Underskatta aldrig kraften i påfyllnadsvariabler

Var och en är ansvarig för sin egen lycka och sitt eget välmående, något man måste ta på fullaste allvar. Det är ju naturligtvis självklart att många yttre variabler kan påverka vårt mående på många sätt, men vad du reagerar på och hur sitter bara mellan öronen på dig själv. Livet handlar inte om att omge sig med människor som ska göra dig lycklig, utan om att själv lära sig att hantera hela sin känslopalett kopplat till olika personer, i olika sitautioner genom livets olika skeenden. Visst underlättar der om man gör sig av med energitjuvar och ersätter dem med människor som fyller på en, det behöver man ju knappast vara raketforskare för att komma på…..men….Att veta exakt vad och vem som fyller på en är inte heller alltid den lättaste slutsatsen att ta sig fram till.

2016-01-16 09.55.44

Skönaste och tröttaste fredagskvällen här på Näset spenderades i soffan och följdes upp med en supernice sovmorgon denna lördag. Vaknade till en frostbiten tillvaro på minus 13 grader. Hua….På med rikligt med kläder och så knatade Milou och jag iväg över ängarna och tog vägen runt hav och vik, genom lite skog och så hem en timme senare. Långfrulle med maken ackompanjerade av brasans sprakande och så lite morgonblaskläsning. Påfyllnadsstart for sure….

2016-01-16 11.29.33

Medan maken for på kompletteringshandling passade jag på med påfyllnadsaktivitet de luxe, nämligen storstäda huset. Oh my, oh my, oh my….som jag älskar det där. Ett rum i taget, våtdammtorka med bästa doftrengöringen, bädda rent, rista mattor, dammsuga med min uppgraderade älskling 2.0 och så våttorka golven. Och så kanske lite omflytt av prylar, men bara liiite. Lite tvätt sådär i periferin och så lite piff med dukning.

2016-01-16 15.35.25

Nu preppas det här för kvällens middagssittning då finaste Spanienvännerna kommer på besök (d ebor delar av året på Näset och delar i Spanien). Det cognacsdoftande räksoppan sprider en ljuvlig doft, likväl som den mustiga rödvinssåsen. Ikväll bjuder maken, aka Le Chef, på bubbel och tilltugg, räksoppa med ciabatta, ugnsbakad Hälleflundra med presspotatis och rödvinssås samt krispiga primörer och förstås lite goda viner. Rektorskan har bakat en smulpaj de luxe (färska hallon, mandelmassa och krossad Fazer Blå) och till den blir det vanlijsås förstås. Godisskålen, en drink och så lite skojiga spel…..Jag tror vi ska bli både mätta ikväll och påfyllda ikväll också. Bordet är dukat med min vackra Karlskronaservis i vitt/grått och silver samt en skir glasservis från makens bonusfarmor. Älskar verkligen gammeldags porslin och glas ……

Hoppas ni har en Fab lördag raringar! Kram Mia

 

12 thoughts on “Underskatta aldrig kraften i påfyllnadsvariabler

  1. Middagen ni ska äta låter otroligt god. Ha en trevlig kväll. Jag har tvättstugan så går ner i källaren emellan åt. Har mkt tvätt men fördelen är att om några timmar är all tvättar ren.å klart att lägga in i skåpen. men har köpt räkor mm så det ska bli räkmacka med massor av räkor. Mums. Kram Gunsan

    • Åh tack söta du, den smakade mumma. Verkligen! Nu är jag mätt och trött och påfylld. Hoppas räkorna smakade fint. Kram

  2. Smaskig måltid! Om du tycker det är så kul att storstäda är du välkommen hit 😉 Ja, det är du klart ändå om ni har vägarna förbi!

  3. Fazer Blå är en favorit och den här veckan kostade en kaka 10 kr i vår ICA, lycka tillsammans med vackra tulpaner.
    Kram Monika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *