Lite rassel och lite pling……

Vilken raktestart det blev på detta jullov! Vad hände med det där lugna mysiga, i slowmotion som jag så tydligt visualiserat? Förvisso tänkte jag mig stora julstädet som igår lördag, men kanske inte direkt det stora julstädet som det blev. Eller julstäd och julstäd….Gabbe hade tydligen närt vissa planer på att möblera om sitt rum samt rensa bort en massa saker och han tyckte att en lördag före jul vore som klippt och skuren för just detta uppdrag. Att på en millisekund fatta ett vuxet och begåvat beslut med tillhörande motivering blev helt klart övermäktigt för en übertrött rektorska, varför hon nöjde sig med ett enkelt: Ja! Döm om min egen förvåning då ordet bara letade sig genom strupen och som i slow  motion med röstförvrängning ljöd sådär utdraget. Eller också var det bara i mitt huvud som det lät så…..Beredd att tro det mesta om mig själv i dessa dagar nämligen.

2015-12-19 12.31.12

Holy Christ vad saker det skulle visa sig finnas i Gabbes rum. Men det gäller att smida medan järnet är varmt so to speak och Gabbe var så motiverad att rensa ut och fixa. En hel dag tog det  och jag hann misströsta både en och tre och många gånger kan jag meddela. Vi gick från halvkaos via helkaos till halvordning innan vi höll lördagskväll. Och Gabbes rum gick från ett barnrum till ett killdito. Förvisso var hans tanke att fixa till en Youtubeverkstad, men eftersom han varken har mikrofon eller kamera ännu så bestämde han sig för att vänta med just den verkstaden till han är 14. En få tacke…..

Ja, det blev stora utrenset och nu har vi gjort små kit av allt som är helt och ordentligt och säljer nu. Så många minnen med många av leksakerna och jag hoppas verkligen att andra nu ska älska dem lika mycket som vi har gjort. Flera kit är redan sålda, somliga väntar på att hitta hem. Detta gick i ett nafs exempelvis…..Känslan av att allt rassel och allt pling är borta ur Gabbes värld är…hrm…..härligt märklig! Han är stor nu vår lillonge.

Lite fina utklädninsggrejor lagom till julklappen? Gabbe är sjukt nöjd och han somnade med ett leende på läpparna. Jag kan väl inte säga att jag log sådär ihärdigt, men nöjd det var jag i alla fall. Söndagen blev ny tänkt dag för stora julstädet, men det skulle visa sig vara svårt att få till städningen denna jul. Helt uppenbart! Morgonpromenad, slänga skräp i container (och upptäckte då att bil 2/3 gått sönder och var obrukbar. Grrrrr….Har jag sagt att jag hatar bilar?????)  och så hem. Blixtutryckning till lilla mor och far för hjälp och lite handling för att komma hem kl 15.20. Kul att sätta igång julstädet medan mörkret faller…..Nåja, jag hade inget val. Så nu har det fejats här från topp till tå och tillsammans med allt bärande igår så protesterar nu kroppen högvilt …..

Tror jag ska krypa ner i ett hett bad med många bubblor och bara tänka att jag inte ska ha klockan på alarm imorgon. Eller jo….det måste jag ju. Bilh-vetet som havererade idag ska ju in till verkstaden. Wish me luck!

Kram Mia

 

6 thoughts on “Lite rassel och lite pling……

 1. Ja ibland blir det lite mer än man kanske tänkt sig..!
  Men ack så skönt när det är gjort och jag misstänker att du har en väldigt nöjd kille där hemma 🙂
  Jösses, idag går ögonen i kors, knappt sovit en blund inatt… Två dagar till sen minsann vankas ledigt… Gäller bara attt klara sig igenom dess två dagarna nu..
  Ha en fin måndag o hoppas du får gjort det du önskar:)
  Kram Anna

 2. Det där med att rensa rum känner jag igen, med den skillnaden att när våra rensar hamnar allt som blir över i allrummet utanför deras rum…. Dom verkar tro att det är nån slags soptipp där 😉 Så skönt när de flyttar hemifrån och tar med sig soptippen dit!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *