#Birthdayuppåttjack

Vilken (nästintill helt) fantastisk helg vi har haft här i Happyvardag! Vi inledde med en skön fredagskväll med gott käk och ett hård match ”På Spåret”, vilket följdes upp av lördagssovmorgon. Förvisso skulle just denna dag ägnas åt kalasförberedelser och kalas, men jag gillar verkligen sådana grejor. Särskilt gillar jag sådant när det är välplanerat, vältajmat och flyt ingår som en självklar ingrediens. Och se, i lugn  och ro har inköp skötts den senaste veckan, planeringen gjorts utifrån tilldelad tid och tillräckliga resurser och de små stegen tagits i perfekt tajming. Förvånad någon?

2016-01-09 15.44.26

Bra flyt genom dagen med städ, plock, förberedelser och annat härligt och klockan 16 började alla eminenta gäster dyka upp här. Huvudpersonen för dagen (som egentligen har sin bemärkelsedag idag söndag 10 januari) var förstås vår förstfödde underbaring till son.

It´s your Birthday, Tor Bark! För 20 år sedan ramlade du in i pappas (Mats Bark) och mitt liv och evig kärlek uppstod. Ditt mod, din livsinställning, din uttrycksfullhet och framförallt din förmåga att fokusera och inse att hard work and dedication är vägen, sanning och livet är otroligt imponerande. Time flies älskade onge. Grattis i lass och glöm aldrig att vi älskar dig ända till stjärnorna och tillbaka!

Vi fick en suverän eftermiddag/kväll tillsammans här i den blekingska skärgården. Vi bjöd på drink med snacks, het Gulaschsoppa med en klick sval creme fraiche och lite persiljeströ, nybakat bröd, ost, italienska delis, röror och kex och till sist en dessertbuffe med kakor, tårta, godis och glass. Öl och vin och läsk och vatten och drinkar och kaffe och avec – for sure hela programmet.

2016-01-09 17.45.36

Huset fylldes av varma härliga människor som kom för att hylla vår son, det där värmer alltid hjärtat big time. En salig röra av släkt och vänner, precis så som det ska vara när det är som bäst. Vi åt och drack, pratade och skrattade, kollade fotboll, spexade och skapade värdefulla minnen. TB blev ordentligt hyllad sin vana trogen.

2016-01-09 16.53.38

När klockan passerat kväll började det lugna sig i huset och man skulle kunna förledas att tro att rektorskan i kölvattnet av sin flunsaperiod skulle rasat ihop vid de laget, men icke…..Underskatta aldrig vad en kur högdoscortison gör för vakenheten! Det var bara att växla upp, plocka och dona, duka av och diska, städa undan skräp och plocka ihop extramöbler, innan vi sa god natt här i huset. Och åtminstone Gabbe somnade omedelbart. Vi andra hade lite blandad form av vakenhet, där rektorskan toppade sällskapet genom att få ha kvalitativ lästund i Lassesoffan i takt med att nattens timmar fortskred. Framåt 02.30 ringde Allra Käresta Syster och meddelade att finaste mor Anita blivit dålig hemma och att hon var på väg i ambulans till akuten. Svida om från pyjamas och så in till sjukan. Här blev vi kvar till straxt efter 06, då de bestämde sig för att lägga in mor på Thorax. Fantastiska änglar till usk, ssjk (ev av mina allra första elever, finaste Malin) och läkare mötte vi, likväl som ambulanspersonal. Lugna, trygga, inlyssnande och så kärleksfulla – ja, jag var alldeles varm om hjärtat igen. Stackars syster Yster klippte betänkligt med ögonlocken, jag menar…hon hade ju inte dopa sig. Själv hade jag uppspärrade diton.

2016-01-09 18.19.29

Söndagen innebar sedan frulle på sängen åt vår fine TB och hans Amanda, lite golvstäd och undankörning av skräp, lunch och lightpromenad med liten vovve och så handla kvällsmat och leverera lite gotte till lille papsen som är kvar på hemmaplan. Lilla mamsen är något bättre och vi hoppas på hemgång imorgon för henne. Det är sannerligen inte lätt att bli gammal och sjuk på det – inte vill hon heller vara till besvär för oss barn. Papsen fick lite grillade revben, en nybakad baguette och så en starköl, fick prata av sig, kramas och gråta en skvätt och så mysas ner framför tv:n.

2016-01-09 16.01.43

Och därmed är snart en väldigt kärleksfull och härlig helg, bortsett från sjukfadäsen för lilla mamsen då, snart till ända. Jag känner mig så enormt välsignad med så många betydelsefulla andra runtikring mig, på olika sätt och i  olika omfång. Ibland blir det sådär extra tydligt på något sätt…..Vilka som verkligen bryr sig och älskar, vilka som finns där när man som mest behöver, vilka som fyller på istället för att dränera. Vakenhetscirkusen är nu uppe i 37h utan sömn för rektorskan. Håller tummarna för lite sömnrus från John Blund ikväll, annars lär jag väl vara som radiostyrd lagom till 08.00.  Imorgon väntar en ny jobbevecka och jag längtar. Jag är nog fasen ledighetsallergisk trots allt….

2016-01-09 18.29.35

Tack för att ni finns, ni vet exakt vilka ni är. Låt oss i samlad skara ta oss an livet med ödmjukhet som dygd. Kram Mia

 

6 thoughts on “#Birthdayuppåttjack

 1. Grattis till fina sonen!!
  Oh yes, jag vet vad högdos cortison kan göra med en.. 100mg om dan ett tag gjorde att jag kände mig koko till slut. Men nog fick man saker gjorda!!
  Ta det lugnt är rådet mitt.. O vila när du kan.
  Min Fialotta är inte pigg än.. Hon kräktes när hon kom hem till mormor o morfar igår :( ville att mamma skulle komma. Vågade inte ge mig iväg på kvällen i mörker o slask tyvärr.. Så det kan mycket väl vara så att min lilla svarta rullar de 15 milen söderöver idag…
  Ta hand on dig!
  Kramar Anna

  • Nämen stackars liten. Hoppas innerligt att hon mår bättre idag. Ja, imorgon är det dags för ny dos, dock under nertrappning nu så…..Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *