Thank God it´s Friday

For real! Somliga fredagar är sannerligen mer efterlängtade än andra, vilket jag nog sa redan förra fredagen och denna är inget undantag. Det har funnits dagar denna vecka då jag har misströstat om fredagens ankomst och även om dagarna trots allt snurrar på i en skruvad fart, så känns det som om ledigheten inte kan komma fort nog. Märklig ekvation att få ihop den där, men så kan jag ju knappast titulera mig matematiker heller. Veckan har varit…hrm….hysterisk bitvis. Hej arbetshopar! är så här års ett känt faktum för oss i skolans värld, men ibland lyckas livet se till att man är fullbelamrad med besked. Förutom sedvanliga arbetsuppgifter och ansvar så har veckan bjudit på två sena eftermiddagsmöten, en kvällstid för magnetröntgen, matleverans 5 dagar till paranteserna, Gabbes läxor, hans kompislek och så lite andra aktiviteter samt förstås allt annat vanligt hederligt hem- och hushållsarbete. Puh! Och så en liten (?) vattenläcka i skyddsrummet på jobbet, vilken föranledde att rektorska och administrativ chef idag har baxat grejor i vänstervarv till containern. Lägg därtill att vi är minus en bil som icke är startbar så förstår ni säkert att vi dessutom har pusslat big time med tider och transporter. Oh happy day liksom!

2015-07-20 18.47.55

Det är tur att jag har världens bästa make (och att han har världens bästa fru), ty när måndagen och torsdagen inte slutade förrän 17 tog han matleveransen till mor och far. Utan knot. Och med gott om tid och tålamod för att sitta ner och fika med dem, hjälpa dem med ditten och datten samt se till att hinna hem och preppa på hemmaplan åt sin fru. Inte alla är så gulliga mot sina svärföräldrar (fast jag hoppas verkligen att jag är det mot mina också) och mitt hjärta blir så varmt av att se honom varsamt krama om min lilla mamma, skoja och busa med pappa och se till att de aldrig känner att de ställer till besvär för oss. Fast att det ibland är ganska svårt att få ihop tillvaron.

Idag kände jag mig urlakat trött, lite trashankig där jag stod bland unket vatten och all bråte i källaren. Alla veckans väldigt olika uppdrag dansade runt i skallen på mig, vidden och bredden av vad mitt uppdrag innefattar överföll mig och jag blev äckligt blöt om fötterna. Ändå började vi storfnittra bästisMaria och jag där vi stod. Befriande skönt! Och sedan körde vi värsta racet kan jag lova. Resten av dagen fick jag snällt husera i mina sunkiga idrottskläder och blöta strumpor. Gissar att det var en och annan som höjde på ögonbrynen och undrade om rektorskan hade haft otur vid påklädslen denna morgon. Hem och lämna av Gabbe och make, plocka in alla prylar och så vidare ut till mor och far. Lite ärenden åt dem, fika och prat och så lämna maten förstås. Väl hemma skulle jag mycket väl ha kunnat: a. rasa ihop alt b. febrilt börja preppa saker här hemma. Döm om min egen förvåning då jag kommer på mig själv med att hoppa i träningsskorna och ge mig ut på långa Trummerundan. Underbart vackert men kallt. Skitjobbigt (så galet otränad) men så skönt efteråt. Nu nyduschad, på fällen framför brasan med en vältempad Italienare och en snackskorg. Because I´m worth it……..

Happy Helg folket och Thank God it´s Friday….Kram Mia

7 thoughts on “Thank God it´s Friday

  1. Ha en bra helg!!!! Ätit räkor mm å vin till. Blir lite ost mm till Idol. Imorgon fest för 4 50; åringar Gubbröra. Kul
    Kram Gunsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *