och sedan fotbollsträning med laget kl 18. Föräldragruppen med tränare ska spika lite inför sommarens cupäventyr  och sedan blir det hem och njuta av nypillede reijer, surdegsbaguette, chiliaioli, ost/kex och röra samt ett glas vin innan vi anser oss färdig med helgen. Imorgon ny jobbevecka. Bring vecka 5 on….

Kram Mia

 

6 thoughts on “Fotboll, helgjobb och ljuset

  1. Huua, väl kallt i shorts va!?!
    Ibland kan jag sakna de där heldagarna/helhelgerna med fotbollscuper eller simtävlingar som startade innan solen gick upp och fortsatte tills efter solen gått ner. Långa, och ibland tunga dagar, men ack så roligt det var!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *