Nyårssanering

Med skutt och hopp och kliv in i ett helt nytt kalenderår. 2016. Visst är det en häftig känsla! Ett helt nytt och orört år ligger där framför oss. Det bara väntar på att vi ska ta klivet, bli aktivt deltagande och inte nöja oss med att bara vara sysselsatta. Förvisso kan man ju förnimma den känslan också inför varje ny dag, nya möjligheter liksom. Det är så mycket som styrs av vilka tankar vi tänker, vilka tankar vi väljer att tänka. Att välja glädje är en fråga om inställning, en slags livsstil. Och ja, ibland är det så förbaskat svårt, jag vet. Men jag brukar tänka att de där svårflörtade dagarna, då tankarna gärna går i moll istället för dur, liksom är en förutsättning för alla de andra där man väljer glädje. Typ undantagen som bekräftar regeln. Som vi alla vet är ju perspektiv så enormt värdefulla.

2016-01-01 00.00.48

Vilket perspektiv har ni idag raringar? Denna 1/1-2016 vaknar vi upp helt feberfria. Alla tre. För första gången på en vecka. Det måste firas. Däremot har hostan from hell antagit en tillsvidareprenumeration känns det som. Inatt fann jag mig nödgad att sova (läs slumra) sittandes i Lassesoffan, medan grabbarna i familjen sov sött. Jag är väldigt glad för deras skull, inte alls bitter…..

Nåväl, dagen har ägnats åt sanering. Inte för att vi hade något våldsamt party här inatt, men somliga raketrester behövde samlas ihop ute på gatan och lite skräp köras till containern. Här inne valde vi att sanera sovrummet efter en veckas feber och flunsan. Storrengöring som i byta lakan, skaka sängkläder, vädra, våttorka golv, dammsuga, dammtorka och så bädda rent. Nu måste väl alla skitbacillusker vara borta, gone, väck….

2015-12-30 19.32.20

En kasse ljus från onsdagens Ikeabesök sprider nu en osedvanligt underbar doft här i huset. Mina favvisar vanilj och smultron – mums! Somliga är utposterade på väl genomtänkta platser i huset och resten ligger på vänt. Nu har stora omflyttningsscenariot börjat gro i skallen och jag vandrar mellan olika ytor för att hitta de optimala platserna till mina icke-julprylar. Så spännande som det som mest kan bli en nyårsdag i sjukstugan på Näset…..

God fortsättning vänner, kram Mia

10 thoughts on “Nyårssanering

  1. God fortsättning finaste Mia!!
    Jag ser verkligen fram emot nytt år, kanske lite som en nystart i livet, älskar känslan av en ny almanacka, tänker börja skriva dagbok igen (skriver några ord dagligen i sån där 5/10-årsdagbok men tog ett uppehåll under 2015 då jag inte orkade, men saknar det så 2016 blir det igen!).
    Kram J

    • Det har jag också gjort förut, men inte det sneaste året. kanske dags för mig med att börja. Håller tummarna för ett finfint 2016 raring….Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *