Onsdagsglutten – Love@first sight

Heter man Maria så finns det ju absolut en historisk koppling till boende i ett stall, inte sant? Jag menar, vi kan väl alla våra bibliska berättelser. Och ja, jag heter ju Maria (även om den enda gång jag möter den benämningen är från myndighetspersoner och mor Anita när hon talar i klartext till sin dotter, vilket helt klart hände lite oftare förr om man säger så) och stallboendet på Kungsholmen är sannerligen mer än lockande. Love@first sight it is….

Som ni säkert har märkt är rektorskan något av en allätare då det kommer till boende. Det finns så många typer av hem, så många olika boenden och en hel drös olika inredningsstilar som på lite olika sätt och vis appellerar till mina tankar och känslor om ett härligt hem. Insynsskyddat och inbäddat ligger detta lilla charmtroll.

Stilfull entré och galet vackra fönster. Jag älskar plattläggningar, järngrindar och nästintill heltäckande fönster.

Generösa ytor i detta Townhouse, där undervåningen domineras av sällskapsytor med öppen planlösning och stort ljusinsläpp. Fina golv, genomtänkt design och lite lagom udda sådär….

Braskamin är något av ett måste för mysfaktorn och här saknar jag bara en skön fäll eller sittpuff modell big size för att verkligen kunna njuta. Köksön är också ett viktigt element för bra köksarbete anser vi i Happyvardag.

Mysig uteplats, hösten till trots….

Älskar den delade trappen upp till våning två ochs å lite korridorskänsla som jag tycker är helt ok som ett komplement till den öppna planlösningen på nedervåningen.

Något kitchigt kök, dock med Carraramarmor. Oh la la…..

Det blir helt enkelt ett: Välkommen hem! Känns det som. Samtliga bilder är lånade från A Home 4U.

Ja, lillördag. Igen! Det är galet vad snabbt man transporterar sig mellan dagarna veckorna igenom. I vissa avseenden riktigt skönt, i vissa andra lite skrämmande helt klart.  Idag har jag betat av ganska många saker på to-do-listan och den känslan skall aldrig underskattas. Jobbeveckan slutar nämligen på torsdag för mig, eftersom jag ska på utbildning av Socialförvatlningen på fredag och det innebär ju osökt att allt fredagspul måste vara klart en dag tidigare. Hoppla hoppla…..

Fick sticka hem lite hals över huvud idag eftersom maken stod redo att ge sig av hemma och bilen bråkade. Grrrrr….inte skoj. Jag verkligen avskyr bilar. Förra veckan fick vi hem en annan av familjens bilar som totalchunkat ihop och  som tur väl vra kompisTimos bilfirma fixade iordning. Som ny. Men smakar det, så kostar det …..många tusenlappar. Puh! Denna bil vet vi inet ens hur vi ska kunna få in till bilfirman ty nyckeln går inte in i tändlåset. Och ja, vi har sprutat in 5-56 (Lasses favvomedel alla kategogier – allt kund elagas med 5-56 och silvertejp). Surt sa räven och rektorskans hjärna är lite överhettat, så att tänka ut en bra plan ger jag mig inte på nu. Preppar lite cajunkotletter istället och bäddar ner mig i tv-soffan.

Kram Mia

6 thoughts on “Onsdagsglutten – Love@first sight

  1. Nä, bilar de ska bara fungera! Jag skrattar än när jag tänker på din berättelse när du fick köra en bil till verkstad. Fast jag minns inte hela historien, borde försöka hitta den här i din blogg, men det är inte lätt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *