Ombrysamhet och egenpåfyllnad

Var och en är ansvarig för sin egen lycka i första hand, så är det. Det är inte framgångsrikt att lunka omkring i tillvaron och förlita sig på att andra ska få en att må bra, vara glad eller lycklig. Ingen annan kan finna lyckan åt dig, så är det bara! Var och en är sin egen lyckas smed, brukar mor Anita gladerligt predika och det där innebär per automatik att man måste blicka inåt, steppa upp och se till att ta ansvar för sitt liv och leverne. Det är annars lätt att hemfalla åt gnöl och gnäll, ynk ynk och förbannandet över livets alla jävligheter. Fast helt ärligt folket, livet är bra fint ändå allt som oftast. Det är sällan det är så nattsvart att det inte finns det minstaste lilla att glädja sig åt. Eller hur? I varje liten sekvens av det som kallas livet brukar det finns ljusstrimmor, glädjeämnen och minnen att hänga upp sitt humör på. Tankens kraft är enorm, jag har sagt det förr och säger det igen. Vi blir det vi tänker. Visst måste man få ner i skiten och grotta sig ibland, innan man tar ut ny kompassriktning och traskar vidare. Att fylla livet med så många saker man kan som får en att må bra, vara lycklig, känna värme och glädje – det är vår förbaskade skyldighet! Alldeles särskilt är det en skyldighet mot alla våra nära och kära som lider av sjukdomar eller som behövt gå för att ej komma åter. Vi är här och vi är nu…..låt oss njuta mer av livet!

2015-10-20 13.18.51

Idag vaknade jag till en efterlängtad dag. In till jobbet några timmar och sedan iväg längs E22:a, in längs en höstig allé och så vidare mot Sheerwoodskogen kändes det som.

2015-10-20 13.16.06

Från en höstig väg till en något mindre väg, dock lika höstig. Naturen är galet vacken så här års, till och med  i ihållande duggregn.

2015-10-20 13.10.41

Förbi urtidsdjuren som tittar nyfiket då man far förbi och så in till sköna Helena på Carlsson´s Klipperi och Lantliv.

2015-10-20 13.10.12

Här mitt i skogen håller min frissa till. Ljuvligt vackert ställe, där varje kund verkligen får möjligheten att känna sig unik, sedd och ombrydd. Vackra saker till försäljning, underbar hembakad fika (idag en banan/choklad/valnötskaka med jordgubbssaft till. Tja, vuxna kan säkert få kaffe istället för saft….) och så hårbottenmassage, klipp och sling, prat och skratt och energiska Helena. Idag var det sannerligen feelgood för hela slanten för rektorskan minsann. Kom dit som ett stressat skållat troll med no glans what so ever i mina alldeles för långa hårtestar och vandrade ut som på moln, så här…..

2015-10-20 15.13.22

Och oblyg som rektorskan är så medger hon lätt att hon är supernöjd.Har nog faktiskt aldrig varit så nöjd innan heller. Ska bara försöka få till det med något som kan likna den snitsen imorgon också. Hehehehe…..

På hemvägen stannade jag på (jepp allt i Jämjö är på, bara så att ni vet) Jämjöhallen för lite lightshopping hem till oss, samt lite mysshopping till mina fina paranteser. De hade inte en aning om att jag skulle dyka upp så när jag klev in med en kassa innehållandes nybakat Hallands Lantbröd (ljuvligt om ni inte har smakat det där), flera olika sorters pålägg, lite nygrillade kamben, en 2kg helgskinka (bara att griljera) och så en smörgåstårta så blev de förstås jättelyckliga. Älskar att överraska dem och bara se tacksamheten i deras ögon då jag klart deklarerar att jag absolut inte på något vis är intresserad av att ta betalt för det jag har med mig, utan att det är underbart att få ge tillbaka för allt fantastiskt jag fått genom min barndom och uppväxt. Inte på något sätt allmosor, utan med min varmaste kärlek till mina stora förebilder här i livet nämligen mor  och far. Vi fikade och pratade en stund, plockade in sakerna och kikade på lite prylar sen styrde jag kosan hemåt

2015-10-19 17.30.34

Dags att preppa för lite cajunkotletter till middagen idag, lättgrillad torskrygg till några av oss andra. Make och stor son spelar golf, Gabbe kör teknikträning i trädgården. Alldeles självklart iförd sin älskade AIK-dress. Idag tränar han återigen långa inkast med hjälp av sin M-station (kan vara vårt bästa inköp ever) samt förstå finter med snabba avslut. Själv sitter jag i Lassesoffan. Fortsätter mitt feelgood med tända ljus, en sprakande brasa och ett glas grapejuice. Ohämmad njutning! När den är som bäst. Jag tar definitivt ansvar för min egen lycka, mitt eget välmående.

Puss på er……

8 thoughts on “Ombrysamhet och egenpåfyllnad

  1. Har kikat in på din blogg ett tag nu, kollat läget liksom. Och på ganska kort tid har den vandrat från osedd till en av mina favoriter. Man blir så himla glad och du skriver så klokt utan att vara så överdrivet pretto åt ena eller andra hållet. Feelgood helt enkelt! Och visst är naturen fantastisk, i alla väder!
    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *