Sociala medier, likes och kommentarer

Goda söndagen kära vänner, hoppas ni har en härlig vilodag. Här på Näset är det isdimma, fuktig luft och det ilskna trippelitroppet från taket. Tö it is, for sure…..Inte för att jag gillar vinter och snö egentligen, men när skiten ändå har fallit ner ser jag helst att det är kallt och får ligga kvar. Det stundar dock en vecka full av plusgrader och regn så….hallå hej smustig skolentré säger jag bara. Bläh!

2016-01-22 16.31.44

Visst är det spännande med sociala medier! Jag gillar verkligen att kunna hålla kontakten med människor jag annars aldrig skulle höra av och att få glutta in lite sådär i deras livsvärld är superskoj genom bland annat FB och Instagram. Ännu bättre är det med bloggar jag följer. Somliga (läs de flesta) har jag överhuvudtaget inte träffat IRL, men det känns ändå som om man känner varandra för att man delar foton, tankar, bilder och känslor. Allt som oftast kommenterar jag det jag har läst, som en slags feedback – det behöver inte vara så att jag just precis håller med om allt, men jag skriver aldrig något negativt. Det som slår mig rätt ofta är att en del som driver de mer ”populära” bloggarna (typ kändisar eller bloggtoppar) sällan själva verkar lämna avtryck hos andra. Jag förstår förstås att de har massor av läsare, men när de sedan efterlyser fler kommentarer hos sig själva tänker jag att de kanske skulle överväga att föregå med gott exempel och faktiskt lämna ett avtryck när de kikar in hos andra (eller börja med ATT kika in hos sina läsare). Just saying….

2015-10-20 15.13.22

Moi i egen skepnad. Rektorskan bloggar ju inte i första hand för att få kommentarer (även om jag verkligen älskar när andra tar sig tiden och skriver en hälsning. Somliga utav er väldigt ofta. Tusen tack, ni vet själva vilka ni är….), utan det handlar om min oemotståndliga lust att skriva förstås. Jag mår som bäst då jag ventilerar tankar och känslor i skrift, så är det bara. Jag när inga som helst planer att skaffa sponsorer till bloggen, få gå på en massa bloggevent eller tjäna pengar på bloggen – jag vill bara klä mig i ord, so to speak!

2016-01-03 16.57.52

Men som jag har fnittrat i helgen. Det blir liksom så tydligt det där med likes och kommentarer ibland. Jag räknar varken läsare eller antal likes, men som den analytiska person jag är så kan jag inte låta bli att se mönster av vad som läses av vem, vem som kommenterar och gillar vad men framförallt vad som får en del att låta bli att kommentera och gilla. Det där gäller både mitt privata som grupper man är med i. Hihihihihi….mycket tydligt mönster som har uppenbarat sig.Maken bara rycker på axlarna när vi pratar om det och rektorskan, ja rektorskan hon fnittrar. Länge och hjärtligt!

2016-01-10 23.18.10

Söndagen har ägnats åt mycket myskostymshäng för merparten av La Familia. Rektorskan gillar ju dock att ha flyt i tillvaron och undviker gärna arbetshopar, varför söndagen blir en preppdag för kommande vecka. Inledde morgonen med långa Trummenäsrundan med Milou och sedan en skön söndagsfrulle med prat och skratt. Därefter städades huset, stryktvätten blev slät  den månatliga hemmaekonomin fixades i ett huj. Alla papper sorterades rätt och lite nya pärmar upprättades 2016 till ära. Kvarstår gör endast lite skoljobb och det får bli en historia efter söndagsmiddagen. På spisen puttrar nu såväl en Carbonara som en Bolognese och kl 16 avser vi att käka. Väldigt tidigt för att vara i Happyvardag, men med tanke på Gabbes träninsgtid (18-19.30) så har det blivit så sent om söndagarna att vi nu svänger om schemat. Gissar att jag kommer att hamna där i soffan med kvällsfika efter träningen sen. Och det kan väl vara en helt ok avslutning på en bra januarihelg, inte sant?

Kram Mia

9 thoughts on “Sociala medier, likes och kommentarer

  • Kan tro att vi rä av samma skrot och korn du och jag vännen….Oj, där uppe med? Estimerat regn hela veckan här och det. gör ingenting alls. Gabbe och hans mami längtar efter vårsäsong och fotboll på riktigt. Kram

 1. Heeeeej!
  Hemma igen och kan skriva några rader 🙂 Innan jag ska stupa i säng, för vi gick upp kl 5 imorse.. Men hemresan gick bra och snart är två maskiner tvätt av trehundrasextiotvå klara 😉
  Jag vill nog gärna utveckla min blogg, om det går. Och det ror jag att det gör om jag sätter manken till.
  Men jag älskar att läsa dina klokheter, vet ingen som är så klarsynt i text som du!
  Suss gott!
  Kram Anna

  • Hej gulle dig Anna och så skönt att inte ha er på vägarna. Jag tror säkert att du kan utveckla din blogg och du kommer att lyckas – den personen är du sannerligen. Jag kommer att läsa och tänka att jag följt dig lääänge. Somliga säger att jag ordbajsar i Happyvardag men det bekommer mig inte så mycket. Jag tycker att jag har massor av klokskap till världen….hehehehe, men dte är inte så lättsamt och lättsmält precis. Tusen tack för dina fina ord….Hörs imon….Kram Mia

 2. Hej! Hittade hit via din kommentar hos Jeanette (Marskulla)!
  Jag hade gärna levt på att skriva – inte nödvändigtvis på mina bloggar – men då hade jag helst sluppit röda mattan. Går kanske inte riktigt hand i hand…..
  Jag tittar hit igen när jag har mer tid!
  Önskar dig en härlig start på den nya veckan!
  Kram

  • Åh vad härligt med en själsfrände osm älskar att skriva. Varmt välkommen hit och gärna tillbaka. Jag kikar in hos dig om en stund. Kram

 3. Såklart gillar jag också att titta in hos dig! Tyvärr hinner jag inte uppdatera mig varje dag utan det blir några inlägg i taget. Men bättre det än inte alls.
  Jag gillar också sociala medier och att hålla kontakt med folk o se vad de hittar på. Kör med fb, insta, snapchat och bloggar emellanåt. Men jag skulle aldrig ens fundera på att blogga för pengar (i så fall får man nog vara lite mer engagerad och hitta sin nisch). Jag gillar de sociala kontakter man har fått via bloggen, det känns som man har fler väninnor på nätet att socialisera med och det är absolut inte fel!
  Stor kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *