Onsdagsglutten – Tegelhus förstås

Jag har alltid haft en galen längtan efter ett tegelhus. I rätt sorts tegel alltså. Vackra ting ligger mig varmt om hjärtat och irriterande nog för somliga fastnar jag gärna i utseendet av ett hus, en bil, en plats….ja, name it. Vi är i Skåne igen. Förstås! I Malmö för  att vara lite mer precis och i området Mellanheden, Trollenäsgatan för att vara exakt. Bilderna är hämtade från mäklare Bjurfors. Håll till godo….

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

Precis det teglet menar jag, varken mörkare och absolut inte ljusare. Helt uppenbart verkar jag ju dessutom vara svag för järngrindar har jag märkt. Den här typen av gammeldags lummig trädgård gillar jag också skarpt.

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

Och där man utifrån lätt förleds att tro att det är det något gammaldags som ska dominera här inne, så blir man från insidan djupt överraskad. Spännande planlösning och häftiga detaljer. Det gillar vi…..

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

En salig blandning av gammalt och nytt. Kolla in de dörrarna och minsann, skymtar man inte skjutdörrsparti til vänster? Även det något av en het dröm hso rektorskan.

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

Vilket helt ljuvligt skjutdörrsparti här då? En varm sommarkvällning, öppna dörrar och gränsen mellan ute och inne som suddas ut. Kliar i fingrarna på mig att få inreda även uteplatsen på ett mysigt sätt.

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

Snygga entrén/hallen med en snygg trappa. Förvånar mig bara något över ”lapptäckestekniken” på golven, något jag skulle ha mycket svårt att gilla. Jag vill ha enhetlighet för att skapa lugn och harmoni. Ett mörkt hade varit en perfekt kontrast till allt vitt i huset och dessutom hade jag gärna målat trappstegen i svart.

Exteriörbild. Trollenäsgatan 7 - Bjurfors

Åh, snyggt! Balkongen älskar jag, det toppiga i husets karaktär likaså. Flera nivåskillnader i huset ger liv och och trädgården ser definitivt ut att kunna husera såväl ett fotbollsmål som en M-station. Nice! Ja, då är vi väl i hamn då so to speak…..

Här ligger vår älskade lille Milou, nyklippt i sin julkostym. Uttrycket ”fryser som en hund” har nu fått ett ansikte kan jag meddela. Stackaren! Inatt har han legat som limmad intill mig under täcket. Dock vaknade vi imorse av att ljusen glimmade i mörkret och brasan sprakade skönt –  en värkansatt make hade inte kunnat sova och överraskade oss. Så mysigt att tassa upp och sätta sig framför brasan lagom till frullen. Isigt kallt utanför dörren och resan till skolan blev  därmed en hal historia. Don´t like at all!

Jobbedagen har ägnats åt avstämningssamtal på lite bred front, skrivjobb, handling inför julfikan för personalen imorgon och så lite sortering. Kl 12.30 satt jag i tandläkarstolen och ni som följt mig genom åren vet vilket helvete jag levde med i nästan 1 1/2 år innan vi fick bukt med smärta och bekymmer. Av den anledningen går jag på kontroll 4ggr/år och det känns som en toppeninvestering. Alldeles särskilt då jag idag (för en gångs skull) kunde knalla ut därifrån utan behov av åtgärder. Whoop, whoop…..

Nu har vi landat hemma och jag har en hel del skriverijobb att ägna sen eftermiddag coh kväll åt (kanske även natt om jag har riktig tur). Först lite soffhäng bara för att samla ny kraft….

Kram Mia

 

 

2 thoughts on “Onsdagsglutten – Tegelhus förstås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *