Onsdagsglutten – Bellevue Sjösida

Denna vecka har jag hittat två riktigt läckra objekt i…ja just det….Skåneland förstås. Jag tar med er till Bellevue Sjösida och ett verkligt favvohus för rektorskan. Många är de variabler som ligger helt i min smak. Stig på, helt enkelt….

Välkommen till Cementgatan 41

Grinden=så smakfull entré. Slammat hus= me like! Och så en stenläggning som inte är sprillans ny, men som är precis sådär rätt finish liksom.

Blick mot matrum och vardagsrum

Vitt kök känns nästan som en raritet 2015, men jag tycker ju att det är så himla fräscht. Alldeles särskilt ihop med de svarta bänkskivorna. Och så de stora plattorna på golvet. Koskinnet hade jag förstås valt i annan färg dock…..

Vackra spegelskjutdörrar

Kakelugn är så vackert. Här hemma i HappyVardag kör vi ju braskaminer, ty det matchar huset bättre men eldningsmöjligheter är a och o för oss. Vackert trägolv och sen en vit fräsch trappa till ovanvåningen. För att inte tala om de vackra spegelskjutdörrarna. Ohlala…

Sovrum 2 med utgång till balkongen

Älsk på denna bilden. Trägolv och vackraste fönstret och så altandörrar och en skön balkong vid sovrummet…… Det kan inte bli mer rätt på något sätt…..Tänk en ljum sommarkväll, med fladdrande skira gardiner och en frisk fläkt genom rummet….

Trevliga detaljer

Inredd vind och jag vet exakt vem som skulle vilja ha sitt lilla krypin där uppe….

Biorum i källaren

Och i motsatt läge (källaren) hade jag definitivt hittat såväl make som stor son.

Fantastisk villa från tidigt 1900-tal

Vilken härlig plats va? Stilfulla trappor för myshäng (rektorskan älskar att sitta i trappor….) och infälld belysning samt en lummig trädgård. Alla rätt! Vi tar det….. (alla bilder från HusmanHagberg)

Sliten kille 2.0. Fölkylningsastman har slagit till med full kraft och inatt vaknade han 00.30. Jag har sällan hört något hosta och hulka och flämta som Gabbe inatt. Puh, vilken pärs. Vi flyttade upp i soffan förstås och när klockan slog 04.30 somnade han äntligen. Av utmattning. Att det blev en vabbdag för mami var inte så svårt att klura ut va? Gabbe vaknade till mellan halv nio och halv tio för medicinering och sedan däckade han igen. 14.15 fick vi äntligen liv i honom. Blek som ett lakan, slak som en trashank och så hostar han som besatt. Stackars vår lillonge……

Maken är hemkommen, matleveransen till paranteserna fixad  och huset upptänt med vacker punktbelysning och en massa ljus. I brasorna sprakar det hemtrevligt och i ugnen grillas salviakycklingsklubbor. TB väntas hem vid 16.30 och rektorskan har personalmöte ikväll. Gör inte direkt vågen över att lämna mina pojkar men, men…..

Kram Mia

 

2 thoughts on “Onsdagsglutten – Bellevue Sjösida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *