Att ta sig bättre ut idag än igår

Ja, det är svårt att ge ett sämre sken i alla fall, det är då rakt ett som är säkert. Gårkvällen bjöd på hysterisk huvudvärk, hosta from hell, ont i nacke (och hela kroppen) samt illamående. Den lite lätt neurotiska rektorskan inbillade sig plötsligen att hon fått en släng av bakteriell och mycket smittsam hjärnhinneinflammation…..det är tur att man har begåvats med en storasyster med allsköns tålamod. Lite byte av medikament och vips vaknade jag betydligt piggare denna tisdag. Puh!

2015-12-29 14.55.03

En förmiddag full av innemys i soffan och så i lite sakta mak bädda sängar, plocka undan kläder, rasta snabeldraken och hämta tidning i brevlådan. Lite välförtjänt vila på det och sedan drog jag upp till Carlsson´s Lantliv för att få ordning på kalufsen. Tvätt av liten skalle (eller håret på den då) och så huvudmassage, klippning, styling, massa prat och skratt i hennes utsökta miljö. Det är enormt avkopplande att komma dit…..

2015-12-29 16.08.01Så här fin blev rektorskan! Ja, eller ni kanske inte alls tycker att hon är speciellt fin men själv tycker hon det. Hahahahaha….Betydligt mer fluff/volym i håret=supernöjd! Det allra bästa är nog sköna Helenas fantastiska approach till att ge konkreta tips på hur man gör (bra för en rektorska med noll koll och tummen mitt i handen), vilka hjälpmedel som är att föredra och vilka produkter som passar till vad – allt utan att vara översäljande ett dugg. Vilken toppentjej hon är alltså…..

2015-12-29 15.42.21

Stannade till i lokala butiken på hemvägen för lite matshopping inför nyåret, resten får vi ta på torsdag (imorgon är vi nämligen soccer parents). Den här vackra synen mötte mig på vår väg, straxt nedanför vårt hus – ljuvliga färgkontraster naturligtvis bättre IRL än detta foto. Väl hemma möttes jag av sprakande brasa, nypromenerad vovve (tusen tack bästaste svärmor), varm choklad med varma kanelbullar (tusen tack bäste maken) och så ett hem upptänt med mysbelsyning och levande ljuskällor. Wow! Dessutom en skönt samtal från en uteservering i Spanien, 20 grader och sol – han har det fint store sonen = varmt i mammahjärtat! Nu ska här snart preppas lite kalkongryta med varma grönsaker och potatismos, sprödbakad fisk till Gabbe. Dags att svepa i sig lite medicin och orka en stund till, sedan tar vi kväll i soffa och säng. Såväl en bra serie på Viaplay som en härlig bok och några glossiga Magasin. Tänk vad skönt det är när livet börjar återvända så smått efter feberrusk och värk…..

Kramen Mia

 

8 thoughts on “Att ta sig bättre ut idag än igår

  1. Håret ser superfint ut, visst är det kortare än sist? Jag finular på att korta mitt betydligt, det har tagit så mycket stryk av senaste årets blekningar…
    Och du ser förbaskat fräsch ut för att vara sjuk!! Skönt att du mår bättre.
    Kram fina // J

  2. Mycket klädsamt Mia. Fluffigt kortare hår ger mjukhet till ansiktet, stramt runt huvudet gör att man ser mycket tröttare ut enligt mig.
    Skönt att du orkar vara fotbollsmorsa igen, hoppas på justa domare.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *