A Boxing Day filled with soccer anyway…..

Den härligaste av julens alla dagar enligt Gabbe, om man bortser från själva julklappsutdelningen på julafton då. En annandag som en och annan styr kosan mot stad och shopingcenter för att fynda på rean, då är vi många andra som istället styr kosan till diverse olika idrottsinrättningar runt om i världen för att njuta av det vi älskar allra mest.  I familjen Happyvardags fall är det förstås fotboll som gäller. TB är ju som bekant korsbandsskadad i höger knä och rehabar fortfarande, varför han missar KM inomhus, men en hostande Gabbe skall spela Lyckå Cup P9. Och äntligen, äntligen är de stora nog att slippa det mördande morgonpasset. Tack för det……

2015-10-19 17.30.34

Inte riktigt i denna utstyrsel idag, men väl den blekingska blåvita. Julklappsryggan, mössan och nya matchshortsen får åka på idag, medan de nya och väldigt matchande nya Messidojjorna får vänta till bättre underlag.

Pay off i arbete med att färgkoordinera Gabbe. Killen som föddes som Mr Färgfest har fattat grejen (jepp, vi framhåller färgkoordination extremt mycket i familjen Happyvardag) och har flera olika uppsättningar tränings/matchkläder som han matchar med olika par skor. Jajamensan,  minst 3 par fotbollsdojjor i samma storlek. Alltid! That´s my son……

Sovmorgon, morgonpromenad och långfrulle. Trix med hemmaekonomin och sortering av papper – verkligen älskar när det där är gjort varje månad. Lite tvätt, lite strykning, lite iordningplock här och så lunch fick inleda dagen. Varm påklädsel inför mååånga timmar i Östersjöhallen gemenskap and off we went……

2015-09-26 14.47.41

Och mååååga timmar blev det kl 14.15 till 22.20. Wiehoo! Riktigt så glada killar som på bild hade vi inte heller,  men när allt lagt sig imorgon så…..De åkte ut i semifinalen efter en 3-2 förlust (där Gabbe gjorde båda målen. Det andra efter att ha blivit fälld och dunkat bakhuvudet i golvet, gråtandes men med en mami och papi som beordrade honom att resa sig upp och bomba in den. Jepp han är lydig ibland….) och det var både ilska efter, vad de ansåg, lite tvivelaktiga domslut och så stora tunga tårar förstås. En förlust är aldrig härlig någonstans, men man lär sig viktiga saker., det är soccermum här den första att predika. Men jag tycker att det är lite synd att man väljer att använda junisarna, som ska tränas till domare, i viktiga slutspelsmatcher. Det blev snabbt väldigt ruffigt på plan, från båda lagens sidor, och det ena ger gärna det andra. Gabbe hemföll inte åt fula trix (då hade jag blivit förbannad på riktigt), men blev ju rätt rejält attackerad flera gånger. Inte ok någonstans faktiskt. Särskilt inte när det sitter en vuxen välutbildad domare vid sidan om planen. Men men……jag tror ändå icke att Raif06 vunnit.  De andra laget, Saxemara,  var bra och deras finalmotståndare, Olympic från Helsingborg, riktigt bra så…..Jag gillar bara inte när man inlåter de spelare som är  i sina  mest lärorika år att få ta till ruff och fula knep utan att det stävjs – jag gillar inte de signalerna alls faktiskt. Se till att en junis alltid dömer tillsammans med en etablerad vuxen och et voíla – det blir en lärosituation och en bra upplevelse för de många aktörerna. Amen!

2015-11-28 21.35.32

I takt med att tiden gick där inne i halllen kände jag lite ovälkomna signaler komma krypande. Ont i nacke och bröstrygg har jag haft några dagar, men plötsligt sköljde illamåendet över mig, frossan ömsom ansatte mig och ömsom var jag blossande röd om kinderna. Tillsammans med ett dunkande skallbebank så hade jag rätt lätt att hålla mig för skratt kan jag meddela. Hallå hej, influensa…..du är då rakt inte välkommen alls!

Så nu kryper kärringen ner i bädden, fluffar kudden och tar med en dricka och en spypåse. Tor och  Amanda kollar film,  Gabbe är nyduschad och nästintill utslagen och maken har nattpasset med att väcka till Gabbe och kolla medvetandegrad efter hans fall med huvudet i golvet. Simsalabim, imorgon vaknar jag pigg och fräsch utan influensasymptom. Allt är väl bara en fråga om inställning, eller hur?

Puss på er från rektorskan

 

 

6 thoughts on “A Boxing Day filled with soccer anyway…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *