Att samla på ”Happy Moments”

Det borde vi alla göra. Ofta. Samla in, spara, konservera . Känslan, doften, smaken, beröringen. Minnen. Oskattbara källor till välmående genom att återuppleva just doften, smaken, känslan, beröringen. Om och om igen. Det är så lätt att förledas tro att det ska komma nya chanser, att ta allt det ljusa, vackra, bra och härliga för givet. När det ofattbart sorgliga, hemskt traumatiska händer lär vi oss en annan livsapproach – att leva nära våra känslor, bejaka dem och leva ut dem, att leva varje minut. Vi lär oss att inte ta någonting för givet, att älska innerligt och att ingenting vara för evigt. Framförallt lär vi oss att ha överseende med trivialiteter, att inse skillnaden mellan nödvändigt och önskvärt samt att samla på just Happy Moments.

2015-10-25 10.52.05

Alla foton är just oskattbara minnen som finns med oss. Här har vi vår fine Lasse tillsammans med en liten Gabbe. Så fina de är! Jag tar ofta fram våra foton och så tittar vi tillsammans, återupplever, pratar, skrattar, minns, gråter och saknar. Effekten av att Lasse lämnade oss under så traumatiska och dramatiska former har blivit att vi upplever allt så extra starkt – precis alla våra känslor är så förstärkta. När jag idag öppnade mailboxen och fann nedanstående mail blev jag inte helt otippat extremt tacksam…..

” Tack för din information!

Något förtydligande behövdes inte, vi har fullt förtroende till att era beslut leder till ytterligare förbättring av verksamheten.
Tack för ditt underbara jobb, rektor Mia, och dina fantastiska medarbetare.”

Mvh  X och X

Och detta likaså…..

” ÄLSKAR ER!
Klokt, genomtänkt och ”redit”
Har jag sagt att jag är så otroligt tacksam för den skoltillhörighet mina barn har!?
Kram på er!”

 

Igår hade vi en hel hög Happy Moments då klass 3 på Svettpärlan spelade upp en härlig teater. Varje år har fröken Anna (och fröken Mia F innan) sett till att ge dem möjlighet att utvecklas genom drama och vad häftigt att se dem stå där framme igår. Stolta, starka och rakryggade  individer som med tydlig artikulation och klar röst delgav sina repliker. Fantastiskt!

Fröken Anna och hennes adepter. Jag berömde dem förstås på plats och skrev sedan till gruppen och berömde såväl ongarna som fröken Anna som ser till att hjälpa dem att flytta sina gränser. Jag minns hur jag var livrädd för framträdande av alla de slag, inte minst muntliga sådana, under min skoltid och här tränas det där bort som det mest självklara av allt. Jag är mycket stolt över dem alla….

Gabbe längst till vänster som Månbarn tillsammans med kompisMelker intill. Godingar! Med medicin i kroppen fixade han det Gabbe, sedan blev det ju en natt på sofflocket för hostkungen och mig. Puh! In till skolan idag ty han har ju ingen feber, men nu har vi ramlat ihop i varsin hög framför brasan.  Tur att vi har massor att vara såväl glada som tacksamma över.

Kram Mia

4 thoughts on “Att samla på ”Happy Moments”

  1. Vilket härligt foto på brorsan och sonen <3

    Det där med att få lyssna på någon som är med och hjälper "på plats" hos de som har det svårt är så inspirerande. Flera gånger har jag fått höra om läkare och sjuksköterskor som jobbar på plats, t ex Operation Smile. Fascinerande, jag skulle gärna vilja jobba så men är nog för feg…

    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *